DEUTZ DX 85

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
expo

Re: DEUTZ DX 85

#16 Nový příspěvek od expo »

Nové nic není, máme hromadu práce na a okolo baráku. Traktor slape v pohode, jenom ovladani hydrauliky není uz asi uplne stopro, bo nedrzi podle stupnice co je u paky. Kdyz dam paku dozadu, tak zdviha, pak se musi najit poloha, kde drzi a vsude jinde jde dolu. Nebo ze by v tom byl nejaky figl? Jeste jsem ani nemel cas mrknout do navodu, co jsem k tomu dostal.
Jinak s drobeckem sem tam jenom kousek popojedu, dovezu vlečku dřeva a pod. Zatím jsem ještě ani neřešil přepis.

edo

#17 Nový příspěvek od edo »

mal by si tam pravdepodobne mať ešte jednu páku s ktorou by si mal voliť mód hydrauliky, tak si to hoď do manuálneho režimu.

expo

#18 Nový příspěvek od expo »

edo píše:mal by si tam pravdepodobne mať ešte jednu páku s ktorou by si mal voliť mód hydrauliky, tak si to hoď do manuálneho režimu.
Napadlo me, ze to nejspis tak bude, ale jeste jsem tomu nemel cas venovat pozornost.. Mrknu zitra, to musim stejne popojet.

trikko

#19 Nový příspěvek od trikko »

niečo nové?? :friends:
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

expo

#20 Nový příspěvek od expo »

Tak jsem mezi svátkama šel okolo traktoru a dívám se, že levá přední guma prázdná.. buď defekt nebo ventilek říkám si.. vytáhnu kompresor (z ledničky) a kolo jsem nafoukal a když už byl venku, tak si říkám, dofoukám i druhé přední, stejně by taky trochen potřebovalo. Malinko jsem na to zapomněl a tak za půl hodiny jsem fičel kompresor vypnout. Z pneu se ozývaly takové praskavé zvuky, ale přičítal jsem to tomu, jak se to odlepuje od ledu ve kterém to stálo. Sbalím kompresor a asi za půl hodiny rana jak z děla a pravá přední odešla do věčných lovišť. Pravda byla trochu ztyřelá a v jednom místě řízlá, ale že střelí, to jsem nečekal. Jo a levá byla pak do rána znovu prázdná, tak mi teď traktor "klečí" na předních kurňa a zrovna začal sypat sníh.
Tak teď budu muset sehnat nějaké nové papuče 360/70 R24 a rovnou asi obě dvě, bo vzorku jsem na nich měl asi tak 20%
Nejlevnější nové jsem zatím na netu našel za cca 9tis kus :shock: Nemá někdo typ na nějaký rozumný zdroj pneu, třeba někde ze zahraničí? Nepotřebuju nutně nové, hlavně se mi nechce teď po novém roce dát takový ranec.. :-(

Leo

#21 Nový příspěvek od Leo »

Máš zase štěstí, že Ti to nebouchlo u hlavy, když jsi to nafukoval. Kdysi mi pod prdelí buchla na traktůrku guma z vejtřasky, taky jsem v první chvíli nevěděl, která bije. Naštěstí tam byl blatník ze solidního plechu, tak se mi nic nestalo.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

expo

#22 Nový příspěvek od expo »

No jo, asi bych slusne nadskocil, kdybych byl u toho, ale jenom leknutim, protoze guma se roztrhla uprostred behounu a na miste otocenem smerem k zemi. Tak z toho mel sok akorat chudak pes, ktery lezel opodal..:-)

expo

#23 Nový příspěvek od expo »

Tak mi včera došly papuče na předek. Koupil jsem nové - když už, tak už. Dneska to nechám přezut a večer namontuju a můžu vyrazit do závějí :)
Nechce někdo gumu pro děcka na zahradu na hraní? :-)

expo

#24 Nový příspěvek od expo »

Tak dneska ráno jsem vyzkoušel frézu a jede to jak kuna! 8) Hodila by se pomalejší zpátečka, abych mohl do hlubšího sněhu jet pomaleji a neriskoval, že něco urvu, ale to je detail. Traktor o fréze skoro neví, uvidím jak v mokrém sněhu.
Ke konci frézování jsem akorát zrovna chytil šutr velikosti zaťaté pěsti a mírně se ohnul volný konec pásoviny (docela masivní) na šneku, tak že zachytává o plech. Už jsem musel do práce, tak jsem to nechal tak, ale odpodne to srovnám kladivem a zase povalí. Už žádné sesypávání sněhu zpět na cestu za pluhem, nepotřebuju čelní hydrauliku a šípovou radlicu :wink: Za ty prachy velká spokojenost!
Zítra hodím nějaké foto a video..

