Zuberský speciál 4x4

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Kurt.Adrenaline

Re: Zuberský speciál 4x4

#436 Nový příspěvek od Kurt.Adrenaline »

Mam dotaz.. potřeboval bych vědět kolik zubů je na ozubenejch kolech v nápravě agro ifa.Kolik zubů má na diferáku talíř a kolečko od kardanu které do něj zapadá a kola v reduktorech.Nevíš to?Dík.

Dan
Kontaktovat uživatele:

#437 Nový příspěvek od Dan »

záleží jaký máš typ napravy. z hlavy to nevím. ale mužu to zjistit. musím najít kde mam rozkreslené díly náprav.

rozmery motoru už ma. ale nechal jsem to v dílně a nepamutuji si kolik to bylo.takže to pak sem napíši

CBS

#438 Nový příspěvek od CBS »

Kurt.Adrenaline píše:Mam dotaz.. potřeboval bych vědět kolik zubů je na ozubenejch kolech v nápravě agro ifa.Kolik zubů má na diferáku talíř a kolečko od kardanu které do něj zapadá a kola v reduktorech.Nevíš to?Dík.
Agro má dif 11:28, reduktor 13:31 zubov :noviny:

ota

#439 Nový příspěvek od ota »

Ahoj kluci, s těma difama je jich víc druhů. Už jsem kolikrát psal, soused má několik druhů náprav. Základ je stejný, akorát ty vnitřnosti jsou jiné.
Redujktory mají dva druhy kol. Rychlejší a pomalejší. Liší se to akorát počtem zubů a modulem zubu kol. Jinak jsou osově stejný ale dohromady jedny s druhejma nepasujou. Je to poměr: 31-17 a 31-13.
Diferáky jsou 11-28 a ještě 12-27. takže můžeš kombinovat s reduktorem.
Těžko se dá od pohledu určit, která náprava v sobě má tohle a která tohle. Jedině to vyzkoušet a počítat, nebo rozebrat a počítat. Mohlo bejt, že třeba v nouzi na agro Ifu někdo strčil to co měl a ono to má jinej poměr. Nejrychlejší je silniční Ifa.
Tady je tabulka originál Německá.
Přílohy
00001005hk2[1].jpg

Dan
Kontaktovat uživatele:

#440 Nový příspěvek od Dan »

vidím že jste si poradili beze me, díky kluci za doplnění :friends:

ota

#441 Nový příspěvek od ota »

No já to rošku posledovávám kolem těch náprav. Mám u souseda dvě slíbený. Mám si udělat místo kam je o víkendu složíme. Jenže problém je právě tenhle, že nikdo neví co bude uvnitř. Jedna náprava je z tama a druhá odjinud. Možná jedna agro druhá možná agro. Chci dělat kloubák a tak potřebuju stejný. No když to rozeberu, tak to potom možná půjde čenžnout se sousedem. On by mohl ty kola mít. Ale jen ty pomalí, ty rychlí si chce nechat. No bude se vidět, jak to dopadne. Zatím jsem ve stádiu jak říká soused ,,sbírání cajků" Už jich tedy pár mám. Jen je třeba čas a bude se vyrábět.

CBS

#442 Nový příspěvek od CBS »

Na nejaký menší stroj budeš nápravi zužovať, takže sa rozoberaniu nevyhneš, aj keď rozdiel v prevodových pomeroch nie je až taký malí, že by sa nedal rozoznať pri jednom, alebo dvoch otočeniach náboja. Pochybujem, že by niekto hádzal do agro Ify W50LA/Z iné ozubenia bezdôvodne, lebo na niektoré práce v teréne je aj redukovaná jednotka prirýchla, naviac opravy náprav väčšinou každý riešil až keď bolo jasné, že niečo nie je OK a naraz určite nikomu neprdli obe (4x4). No pri párovaní náprav to treba jednoznačne prerátať, hlavne ak chcete použiť dve zadné, alebo dve predné nápravy. Ak jeden náboj stoií, na dve prestné otáčky sa dá všimnúť, či sa náhon otočíl 6x, 5 aj niečo, alebo cca 4,5x.

Kurt.Adrenaline

#443 Nový příspěvek od Kurt.Adrenaline »

Díky za odpovědi.Ještě otázečka.. na zadní nápravě se točí jakym směrem kardan ve směru jízdy?Když se koukáte ze zadu na stroj....

skins125

#444 Nový příspěvek od skins125 »

krasny stroj :) , tie gumy sú tam bohove 8)
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins

Dan
Kontaktovat uživatele:

#445 Nový příspěvek od Dan »

tema otačkama si nejsem jisty ale myslím si že do prava.
rozmery motoru ford. přibližne: delka 1400. vyska kliky od vany 200

skins125

#446 Nový příspěvek od skins125 »

kamo ja stále nechapem to ako ti to môže tolko utiahnúť :) to je uplne neuveritelné, to s tymi tvojimi vyvažačkami je tiež nepochopitelne, maš tam navalené dreva jak hovado a traktor v pohode valí,(aspon sa mi tak zdá) a vivážačka nikde nič z "dvoch" joklov spravená a je tam strašne vela dreva podla mna na nej, či už na malej alebo na velkej :) ..musíš to mať asi dobre prešpekulované ty vlečky aj ten traktor a aj svarovať vieš asi dobre keď to tak drží :) ..ja mám doma raz takú vlečku ako je tvoja velká, myslím to tak že je z raz takého materialu, ale nikdy som na nej nemal naložené tolko čo ty na tej tvojej :D ..a ešte k tomu traktoru, síce mam doma dva ale oba sú len 2x2 ale majú o moc širšie pneu, ale neutiahnem tolko čo ty, aj keď mám predok dlhý a v predu 200kg reťazí v krabici aj tak tolko neutiahnem kolko ty, asi ti fesst pomáha aj zadný rampovač a to že si to pridvihneš na navyjaku, alebo mi musíš prezradiť aký gumidžús leješ do nádrže :D :friends:
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#447 Nový příspěvek od McPeci »

to je fakt svařovat on umí dobře ale nechápu kde se tak rozjel :shock: materiál si necháváš řezat nebo sám??
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

super 50 sk

#448 Nový příspěvek od super 50 sk »

keby som tu radlicu zapol za supra tak by som nedvihal radlicu ale prednu napravu :vysmech:

traktorfanda

#449 Nový příspěvek od traktorfanda »

Dík.

Dan
Kontaktovat uživatele:

#450 Nový příspěvek od Dan »

na radlici musí být pořadný traktor. a pak to dela peknou praci
železo si nechavam řezat, tak ruzne po firmách,
jinak traktor utáhne dost, spokojenost je velika, jen výkonu chybí, ale to se snad brzy spraví. už ladím ten nový motor, čerpadlo jsem už předelal. me ljsem to aji nastartované.ale ješte tomu neco chybí, delam to stylem pokus omyl.
malá vyvažečka je hodne povedena. na to jak vypadá uveze hodne a přitom si zachovala celkem dobrou váhu.
s tím ložením je to ruzné. kde si mužu dovolit tak naložím, je to podle cesty kterou pojedu.důležité je zatížit traktor.
jinak moc dekuji za kladne hodnocení. 8) :friends:

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“