,,Modrák" so ,,Zeleným" srdcom

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
ARO V3S

Re: ,,Modrák" so ,,Zeleným" srdcom. :------)))

#346 Nový příspěvek od ARO V3S »

mihi píše:Contt 17 čo??? :shock: , ten výfuk je čmejd, stál ma 10-15€ a bol nový, nikdy som nešiel s výfukom do žerava :tyty: a to mi opršal iba 2 krát keď som bol na výjazde, ináč dávam výfuk dole a do garáže a na výfukové potrubie nasadím šálku z kávy...

Belian, no v zadu som už sedel... ale ešte musia vyrásť, podotkýňam že pokiaľ je horší terén alebo náklon deti von z traktoru a idem sám...
Ale môj sen do budúcnosti je ešte ďalšia 25-ka s číslom :vysmech: ,ale to až neskoršie

A ten trojbod, som našiel v šrote, ale jedna strana bola strašne ohnutá, tak som zohnal gulatinu a dal som sústružníkovi vyrobiť závit a ten som potom navaril na to výkyvné oko a je to....

A keď už o tom šrote je vec túto sobotu som ulovil vďaka Wich-ovi v šrote náhonovú hriadel aj s domcom (ten je ale prasknutý, ale to nevadí..) a nové súkolie na redukciu.
Ale to nové súkolie som si nie som istý či je Z 25-ky, zdá sa mi nejaké dlhšie...
Inak tam boli aj poloosi a kolesá na polosi, al to som už nebral....
Mihi :)
ta hriadel je s V3S rychlostnej prevodovky je to dost kazove ale niesu tam puzdra prosimta odkial si ??
Aro 243 3,2 D

mihi

#347 Nový příspěvek od mihi »

Mihi :)[/quote]
ta hriadel je s V3S rychlostnej prevodovky je to dost kazove ale niesu tam puzdra prosimta odkial si ??[/quote]

No však z Povaskej Bystrice....a chceš ju???
Som rád že sme ju identifikovali, najskôr som myslel že je z 25-ky, ale potom som spočítal zuby a vedel som že nie je....
Takto aspoň niekomu poslúži a nie VSŽ. 8)

Mihi

ARO V3S

#348 Nový příspěvek od ARO V3S »

odfot zuby toho vadsieho kolesa a ci chybaju obydva puzdra az mam puzdra tak zoberiem
Aro 243 3,2 D

Jaro25

#349 Nový příspěvek od Jaro25 »

Peter768 píše:Ten výfuk zhrdzavel aj mne po mesiaci. Ale zohnal som čierny sprej na výfuky, ošmirgloval a nastriekal a je ako nový, resp. aj krajší ako nový a po dvoch rokoch bez závad a korózie - a to dostáva traktor u mňa zabrať.
To hovoríš o výfuku, čo predáva napr. Knezu za pár sto Kč? Ak áno, ja som ho kúpil tiež a chcel som sa opýtať, ako ho máš upevnený. Ten spodný nátrubok je kužeľový a z boku je oválna dierka. Máš tam skrutku, alebo čo? Nech nevymýšľam vymyslené.

Peter768

#350 Nový příspěvek od Peter768 »

Jaro25 píše:
Peter768 píše:Ten výfuk zhrdzavel aj mne po mesiaci. Ale zohnal som čierny sprej na výfuky, ošmirgloval a nastriekal a je ako nový, resp. aj krajší ako nový a po dvoch rokoch bez závad a korózie - a to dostáva traktor u mňa zabrať.
To hovoríš o výfuku, čo predáva napr. Knezu za pár sto Kč? Ak áno, ja som ho kúpil tiež a chcel som sa opýtať, ako ho máš upevnený. Ten spodný nátrubok je kužeľový a z boku je oválna dierka. Máš tam skrutku, alebo čo? Nech nevymýšľam vymyslené.
Ano je to ten výfuk od Knezu. On ho už dávno predával na bazoši ale nie na Z25, tak som mu poslal výkres aby mi ho vyrobil a on mi odpísal, že výfuky nevyrába, iba predáva, tak mi ho pomeral a ja som mu napísal, že ho beriem. Tak odvtedy ho predáva na bazoši s popisom "vhodný aj na Z25" ale pritom je tam ten kužeľ. Kužel som upravil tak, že som si nachystal trubku o priemere výfukového potrubia ako je na Z25 a známy mi nahrieval kužel výfuku autogénom a ja som ten kužel rozklepával do tvaru valca (na trubke) a potom som ho narezal flexou (tam kde je tá diera) navaril tam dve matice M8 (závit zrazený pilníkom). A klasika stiahol šróbom M6. Drží to perfektne. Keď tam bol ten kužel tak som to tam nemohol dostať a nedržalo to. Za studena sa ten kužeľ rozklepať nejde. Ak zajtra nezabudnem spravím foto.

