svinovací lis UNIBAL
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- P@Pinoo Z5245
- Kontaktovat uživatele:
Re: svinovací lis UNIBAL
já mam doma vše co je k tomu potřeba, dostal sem to k lisu. jsou to 4 plechy pytel šroubů a kryty na sběrač
Zetor 5245 Zetor 5611 UN 053.1 Zetor 8145+ND5-019
Jestli můžu reagovat-já mám taky unibal a tohle ucpávání sem viřešil tak na 80% účinosti tim že jsem tu klapku co je nad tou pogumovanou hřídelí vihodil, vsadil sem tam ještě jednu stejně velkou hřídel a řemeny sem popondal vejš, takže se mi místo klapky točí jedna hřídel na prázdno a vihazuje vše co se tam pod tima řemenama chitne. Jinak řemeny mám originál ale sešitý ručně tim spůsobem jak se po staru sešívaly plochý řemeny třeba k mlátičkám a ročně dělám tak v průměru 500 balíků, od slámy aš po tu jemnou otavu akorát senáž sem ještě neskoušelsadlicko píše:senáž si nedovedu představit.
Když lisuju seno a je tam něco co neni pořádně suchý, tak se mi to začne lepit na válce a lis se ucpává.
.
A to tu senáž jako neřežou?
- Pepanův Z 6718
čau, nechceš sem hodit fotku toho tvýho vynálezu , ale je to jak píšeš 80% učinný, takže se sem tam ten žmolek vždycky udělá. .
Zetor 6718, Zetor 4011 ,Zetor 7245, , Massey Ferguson mf 30, UN 053.1
Pásy na unibal
Dobrý den, je tady někdo kdo má na unibalu jen 3 široké pásy? Budu je muset na lisu vyměnit tak uvažuji kolik jich tam dát aby to dobře fungovalo, nepropadávalo krátké seno a sláma a eventuálně bych skusil senáž. Má s tím prosím někdo zkušenost a poradil by
Re: Pásy na unibal
já mám pásy 3 x 30 cm.
A zkoušel jste senáž? Dopravní pásy mě je nabízejí za 4640 kus i se sponkou. A ještě se chci zeptat jestli jsou široké přesně 30 cm, jestli se s nima chytá dobře jádro a neprokluzují a zda jste s nima spokojen. Popřípadě jaký je rozdíl při práci oproti těm 7mi.
senáž jsem nezkoušel, ale tak do 2-3 let mám v plánu lisovat i senáž. Posoudit o kolik jsou lepší širší také nemohu, neboť jsem hned po koupi dělal GO a dal hned pásy široké.
nazdar zhanam nejaky lis a natrafil som na HESSTON 5540 nemate niekto nejke skusenosti s nim??
Zetor crystal 8011, 2xZetor 50 super + kopec veci k nim co furt vsade zavadzaju
Nazdárek!! Já osobně ti neporadím ale co jsem si tak prohlížel ten lis tak to vipadá skoro stejně jak John deere 590 tak si mislím že bi ten lis mohl chodit docela slušně
nazdar tak som tu opat po radu co poviete na toto?? http://stroje.bazos.sk/inzerat/15265955 ... ikovac.php
lebo niekde som cital ze jedna verzia stoji za nic ale neviem ktory typ
lebo niekde som cital ze jedna verzia stoji za nic ale neviem ktory typ
- Martin90
Tento, u nás to dělala tuším Želetava.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
aha tak tento typ radsej nie co??diky za radu
Někdo říká že želatavský lisy za moc nestály. Já teda s tím nemám zkušenost. Mám slušovickej a sem nadmíru spokojenej. Spíš si myslím že hodně záleží na nastavení.
- zetorak jirka
Měl jsem tu čest vyskoušet oba a velkej rozdíl jsem v ních co se týče výkonu a kvality práce neschledal, akorád nebylo moc dokonalí to hydraulikou ovládaný navádění provazku.