a ty mazničky si sundal?ubo7 píše:Ahoj,
chvilu som sa s tym trapil a asi je to nemozne. Nechcem do toho mlatit moc kladivom. Plosina tam drzi ako zakliata. Povodne som nechcel rozoberat zadnu prevodovku, ale tak ci tak ma to asi neminie, tecie z nej olej a to nemusim. Uz neviem co s tym, nie je niekde neaka segerka, srobik ?
Neviete ci sa da niekde kupit sada tesneni na prevodovku ? Dakujem
Martinův TK
Re: Martinův TK
WINEA 36HP excellent
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
VEGA 47HP excellent
VEGA 50HP excellent
MT8-132.2
TZ-4K-14
- Petrik
Musiš vyšroubovat ty mazničky na plošině
Vega 36hp Comfort,vyvážečka s rukou Vahva jussi 320,Husqvarna262xp ,346xp
- robert xxx
Kup si cerveny silikon a nemusis davat papierove tesnenie. Inac sada tesnenia stoji asi 400 kc.
A tie maznice musia ist dole, potom to pojde. Ak nie pouzi stahovak.
A tie maznice musia ist dole, potom to pojde. Ak nie pouzi stahovak.
- Martin_TDi
Tak, tak, mazničky určitě dolů, jinak to nesundáš !!!
Martin_TDi
TZ-4K-14, m.r.1980 - minulost
Vinea 36Hp Comfort m.r.2016 - současnost
Maznicky som mal dole, pokial ide teda len o 3 na boku rury, dufam, ze nie je niekde skryta dalsia, na foto su, ale pri stahovani boli dole. Uz to ma volu mozno 2mm ale to je vsetko. Chcem to skusit opacne, rozobrat prevodovku a nasledne zrazit dole plosinu. Tak uvidim, dakujem Vam za rady.
ja som to urobil tak, ze som si zavesil celu zadnu prevodovku za tu plosinu do vzduchu, parkrat som udrel cez drevo kladivom po hriadeli a bolo to vonku. nechal som nahodene aj kolesa, aby to bolo dostatocne tazke a zdvihol som to tak 5 cm do vzduchu.
Foton 254
Dakujem za rady, snad to poobede vyskusam a dam vediet.
Dnes sa to podarilo ako napisal myshootko, zavesit a udriet cez drevo, na par ran to skocilo dole. V mojom pripade by to maznicky nedrzali, ale kto vie ako su hlboko ked tam nie je vidno.ubo7 píše:Dakujem za rady, snad to poobede vyskusam a dam vediet.
Snad uz prekvapenia nebudu.
Zdarec, prosím Vás o radu, stal jsem se novým majitelem TK. Potřeboval bych trochu poradit do začátku. Výměnu provozních kapalin jsem proved . Ješte jsem zjistil ze mám uplně suchý výfuk, je to normalní kdyš je to 2T, dále jse mi hřeje dynamo stejná teplota jako na výfuku ? nevím
Děkuji Vám
Děkuji Vám
- milstav1
Tak pokud máš vyful suchej tak stem moc nejezdi vyfuk musí byt masnej kluci co mají tk ti určitě poradí vícMoula píše: Zdarec, prosím Vás o radu, stal jsem se novým majitelem TK. Potřeboval bych trochu poradit do začátku. Výměnu provozních kapalin jsem proved . Ješte jsem zjistil ze mám uplně suchý výfuk, je to normalní kdyš je to 2T, dále jse mi hřeje dynamo stejná teplota jako na výfuku ? nevím
Děkuji Vám
- Martin_TDi
Chlapi, potřebuju poradit. Nedávno jsem měnil guferero v portále, dal jsem dvoubřité a dneska jsem zjistil, že to teče zase. Axiální vůle se mi nezdála nijak extrémní. Dát teda radši 2 užší gufera a nebo může být problém ve vnitřním guferu, to jsem ještě na tomto kole neměnil. Jinak mi ještě začalo kapat z řízení a při rotavatororu mi chvilkama smrděla spojka. Takže zase se nudit nebudu. Díky předem za rady.
Martin_TDi
- robert xxx
Pravdepodobne ti preteka olej z prevodovky. Vymen urcite aj to mensie vnutorne a budes mat pokoj.
Tiez som mal ten problem. Na zadnej prevodovke som to vymenil a zatial ani kvapka. Este spravit predok.
Tiez som mal ten problem. Na zadnej prevodovke som to vymenil a zatial ani kvapka. Este spravit predok.
Takové obecné informace ke guferu, aby bezchybně těsnilo - kromě "téměř nulové" radiální a axiální házivosti (vůle) hřídele musí být také dodržená kvalita těsnící plochy hřídele, které se dotýká břit gufera, tj. rovinnost a drsnost kolem 0,4 (broušený povrch). Jinak dávat dva a více gufer za sebou vlastně nemá smysl, břit gufera musí být mazán a chlazen olejem, takže gufera, jejíchž břit se tře o suchou hřídel se brzy opotřebí. U dvoubřitých gufer první břit slouží jako prachovka (zamezuje vnikání nečistot k hlavnímu břitu) a aktivně těsní až hlavní břit přitlačovaný pružinkou k těsnící ploše.
- Martin_TDi
Díky moc za řady, tušil jsem to trochu.
Martin_TDi
-
Ta spojka může být mastná,dostává se tam olej při řazení,vyvrtej zespoda dírku a olej bude moct ven