Mountfield MS 19
Moderátor: DYK
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mountfield MS 19
čau ty neříkam že ten motor je vrak ale u nás slouží už 20let a pořád jede nikdo vněm nebyl nezabrušovaly se ventyly jenom se každý rok mění olej samozdřejmně motor ma sve odjeté jak dolévaš benzín tak musíš i olej ono to začína papat, ale co jinač je to držák žaden motor nevydržel tolik co tento. akorát na tu bubnovku je to slabé ale taky zaleží na hustotě travy co maš zač normálně na pole to není. ano jezdili jsem stím obsypovat brambory motor jel hodinu vkuse na plny ceres a v každém kole bylo 50kg zavaží a to jsou tam kola ze škody 100 se šipakama, jediné co jsem dělal nové byl ten diferák ten jsem si udělal z hrubých lešenových trubek atd.
mel sem rozdelano vic b&s a honda, casto nemaj loziska na KH ale jen bronzovy futra,futra vydrzej,ale klika ma drazku a hrka. ventili jsou dobry i plechovy vahadla ale plastovy kola rozvodu obcas zazlobej,ale jen kdyz v motoru zacne neco litat. retezy vetsinou dobry. pak ale valec,krouzky das novy ale valec je soucast bloku,takze hlinik necim potazen. takze nevyndavaci valec a nepritomnost lozisek z toho udela za cas vrak. olej jedine 3Osae zadny ridky vodyČendaSklo píše:Takže zatím ten motor brigs straton nikdo neskoušel rozdělat??? nedají se tomu vyměnit pístní kruožky nebo nějak polečit ventili??? Ten náš doma po 15 letech provozu začíná dodělávat, ale do novýho se nikomu nechcou cpát peníze...
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
-
Ahoj Hoši, mám asi nejstarší typ MFD19 a tet jsem k ní pořídil origoš starou jednobubnovku ale nemám ten přední nos(stejný jako u ms 16) na který se nasazuje, neměl by jste někdo jeden navíc? ps. navíc na motoru jsou všechny šrouby ve Whitworthu a ten který drží řemenici na hlavní hřídeli se mi bohužel stratil, tak kdyby snad někdo dokonce toto? Díky Strejdapepin
:-) zkus bedu travnicka,ze prej ma a jeste pokecate:-D
tady je videt kde je vari. taky ten srot mame,ale nic z nej navic nemame:-) jinak ,by meli lidem zaplatit,ze si to musel doma dodelat ten jejich polotovar slavnej za 14 tisic:-Dto tenkrat jeste byli prachy
tady je videt kde je vari. taky ten srot mame,ale nic z nej navic nemame:-) jinak ,by meli lidem zaplatit,ze si to musel doma dodelat ten jejich polotovar slavnej za 14 tisic:-Dto tenkrat jeste byli prachy
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Re: Mountfield MS 19 blbne motor
Ahoj mám chvíli motokultivátor mfd 19.Když ho nastartuju,za studena,tak chvíli jde,pěkně ptom na řídítku dám také nejmenší otáčky je to na volnoběh a stojí to vše funguje.Najednou se motor zahřeje zakolísají otáčky jakoby to začne vynechávat a chcípne to.Nejde to ani nastartovat.Možná to chytne na chviličku na sytič a zase chcípne.Jak schladne tak už zase to nastartovat jde.Nevíte co to může být?.Díky za rady
Co se týká originál dvojbubnovky, tak jsme nechávali dělat větší řemenici na motoru, aby to mělo větší otáčky a ještě jsme přidávali další žabky na bubny. Teď má každý buben 6 ks žabek.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Týýý brďo
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Zdravím.Taky jsem se dostal k MS 19.Po menších úpravách byla zařazena do pracovního procesu.Akorát mně ještě chybí napínací kladka na zpátečku-nemáte někdo někde zbytečnou?(jinak si ji udělám)
armada spasy:-)
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Taky jsem si toho všiml.Ještě ten kulatej znak a je to komplet na armádní záhumenky. Halbendorf sranda, aby ses neuprdl. Nebo seš "bratr plukovník" co mu zbylo z dřívějška trocha barvy z přechodů?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
No kluci tak jsem si to zde prostudoval a v jednom odkazu jsem zahlídl téma čoudící řemeny.Teď v sobotu jsem kultivoval zahradu a málem my ty svině chytly .Už mi to dělalo i dřív ale ne tak moc,tož co s tím Jinak MS 19 mám od 99 roku a až na rozsypané ložisko v převodovce tak si nemohu stěžovat.
no znám lidi co sjou s tím vehiklem spokojení tak katastrofální to určitě nebude...znám taky lidi co nadávají na vari a hlavně na motory jikov...a víte v čem to je v lidech to jsou skupinky individuí co jen jezdí a nestarají se a přetěžují...a až se jim neco vys*** tak nadělají řečí.
