" Lomboš "

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
kutilluke

Re: " Lomboš "

#316 Nový příspěvek od kutilluke »

Jak máš zapojen okruh? Čerpadlo máš jen extra na řízení nebo ženeš olej i do rozvaděče na zadní ramena atd.

oniko

#317 Nový příspěvek od oniko »

Mam tandemove čerpadla, na riadenie je samostatne čerpadlo so samostatným nasávaním z nádržky. skúšal som 3 čerpadla a nič. tým pádom by som čerpadlo vylúčil.

jirik610

#318 Nový příspěvek od jirik610 »

dělao mě to taky tak , když sem měl sylné čerpadlo tak mě kopala orsta do valantu a když sem dal z osobáku tak to šlo pomale dobře krásně lehko ale rychleji těžko , sou dvě možnosti první je to že to máš na ostě naopak jak píše kolega harijaro, druhá možnost je to že čerpadlo dává málo oleje pokud dává málo oleje dej mu větší řemenicu ale prvně zkus přehodit hadice na orstě mělo by to stačit , mě tahá orstu čerpadlo z opelu vectra a stačí to ukrmit 160tku orstu takže tobě to mělo taky litry dávat 8) s pístem to má společnyho pramálo , tam by se ti měnil počet otáček orstou

oniko

#319 Nový příspěvek od oniko »

Čerpadlom to isto neni, skúšal som aj veľké čerpadlo, ktoré dáva veľký prietok a robilo to to isté.. piestnicou ovplyvním len rýchlosť otáčania kolies, ale či bola hrubá alebo tenká, volant šiel takmer rovnako ťažko, problém bude niekde inde, logicky už mi zostáva len orsta alebo hadice. Orsta sa opačne asi zapojiť nedá, lebo na vstupe je gulička proti spätnému tlaku. kdesi som tu aj videl nákres zapojenia. keby som to mal opačne asi by to nešlo vôbec, ale mne to ide , akurat problem je v tom že volant ide ťažšie, hlavne keď chcem trošku rýchlejšie zatočiť. Pokiaľ točím pomaly, tak to ide relatívne dobre.

jirik610

#320 Nový příspěvek od jirik610 »

oniko píše:Čerpadlom to isto neni, skúšal som aj veľké čerpadlo, ktoré dáva veľký prietok a robilo to to isté.. piestnicou ovplyvním len rýchlosť otáčania kolies, ale či bola hrubá alebo tenká, volant šiel takmer rovnako ťažko, problém bude niekde inde, logicky už mi zostáva len orsta alebo hadice. Orsta sa opačne asi zapojiť nedá, lebo na vstupe je gulička proti spätnému tlaku. kdesi som tu aj videl nákres zapojenia. keby som to mal opačne asi by to nešlo vôbec, ale mne to ide , akurat problem je v tom že volant ide ťažšie, hlavne keď chcem trošku rýchlejšie zatočiť. Pokiaľ točím pomaly, tak to ide relatívne dobre.
:-/ orsta :-/ :'(

oniko

#321 Nový příspěvek od oniko »

Kdesi som ale čítal, že pokiaľ sa da kerovať bez tlaku čerpadla že orsta je dobrá, a mne sa dá bez problemov kerovať aj bez chodu čerpadla, akurát to ide ťažko ale kerovať sa da.

Takto to mam zapojene
Přílohy
orsta zapojeni.jpg

oniko

#322 Nový příspěvek od oniko »

Tak problém vyriešený, už len zohnať novú piestnicu. :'(

Tata
Kontaktovat uživatele:

#323 Nový příspěvek od Tata »

co máš stou pistnici?
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx

oniko

#324 Nový příspěvek od oniko »

Piestnica je dobra, ale moc veľka na moju orstu, veľa otačok volantu treba na plny vykyv kolies. potrebujem taku ale tenšiu, tak okolo 55-65 priemer valca a cca 25 priemer piestnice výsuv cca 16cm :'(

jirik610

#325 Nový příspěvek od jirik610 »

tak co t dělalo ????

oniko

#326 Nový příspěvek od oniko »

No bolo toho viac, čo to mohlo spôsobovať. Povymieňali sme kolienka na výtlaku, lebo mali len 6mm priemer vnústri, taktiež sme prerobili nasávanie, zrejme nestačilo, lebo nasávanie z nádržky bolo už pod úrovňou čerpadla, taktiež problém bol aj s čerpadlom, nakoľko bolo poháňané remenicami v pomere 1:1 ku motoru, a vzhľadom na to že otáčky na voľnobehu mám cca 700ot/min tak nestíhalo prietokovo zásobovať orstu, a nakoniec aj ta piestnica obojstranná má veľký priemer, a veľa otáčok orsty treba na plné vytočenie kolies.

Všetko sme poriešili, čerpadlo sme dali z auta, dali sme menší piest, aj väčšie hadice a už to ide tak ako má. 8)

oniko

#327 Nový příspěvek od oniko »

ak by mal niekto záujem, cena cca 150€ :)

oniko

#328 Nový příspěvek od oniko »

oniko

#329 Nový příspěvek od oniko »

Tak ako som sľúbil (aj keď už neviem komu ) pripájam zopar fotiek rámu počas zimnej prerábky a dorábky Lomboša :prace:
Přílohy
20120416_155318-1.jpg

oniko

#330 Nový příspěvek od oniko »

Foto
Přílohy
20120410_175359-1.jpg
20120416_155310-1.jpg

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“