edo

#25 Nový příspěvek od edo »

máte toľko snehu že sa oplatí fréza? som zvedavý na video :) inak tiež mám takú prevodovku, že redukcie sú len dopredu a dozadu sú len 4 rýchlosti spiatočky a sem tam by sa hodili pomalšie. úplne najlepšia by bola prevodovka s reverzom

expo

#26 Nový příspěvek od expo »

edo píše:máte toľko snehu že sa oplatí fréza? som zvedavý na video :) inak tiež mám takú prevodovku, že redukcie sú len dopredu a dozadu sú len 4 rýchlosti spiatočky a sem tam by sa hodili pomalšie. úplne najlepšia by bola prevodovka s reverzom
No ted ho tolik neni, ale minuly rok jsme byli sem tam celkem zafukani a mam obavu, ze jenom se zadni radlicu bych se asi dost trapil. Navic, clovek to 2x - 3x uhrne, udela se bariera a pak uz neni kam davat a za pluhem se to sype zpatky, zvlast jak je mokrejsi snih a delaji se velke hrudy. Kdyz pak umrznou, je to naprd. Freza to vyresila a 600m se da tam a zpatky v pohode odcouvat..
Ja mam 5 kvaltu a pak Revers, Hi, Medium a Low - teda celkem 15 dopredu a 5 dozadu, ale jednicka dozadu by mohla byt i pomalejsi..

edo

#27 Nový příspěvek od edo »

to chápem, to sa tá fréza hodí, ono by sa to dalo aj so zadnou radlicou, len to treba dávať pozor na počasie a rozšíriť tú cestu pri mokrom snehu ešte dokedy nezamrzne, ak to je vôbec kde rozšíriť.., ak máš z jednej strany svah a z druhej priekopu, tak to je tá fréza ideálne riešenie. ja to mám rovnako, akurát mám iba 4 rýchlosti, tam by sa zišlo aby keď si dáš skupinu low a jednotku, tak to ide krásne pomaly, tak taká mohla byť aj spiatočka.

pasa444

#28 Nový příspěvek od pasa444 »

jo když je technika jde to parádně .ja se zpátečkou problémy nemám mam dopředu 2 řady po 4 rychlostech a dozadu 4 a pak páku želva zajic takže 16 vpřed a 8 vzad a to je i na zpátečku super 8) ,ja si ted na snih udělal před malou lištovku radlici 1m širokou a necha se vytočit pod uhlama na obě strany a je to paráda

expo

#29 Nový příspěvek od expo »

edo píše:to chápem, to sa tá fréza hodí, ono by sa to dalo aj so zadnou radlicou, len to treba dávať pozor na počasie a rozšíriť tú cestu pri mokrom snehu ešte dokedy nezamrzne, ak to je vôbec kde rozšíriť.., ak máš z jednej strany svah a z druhej priekopu, tak to je tá fréza ideálne riešenie. ja to mám rovnako, akurát mám iba 4 rýchlosti, tam by sa zišlo aby keď si dáš skupinu low a jednotku, tak to ide krásne pomaly, tak taká mohla byť aj spiatočka.
Tak jsem včera dojel až potmě, tak jestli se podaří dnes, tak něco nafotím, případně to video udělám. Co se cesty týká, tak nalevo je sráz více či méně prudký a vzhledem k tomu, že radlice je stejně široká jak traktor, tak už to dál nedotlačím i když jedu kolem po hraně. Napravo mám kopec dovrchu a místy je mělká škarpa, do které sníh nahrnu, ale i tak už potom není kam dávat.

expo

#30 Nový příspěvek od expo »

pasa444 píše:jo když je technika jde to parádně .ja se zpátečkou problémy nemám mam dopředu 2 řady po 4 rychlostech a dozadu 4 a pak páku želva zajic takže 16 vpřed a 8 vzad a to je i na zpátečku super 8) ,ja si ted na snih udělal před malou lištovku radlici 1m širokou a necha se vytočit pod uhlama na obě strany a je to paráda
Metr širokou radlici? Není to málo? Já mám 2 m a taky natáčecí na obě strany, což je velká výhoda, když se něco nasype zpátky - jenom otočím opačně a shrnu do pozadu na stejnou stranu.. Navíc má i natáčení rameno, ale bohužel to nepoužívám, bo mám jenom 2 vývody hydrauliky zatím. Na příští rok musím dodělat ještě 2 přidat rozvaděč.

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“