Zetor 25 K Rad 5

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Rad 5

Re: Zetor 25 K Rad 5

#76 Nový příspěvek od Rad 5 »

Jo, souhlasím, také se mi zdály z prvu slabé.
Ale ty řetízky nebudou na žádné cukání. Budou stále v tahu, a jsou dva.
Pokud tyhle řetízky nevydrží, předělám za silnější.
Nechtěl jsemnic zbytečně masivního, s čím by se špatně manipulovalo.
Je to řetěz, který se používá na sajtny u vleku.

mihi

#77 Nový příspěvek od mihi »

Dobrý nápad, ako som už písal,,teším sa na foto v lese s navijákom...

Mihi :)
Mihi

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od McPeci »

Bronťo píše:to mi je jasne že olej z pretlakača a olej čo sa vraca z piesta ide priamo cez tie dieri za rozvadzačem do skrine hydrauliky a do tej truby na hridel ide olej iba tlakovy kdo ma rozvadzač z dvoma (odpadovyma) vyvodama to može takto tiešit no mne nebude vadit ked pojde cez hridel šecek akurat sa bude asi pomalši vracat pist vleku
ešte dumam jak je vtom čerpadle vsunuta ta trubyčka dil 47 dufam že je v sedle abych ju nezatlačil do čerpadla
jak to dopadne dam vedet skusim unas v železarstve zehnat taky šrub maju tam tam cokoli tak dufam že nesklamu inak budem muset zehnat očko a marezat ho ešte sem aj objaviu tuto panelovu prechodku (vsufku) ale dohovy jak je dlha mosela by tam ostat aj ta matka na zakontrovani a zhanatju je asi zdlhave.

no jo ale co když nemám rozvaděč s přetlakáčem :o
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#79 Nový příspěvek od Bronťo »

tak to kebys použil ten rozvadzač bez redučaka pritomto zapojeni čepadlo ani čoby bolo vtom zapojene by nebolo chranene chraneny by bol iba pirest ramen nakolko je pretlakač v tej oske takže to musiš zapojit podla tej schemi čo tu koluje (a najdeš ho aj du naspodu http://zetor25dily.ic.cz/9.htm) vtedy vše chrani pretlakač v oske. pre to zapojeni čosom špekuloval ako to ma byt origo je potrebne demontovat čerpadlo a to je horši ako som tu pisal. ale na sklapani vlečky stači aj to zapojeni v odkaze pre tašiu zataž hydrauliky je lepšie pridat vikonejšie čerpadlo na vyvot remenice z boku a sprevodovat ho 1ku2 dorichla alebo ho dat na remenicu priamo na motor pod dynamo a olej zebrat z hydrauliky vleze ho tam aj 10l

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#80 Nový příspěvek od McPeci »

no skusim v práci sehnat přetlakáč, když nebude tak pujdu schánět hydročerpadlo :) :)
Robert ;)

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#81 Nový příspěvek od Bronťo »

načisto sima nepochopil alebo ja teba pretlakač tam musiš mat aj ked daš externe čerpadlo jedine ak to zapojiš podla schemi v odkaze z čerpadla v skrini hydrauliky tam nemusiš mat pretlakač ak to daš napriamo z čerpadla v skrini tieš musiš mat pretlakač

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#82 Nový příspěvek od McPeci »

jo tak teď už pochopil :D
Robert ;)

Rad 5

#83 Nový příspěvek od Rad 5 »

Zdarec. Tak o víkendu jsem byl v lese, ale v sobotu mě honil déšť a v neděli čas, tak nemám fotky přímo z akce.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ke kopci přední kola jen brnkají, takže na svazích jsem se musel otáčet jen pomocí brzd.
Kdysi jsem uvažoval o ýrobě navijáku, ale když člověk vyzkouší tovární, už by asi neměnil.
Přetěžovací spojka na navijáku je úžasná věc. Tahal jsem ze strže půlku smrku a zabržděný traktor to při tahání odtáhlo, dokud se nezaryl rampovač. Na tahání do boku je úžasná ta dolní kladka. Bez ní by mi traktor lehnul a i se spodní kladkou mi to traktor pěkně odvahovalo. Spodní kladka se využije i při tahání dozadu, když traktor stojí na stráni.

