fortschritt ZT 303

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Tom

Re: fortschritt ZT 303

#2041 Nový příspěvek od Tom »

CBS píše:Tam kam neprejde, tam sa vytiahne. Zdá sa že soudruzi z NDR to prekoumali, aj na vzere je samá kladka, mne sa páči to krytie motora zospodu. Ktovie čo to má za bubon v predu, žeby druhý naviják? Iný dôvod nevidím v tom, prečo upravili 300. Alebo to je ešte z čias, keď bola 303 ešte len pikantnou myšlienkou.
Vepředu to má "normální" navijáky, lano je vedeno pod traktorem dozadu, přes horní kladku (pak by tam měla být ještě nad pancířem další - směrová - kladka). Naviják vepředu je proto, aby se předek dotížil, je to celkem obvyklé řešení, v ČR se takhle vyráběla nástavba pro Zetor 5245.
Na zadních to být nemuselo, není důvod, ta Zeta má podobné rozložení hmotnosti jako třeba Super nebo Crystal, a když s těma traktorama nejezdila v lese guma, tak po zadních nejezdily... Přední náhon by tam byl "spíš na obtíž", protože má menší rejd, a při rozměrech Zety by menší rejd šel v lese hodně poznat.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

hotday

#2042 Nový příspěvek od hotday »

Tom píše:
CBS píše:Tam kam neprejde, tam sa vytiahne. Zdá sa že soudruzi z NDR to prekoumali, aj na vzere je samá kladka, mne sa páči to krytie motora zospodu. Ktovie čo to má za bubon v predu, žeby druhý naviják? Iný dôvod nevidím v tom, prečo upravili 300. Alebo to je ešte z čias, keď bola 303 ešte len pikantnou myšlienkou.
Vepředu to má "normální" navijáky, lano je vedeno pod traktorem dozadu, přes horní kladku (pak by tam měla být ještě nad pancířem další - směrová - kladka). Naviják vepředu je proto, aby se předek dotížil, je to celkem obvyklé řešení, v ČR se takhle vyráběla nástavba pro Zetor 5245.
Na zadních to být nemuselo, není důvod, ta Zeta má podobné rozložení hmotnosti jako třeba Super nebo Crystal, a když s těma traktorama nejezdila v lese guma, tak po zadních nejezdily... Přední náhon by tam byl "spíš na obtíž", protože má menší rejd, a při rozměrech Zety by menší rejd šel v lese hodně poznat.
neviem, ze ci si niekedy sedel v zt 300 a potom v 303, lebo ja mam doma 303 a s rejdom som este nemal problem, ani v lese a ani nikde...ono to ide vsade, len to treba vediet...a ten predok tam nieje preto, lebo ked je tam pridavna prevodovka na predok, tak na prevodovke nieje bocny vyvod na kardan...niektore 300 to mali, aj ked som sa s tym este nestretol, ale v katalogu som to videl...a ver mi, ze ked mas v predu motor o vahe 610kg a este nejakych 500kg naviac, tak ti ten predok na prazdno fakt dost chyba...a urcite by si ho nebral akoze je to na pritaz...

CBS

#2043 Nový příspěvek od CBS »

S 300 sa určite lepšie moce pomedzi stromy, v kopcovitom teréne je možno lepšia 303, ale ak sa máš motať niekde pomedzi stromy.... Poznám pár ľudí, ktorý zastávajú názor, že 8111 je lepší traktor ako 8145. Predok je predok, ale ak máš na zadku 90% a viac hmotnosti, je ti hnaný predok na nič. Tvar kladiek na tej 300 nasvedčuje tomu, že v ťahu nie je problém preniesť celú hmotnosť traktora na zadnú nápravu. Pri ťahaní je zadná náprava doťažovaná dvojnásobnou hmotnosťou, ktorá sa prenáša z prednej nápravy. takže maximálne ťažné sily sú medzi 300 a 303 porovnateľné. Samozrejme tam kde nevieš preniešť ani polovičnú ťažnú silu na pôdu je to o niečom inom.

