Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Kenybzu, smekám. Kdybych se měl otáčeť smykem, šel bych dom tak nasraté, že by se mnó nebela reč eště druhé deň. Ale to spraviš, to je jisté. Jak s rotavátorem sem se pokusil popsať na str. 17 (ty kola/rotavátor z pásoviny, co sem neměl tehdá vyfocené, só na str. 24). Járek projiždim enem jednó, mám na tem držáku radliček eště kus kulatiny s retázkem a ten mě znači, kde pojedu dalši járek. Kleče nastavuju tak, aby byly ruky do pravyho uhla, protože ide o to, mět dobró páku do stran, když se jedna radlička zasekne.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
No ono to na smyka otočit nešlo to bych neco urval a nebo by neco křuplo ve mě a tak jsem dycky cuvl a najizdel obloukem no pokud bych mel nejak zhodnotit drinu tak 50% driny jsem mel s tim otacenim a to je moja blbost ze s tim zaprve neumim a zadruhe mosim to rozebrat a popravit ty volnobezky. Ty tahas s rotavatorem 2 radličky?
Ne, rotavátorem enem připravuju pole, pak už všechno na kolech. Při nahrnování to tahám. Kdysi jsme zkóšeli (protože děda měl známého (tuším z Charvát (nebo z Blatca?), no v každém připadě v Charvátech sem porvé viděl dvoják pluh s nerezovéme deskama, to fabrika asi zaplakala :-)), co veméšlel ruzné udělátore k Vari a jaksi spolupracoval s vyrobcem) tahat jedno radlico za T-20 s tema pásovinovima bazkegama misto kol. Moc se to nesvědčilo, nemělo to žádnó bočni stabilitu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Tak jsem dodělal otočný hák pro Vari
hezky no akorát sa ně zdá že by to mohlo byt ze silnějšího materiálu a ten šroub aspoň M24 šak provoz ukáže jestli to bude stačit nebo né...
No snad to bude držet, ty točny jsou stejně silné jak ty origo boky (6mm) a šroub je M16 pevnostní.
-
- Kontaktovat uživatele:
dobrá práce, dobrý je i to mazání
napiš jak se to osvědčilo
napiš jak se to osvědčilo
výborní nápad
chcel by som to vidieť kde to praskne podla mňa určite nie v šrobe
ja by som spravil keby že sa mi to nezdá väčšiu a hrubšiu podložku pod ten šrob aby sa lepšie rozložila sila
všetko ukáže čas
chcel by som to vidieť kde to praskne podla mňa určite nie v šrobe
ja by som spravil keby že sa mi to nezdá väčšiu a hrubšiu podložku pod ten šrob aby sa lepšie rozložila sila
všetko ukáže čas
kto nič nerobí,nič nepokazí
No jelikož vím, co dokáže udržet poloviční šroub nevalné kvality, tak toto vydrží Je pravda, že bych pod ten šroub podložku dal, už jen kvůli vydření materiálu "otoče", ale to jsou malé věci, kdykoliv uskutečnitelné.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
teď si o mě myslí DVK co su za provokatéra
Hoši vklidu, šak jenom diskutujeme, člověk není vševědoucí, rád si praktické rady dycky poslechnu
Pod tým šroubem je podložka klasická malá, větší by se mi tam nevlezla skrz tu maznicu, leda bych pro ni do větší podložky vybrousil zářez. Když o tom uvažuju, možná jsem mohl ten vnitřek kolem šroubu ještě nadvařit dalším vloženým plechem, aby byla síla materiálu kolem cca 10mm. Šroub jako takový to snad vydrží, však M16 8.8 by měla utáhnout minimálně 5 tun - to Vari podle mě nemůže nikdy vyvinout (přilnavost pneu). Tak snad se nebude ta točna moc deformovat.
Budu za tím tahat malý dvouosý vlek, co tahaly ještěrky na nádraží, a druhak si chcu uvařit nějakou jednoduchou sedačku na dvou kolech s koulí a hákem. Občas potřebuju po pozemku přetahovat naložené vozíky a hlavně hasičskou ZV6, taky cirkulu na kolečkách je třeba občas vytáhnout za plot a zpátky. A teď nově dokončuju kuželovou štípačku ... kdo by se s tím furt tahal
Pod tým šroubem je podložka klasická malá, větší by se mi tam nevlezla skrz tu maznicu, leda bych pro ni do větší podložky vybrousil zářez. Když o tom uvažuju, možná jsem mohl ten vnitřek kolem šroubu ještě nadvařit dalším vloženým plechem, aby byla síla materiálu kolem cca 10mm. Šroub jako takový to snad vydrží, však M16 8.8 by měla utáhnout minimálně 5 tun - to Vari podle mě nemůže nikdy vyvinout (přilnavost pneu). Tak snad se nebude ta točna moc deformovat.
Budu za tím tahat malý dvouosý vlek, co tahaly ještěrky na nádraží, a druhak si chcu uvařit nějakou jednoduchou sedačku na dvou kolech s koulí a hákem. Občas potřebuju po pozemku přetahovat naložené vozíky a hlavně hasičskou ZV6, taky cirkulu na kolečkách je třeba občas vytáhnout za plot a zpátky. A teď nově dokončuju kuželovou štípačku ... kdo by se s tím furt tahal
- lukas258
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj radlli chtěl bych se tě zeptat ohledně tvého avataru jak tu káru brzdíž ?
Vari Zetor Crystal Avia Liaz Tatra Takeuchi Občas bojuji s pravopisem...
zatiaľ niako ale už sa chystám tam asi 5 rokov namontovať brzdu možno to tento rok výdelukas258 píše:Ahoj radlli chtěl bych se tě zeptat ohledně tvého avataru jak tu káru brzdíž ?
už som si kúpil inventora tak robota hneď bude ubúdať lepšie
mala by tam prísť prítlačná brzda na plášte kolies ako na starých vozoch
kto nič nerobí,nič nepokazí
Na stránkách Vari je k vidění video z kempu "sázení brambor" http://www.vari.cz/bonus.html Stroj Vari Global a jde hlavně o ten sazeč. Včetně jeho zahrnování.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím!
Tak dneska jsem zjistil, že jsem střihnul kolik na magnetu. Asi dva dny jsem se divil, že mi ta mrcha kope, nechytá.. Asi jsem málo utáhnul tu matku větráku a střihlo se to. Nebo to muže být ještě něčím dalším?
Sranda musí být no
Tak dneska jsem zjistil, že jsem střihnul kolik na magnetu. Asi dva dny jsem se divil, že mi ta mrcha kope, nechytá.. Asi jsem málo utáhnul tu matku větráku a střihlo se to. Nebo to muže být ještě něčím dalším?
Sranda musí být no