Hoši nemáte negdo hlavu na ten brigsstratton 5Hp mám ho odložený ve šrotě a nemá hlavu jinak bych ho vzal dal dokopy. Novou hlavu se mi kupovat nechce když tak vyměním za díly na motory tecumseh vantage 35, prisma40 brigs straton 3,5hp a 4hp
Hoši nemáte negdo hlavu na ten brigsstratton 5Hp mám ho odložený ve šrotě a nemá hlavu jinak bych ho vzal dal dokopy. Novou hlavu se mi kupovat nechce když tak vyměním za díly na motory tecumseh vantage 35, prisma40 brigs straton 3,5hp a 4hp
Náhodou jsem objevil tohle téma. Jsem bohužel majitel jedné z prvních verzí tady toho kultivátoru. S velkou slávou jsme jej koupili v Litomyšli za hříšné peníze s velkým vybavením. Bohužel mám jen špatné zkušenosti. Tento stroj je vhodný tak na malou zahrádku, je však nutné mít při práci náhradní řemeny, kompletní bednu s nářadím a velkou fyzičku. Na tomto stroji je jediná slušná věc motor a to jen v případě že má do roka min. 2x vyměněný olej a čistý vzduchový filtr. Na všem ostatním jsem musel dělat veliké úpravy, neustále se něco povoluje, ohýbá, vymačkává. Sekačku DAKR jednobubnovku která docela slušně sekla jsem prakticky již vyrobil novou. Pokud se po tomto stroji nechce nějaký větší výkon (ne velký) tak dejme tomu, ale to už je rychlejší motyka a rýč. Protože to složité předělávání a seřizování je zdlouhavé a zbytečně namáhavé. Nakonec vše dopadlo tak, že se používá jen na kultivaci malé zahrádky a na podzim drobné orání obracákem. Vlečka, hrobkovací radlice, brány, sekačka apod. vše odpočívá ve stodole a já si pořídil úplně jiné stroje které sice také po úpravách pracují naprosto spolehlivě. Malotraktorkem vlastní výroby se vše odvozí, zorá, připraví pole, brambory vyořu čertem, posekám a pohrabu zahradu 3500m2 kultivátorem také vlastní výroby se stejným motorem jako na Mountfieldu, ale naprosto jednoduše a bez dřiny. V jednoduchosti je síla a spolehlivost. Teď jsem nejspíše nadzvedl ze židle zaryté příznivce tohoto tragického stroje, ale můj názor je podložený zkušenostmi, hektolitry potu vypocených při opravách uprostřed práce a pole a zahrady, kolik nervů mám v kýblu netuším (jo a táta si s ním asi udělal břišní kýlu) Hodí se jen na zahrádku ve městě, kde se nestačí ani motor zahřát, tam se nemá co pokazit. O Bédy Trávníčka bych si už nekoupil ani šroubek, prodává předražené šmejdy z Číny a když je něco univerzální, většinou to nestojí za nic.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
chlapi, omlouvam se ,ale vsude pisu, že mame ms 14, jako jeden z prvnich modelu ms 19, byl sem na pude a mel sem v ruce ten kryt, co tam po koupi nemohl byt ani pet vterin, az po ročním dolazení stroje,uz bych ho tam dal. dnes uz stroj nepouzivame,ale je vylazen k plnymu pouzivani i jeho u nas doma vytvorenyho ci jejich nami pretvorenyho prislusenstvi.
tak na krytu taky mame MS 019 a ne 14. ale i jinak ty prvni byli nehorazní sráči, jetse ze to clovek umel sladit,predelat,dodelat
tak na krytu taky mame MS 019 a ne 14. ale i jinak ty prvni byli nehorazní sráči, jetse ze to clovek umel sladit,predelat,dodelat
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Zdravím přítomné na foru.Od roku 94 jsem majitelem MFD019 s motorem BRIGGS STRATTON model 135292, type 017301 , code 93090127.Celkově spokojenost s mašinkou. Pouze poslední dva roky mi baští více oleje-cca 3benzínové nádržky a doleju asi 2 dcl motorového oleje.V místním neautorizovaném servisu mi letos vyměnili pístní kroužky, ale problém přetrvává,při zatížení kouří z výfuku. Prý je motor vyběhaný a další finance mu nepomůžou. Startuje bez problémů i výkon myslím neztratil. Uvažoval jsem o jeho výměně za motor serie 800, ale technik v Mountfieldu v HK mi řekl,že do MFD019 mi pasovat nebude. Prosím o Vaše názory, zda tomu tak je. Díky.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994