Vari System

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
chobotek

Re: Vari System

#391 Nový příspěvek od chobotek »

Kenybzu, smekám. Kdybych se měl otáčeť smykem, šel bych dom tak nasraté, že by se mnó nebela reč eště druhé deň. Ale to spraviš, to je jisté. Jak s rotavátorem sem se pokusil popsať na str. 17 (ty kola/rotavátor z pásoviny, co sem neměl tehdá vyfocené, só na str. 24). Járek projiždim enem jednó, mám na tem držáku radliček eště kus kulatiny s retázkem a ten mě znači, kde pojedu dalši járek. Kleče nastavuju tak, aby byly ruky do pravyho uhla, protože ide o to, mět dobró páku do stran, když se jedna radlička zasekne.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

kenybz

#392 Nový příspěvek od kenybz »

No ono to na smyka otočit nešlo to bych neco urval a nebo by neco křuplo ve mě a tak jsem dycky cuvl a najizdel obloukem no pokud bych mel nejak zhodnotit drinu tak 50% driny jsem mel s tim otacenim a to je moja blbost ze s tim zaprve neumim a zadruhe mosim to rozebrat a popravit ty volnobezky. Ty tahas s rotavatorem 2 radličky?

chobotek

#393 Nový příspěvek od chobotek »

Ne, rotavátorem enem připravuju pole, pak už všechno na kolech. Při nahrnování to tahám. Kdysi jsme zkóšeli (protože děda měl známého (tuším z Charvát (nebo z Blatca?), no v každém připadě v Charvátech sem porvé viděl dvoják pluh s nerezovéme deskama, to fabrika asi zaplakala :-)), co veméšlel ruzné udělátore k Vari a jaksi spolupracoval s vyrobcem) tahat jedno radlico za T-20 s tema pásovinovima bazkegama misto kol. Moc se to nesvědčilo, nemělo to žádnó bočni stabilitu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

dvk

#394 Nový příspěvek od dvk »

Tak jsem dodělal otočný hák pro Vari 8)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

kenybz

#395 Nový příspěvek od kenybz »

hezky no akorát sa ně zdá že by to mohlo byt ze silnějšího materiálu a ten šroub aspoň M24 šak provoz ukáže jestli to bude stačit nebo né...

dvk

#396 Nový příspěvek od dvk »

No snad to bude držet, ty točny jsou stejně silné jak ty origo boky (6mm) a šroub je M16 pevnostní.

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#397 Nový příspěvek od J.Pucera »

8) dobrá práce, dobrý je i to mazání 8)
napiš jak se to osvědčilo

radll

#398 Nový příspěvek od radll »

výborní nápad 8)
chcel by som to vidieť kde to praskne podla mňa určite nie v šrobe
ja by som spravil keby že sa mi to nezdá väčšiu a hrubšiu podložku pod ten šrob aby sa lepšie rozložila sila
všetko ukáže čas
kto nič nerobí,nič nepokazí

Tom

#399 Nový příspěvek od Tom »

No jelikož vím, co dokáže udržet poloviční šroub nevalné kvality, tak toto vydrží 8) Je pravda, že bych pod ten šroub podložku dal, už jen kvůli vydření materiálu "otoče", ale to jsou malé věci, kdykoliv uskutečnitelné.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

kenybz

#400 Nový příspěvek od kenybz »

teď si o mě myslí DVK co su za provokatéra :)

dvk

#401 Nový příspěvek od dvk »

Hoši vklidu, šak jenom diskutujeme, člověk není vševědoucí, rád si praktické rady dycky poslechnu 8)

Pod tým šroubem je podložka klasická malá, větší by se mi tam nevlezla skrz tu maznicu, leda bych pro ni do větší podložky vybrousil zářez. Když o tom uvažuju, možná jsem mohl ten vnitřek kolem šroubu ještě nadvařit dalším vloženým plechem, aby byla síla materiálu kolem cca 10mm. Šroub jako takový to snad vydrží, však M16 8.8 by měla utáhnout minimálně 5 tun - to Vari podle mě nemůže nikdy vyvinout (přilnavost pneu). Tak snad se nebude ta točna moc deformovat.

Budu za tím tahat malý dvouosý vlek, co tahaly ještěrky na nádraží, a druhak si chcu uvařit nějakou jednoduchou sedačku na dvou kolech s koulí a hákem. Občas potřebuju po pozemku přetahovat naložené vozíky a hlavně hasičskou ZV6, taky cirkulu na kolečkách je třeba občas vytáhnout za plot a zpátky. A teď nově dokončuju kuželovou štípačku ... kdo by se s tím furt tahal :)

lukas258
Kontaktovat uživatele:

#402 Nový příspěvek od lukas258 »

Ahoj radlli chtěl bych se tě zeptat ohledně tvého avataru jak tu káru brzdíž ?
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...

radll

#403 Nový příspěvek od radll »

lukas258 píše:Ahoj radlli chtěl bych se tě zeptat ohledně tvého avataru jak tu káru brzdíž ?
zatiaľ niako ale už sa chystám tam asi 5 rokov namontovať brzdu možno to tento rok výde
už som si kúpil inventora tak robota hneď bude ubúdať lepšie
mala by tam prísť prítlačná brzda na plášte kolies ako na starých vozoch
kto nič nerobí,nič nepokazí

DYK

#404 Nový příspěvek od DYK »

Na stránkách Vari je k vidění video z kempu "sázení brambor" http://www.vari.cz/bonus.html Stroj Vari Global a jde hlavně o ten sazeč. Včetně jeho zahrnování.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

J.Pucera
Kontaktovat uživatele:

#405 Nový příspěvek od J.Pucera »

Zdravím!
Tak dneska jsem zjistil, že jsem střihnul kolik na magnetu. Asi dva dny jsem se divil, že mi ta mrcha kope, nechytá.. Asi jsem málo utáhnul tu matku větráku a střihlo se to. Nebo to muže být ještě něčím dalším?
Sranda musí být no :typek:

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“