To Jarslav: Profilové tesnenia okolo okien a blatníkov si si dával robiť nové? Inak pekná práca :respect:

jaroslav stuchlý

#2044 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

ahoj kolega CBS sehnal jsem uplně nový pirelky ze škody 120 co je v kufru ta má gumku proti hraně a sedí to tam líp než ty origo jinak ted řeším problem s gumkama do bočních oken bo jsou tvrdý a nechtěj tam jit navlíknout a trhají se mi

CBS

#2045 Nový příspěvek od CBS »

Mňa bezodkladne čaká "go štetkou" a uvažujem nad tým, či vyberať okná von, lebo s pôvodnými tesneniami to asi nezložím a budem musieť dať niekde vyrobiť metráž podľa pôvodného tvaru, len aby mi nespadla sánka pri cene.

jaroslav stuchlý

#2046 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

no ty okenní gumy jsem v český republice sehnal ale je menší a bal bych se aby mi nepadaly okna ven jinak se prodává i originál v německu je mají v metráži a ono jak je měká ta guma tak se krásně podá v těch kulatých rohách,jinak vyrobit není problem mi psala paní s gumexu ale nejmenší odběr je 100 metrů tak to potom jedině na tom zbytku skákat bunge jumping jinak nevím co s tím,nejhorší jak to pod tou gumou je orezlý tak ti potom bude vytýkat rezavý čurky na novou barvu jedině tam potom nastříkat pod gumu rezistin až ti zaschne barva tim se tomu vyvaruješ

poulm

#2047 Nový příspěvek od poulm »

to jaroslav stuchlý:
Pěkná práce,jentak dál,taky bych se chtěl k tomu někdy dostat :(

Na poslkém foru jsem našel tuto zástavbu motoru renault Midliner 150k:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Do ZTéčka jde opravdu namontovat cokoli :smich: 8)
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

jaroslav stuchlý

#2048 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

pro kolegu CBS našel jsem ty okenní gumy co jsou potřeba na ZT http://www.rempometal.sk

CBS

#2049 Nový příspěvek od CBS »

jaroslav stuchlý píše:pro kolegu CBS našel jsem ty okenní gumy co jsou potřeba na ZT http://www.rempometal.sk
Toto je ten profil? Obrázek

jaroslav stuchlý

#2050 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

ano to je on,teď budu muset ještě zjistit jestly posílají zásilkovou službou do český republiky,koukal jsem že tam mají i to těsnění kabiny okolo zadních blatníků

poulm

#2051 Nový příspěvek od poulm »

Taky by se mi to těsnění hodilo,za tech 30let už je tvrdé jak šutr.
Co tak to tedy nechat vyrobit min těch 100m,myslím,že by jsme o to měli zájem všichni a ještě by pochybělo,jak okenní,tak kolem blatníků atd.,kolik by to teda+ vyšlo na metr?

jaroslav stuchlý

#2052 Nový příspěvek od jaroslav stuchlý »

Poulme vychází to 97 Kč metr,ted jsem sehnal pána co mi to snad doveze z Polska tak dám vědět a když něco zustane co se mi nehodí tak bych ti to po domluvě poslal jestly se na mě pán vykašle tak budem odkázaní na kolegu CBS a Slovenskou republiku kde to mají jako jediní v nabídce a s posíláním do Čech se mi zatím nevyjádřily,no zatím to nikterak neřeším jelikož je teplo a práce mám víc než dost no v zimě bych to asi zasklil jako skleník čím co by bylo po ruce a možná by se vešly i kamna na nějaké ty polínka :wink:

poulm

#2053 Nový příspěvek od poulm »

Taky zajímavá úprava:

Obrázek

poulm

#2054 Nový příspěvek od poulm »

Hodně divoký komín :D :smich: :vysmech:

Obrázek

CBS

#2055 Nový příspěvek od CBS »

poulm píše:Taky zajímavá úprava:
Zaujímaví je hlavne predný vývod, žeby pohon od kľuky, alebo hydromotor?
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“