Jaro25

#351 Nový příspěvek od Jaro25 »

Ďakujem za popis, ja som na zberné potrubie robil novú trubku, tak som ju osústružil do kužeľa. Len som zvažoval, či tam urobiť zverný spoj, ako máš ty, alebo vovariť do tej trubky zvnútra maticu a priskrutkovať to cez otvor, čo je na výfuku.

mihi

#352 Nový příspěvek od mihi »

ARO V3S píše:odfot zuby toho vadsieho kolesa a ci chybaju obydva puzdra az mam puzdra tak zoberiem
Ahoj, posielam Ti tie fotky a ja púzdra sú tam ...
Cena bude smiešna :D :smich: , viac cez SZ aby sme to tu nerozoberali....

Přílohy
P1010130.JPG
P1010129.JPG
P1010128.JPG
P1010126.JPG
P1010127.JPG
Mihi

Peter768

#353 Nový příspěvek od Peter768 »

Fotka pre Jara25
Přílohy
Vyfuk.jpg

Jaro25

#354 Nový příspěvek od Jaro25 »

Ďakujem, už som to vyriešil, fotka je v mojom vlákne.

mihi

#355 Nový příspěvek od mihi »

Nedávno tu padla otázka či pasujú nejaké diely z kompresora zo zetora 50 na naše 25-ky, tak mi to nedalo a zohnal som jeden Suprácky kompresor a jeden na 25-ku taký horší čo mám doma a začal som rozoberať...
Výsledok je taký že pasujú tieto diely :
piest,krúžky,ojnička,piestny čap a valec.
Ostatné diely sú vzhľadom na zapínanie kompresora do záberu nepoužteľné.
Samozrejme iba ak je to origo stav a nebol robený výbrus valca alebo kľukovky na kompresore.
Časť fotiek dám aj do rubriky:Diely ktoré pasujú na Z 25 a Z 15, aby ste to nemuseli hľadať.
Tak čau.

Přílohy
P1010053.JPG
P1010055.JPG
P1010056.JPG
P1010058.JPG
P1010059.JPG
P1010060.JPG
P1010065.JPG
P1010068.JPG
P1010069.JPG
P1010071.JPG
P1010074.JPG
Mihi

CBS

#356 Nový příspěvek od CBS »

podla fotiek by aj hlava mohla pasovať (aj keď má možno inak vývody)

mihi

#357 Nový příspěvek od mihi »

CBS píše:podla fotiek by aj hlava mohla pasovať (aj keď má možno inak vývody)
Máš pravdu, iba som to tam zabudol dopísať a už je príspevok uzamknutý.... :'( .
Takže pridáme k použteľným dielom aj hlavu kompresora.

Díky CBS.

Mihi

mihi

#358 Nový příspěvek od mihi »

A zase:
Ani neviem či to sem mám dávať, veď tie fotky sa podobajú ako vajce vajcu.... :vysmech: :smich: :D

Přílohy
P1010131.JPG
P1010132.JPG
P1010136.JPG
P1010139.JPG
P1010142.JPG
P1010147.JPG
P1010148.JPG
P1010149.JPG
P1010150.JPG
P1010151.JPG
Mihi

Bellian

#359 Nový příspěvek od Bellian »

Ale jen je dávej :) . Já se rád mrknu a taky občas vyfoť ráz dřeva jak přibývá :) . Dívám se, že používáš helmu, minule jsi ju neměl pokud se nepletu. Já ji používám taky na hodné věci i ty sluchátka se hodí 8) .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

mihi

#360 Nový příspěvek od mihi »

No áno dreva pribúda ale pomaly, mám malú vlečku..ale už sa pracuje na druhej.... :prace:
No prilba je super vec, doniesol mi ju dospelácky Ježiško ( manželka), lebo som poslúchal celý rok.... :jazyk:
S prilbou sa dobre robí medzi konármi aspoň ma nevyplieskajú po papuli a nemusím sa báť že na mňa pri podriezaní padne nejaký suchý konár na gebuľu a už sa na svet budem pozerať z nebíčka a to fakt nechcem. :tyty:
No a minulý rok sa mi pri štiepaní raz nejakým čudným spôsobom vyskočilo drevo zo zápory a mal som kužeľovo-drevový vrtulík napojený na kardan....(vtedy mi našťastie povolil iba šponovák na ľ.spodnom ramene na hydraulike) a tak som sa rozhodol že prilbu budem používať aj pri štiepaní a dúfam že z toho neustúpim.... :pohlavek:

Mihi

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“