Následně přidávám ještě fotku ze štípání dřeva
Obrázek

Pumpik

#84 Nový příspěvek od Pumpik »

Ahoj ten traktor ve štípačce je taky tvůj?

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#85 Nový příspěvek od Bronťo »

pekny navijak vypada to tak šikovne za 25 co jeto za typ a kolko važi? no jasne tovarni je tovarni, uklada to cez klatky alebo tam je ukladač? ja nemam ukladač ani kladky lano ide len medzi valečky a pri ukladani sa dost niči tak bych rad naštudoval to kladkove ukladani. inak neuvažuješ o zavaži dopredu ked si stal proti brišku a strom si pritaheu na rampu asi si to nepridvihel a prašiu preč či hej? ze zavažim 100kg napredu bys mohel jazdit jak pan! mam to skusene sice moj navijak važi 150kg a henten asi aj raz tolko ale šlobyto.

Rad 5

#86 Nový příspěvek od Rad 5 »

Traktor ve štípačce můj není, je kamaráda.

Naviják můj také není, je také kamráda. Ten tento naviják tahá v Z 5245.

Ten naviják má utržený štítek a nepodařilo se zjistit, co je to přesně za typ. Kámoš ho kdysi koupil v bazaru.

Ten naviják je na Z 25 až dost těžký, váží přibližně 300 kg.
Když jsem měl tento naviják pověšený v dělaných řetízkách (viz výše) a k tomu půlku syrového smrku, tak řetízky vydržely v pohodě. Jízda z kopce, byla stejně při zatáčení možná pouze přes brzdy.

Tahal jsem syrové smrky a ty kdybych dal do lopaty, tak by mi je hydraulika asi nezdvihla. Kdybych rampu zvedl před tím, než bych si přitáhl strom, tak by mi to odtáhlo zabržděný traktor. S lehčími kusy to tak ale jde, už jsem to dělal tak jak píšeš...

Táta jen kroutil hlavou, jaké kusy jsme ze strže v lese vytáhli.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#87 Nový příspěvek od McPeci »

vypadá to dobře ještě tak nějaké videjko ;-)
Robert ;)

mihi

#88 Nový příspěvek od mihi »

Rad 5 Super 8)
3 krát som si pozrel tvoje fotky z lesa: 25-ky a les a aj navijáky ja môžem. :potlesk: :potlesk:
Pekná práca aj keď hovoríš že 25-ka mala čo robiť v lese, hore kopcom
karuješ ako zo servom a dole by sme aj potrebovali servo :D , ale taký je život 25-károv.
Aj nabudúce nezabudni zobrať foťák aby si nás potešil...... 8)

Mihi :)
Mihi

Pumpik

#89 Nový příspěvek od Pumpik »

Rad 5 píše:Traktor ve štípačce můj není, je kamaráda.

Naviják můj také není, je také kamráda. Ten tento naviják tahá v Z 5245.

Ten naviják má utržený štítek a nepodařilo se zjistit, co je to přesně za typ. Kámoš ho kdysi koupil v bazaru.

Ten naviják je na Z 25 až dost těžký, váží přibližně 300 kg.
Když jsem měl tento naviják pověšený v dělaných řetízkách (viz výše) a k tomu půlku syrového smrku, tak řetízky vydržely v pohodě. Jízda z kopce, byla stejně při zatáčení možná pouze přes brzdy.

Tahal jsem syrové smrky a ty kdybych dal do lopaty, tak by mi je hydraulika asi nezdvihla. Kdybych rampu zvedl před tím, než bych si přitáhl strom, tak by mi to odtáhlo zabržděný traktor. S lehčími kusy to tak ale jde, už jsem to dělal tak jak píšeš...

Táta jen kroutil hlavou, jaké kusy jsme ze strže v lese vytáhli.
Není ten kamaradův zetor 3511? Ať si kamarád zde taky založí vlákno chtěl bych vidět více fotek toho majůrka, je pěkně zrenovovanej :)

Rad 5

#90 Nový příspěvek od Rad 5 »

Je to 3511.
Obrázek
Foto když jsem vloni stím štípal dříví.

V popředí Z 3011 s rozmetadlem, vzadu 3511 s UNHZ 500 ještě před GO.
Z 3011 je zase druhýho kámoše, společně vyvážejí hnůj
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“