WARINSKY K 162 OSTROWEK
Moderátor: Franta.cz
-
Re: WARINSKY K 162 OSTROWEK
pěkná práce chlapi
jen tak dál
jen tak dál
SNAŽÍME SE :-)
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
-
to je dobře
zdarec sundavame portaly a ladime brzdy chystam se na rozvadec nestacim dolevat olej . ohledne tech rozvadecu na bazosi cena dobra kupoval jsem na stipacku chod bezproblemu ale litraz pro ostrowka nestaci
zetor a liaz navzdy
doufam ze se neurazite ze davam sem fotku sveho mazlika ale skousim a jde to fotky ostruvka dodam zdar a silu
zetor a liaz navzdy
pekny stroje,vsechny bych doma zamestnal:-)
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Pekný Kristal
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
- harleypepa
- Kontaktovat uživatele:
zdravim. Ostrowka jsme doma provozovali mnoho let, je to tedy i mnoho let nazpet Dnes uz to samozrejmne na profesionalni pouzuiti nejde pouzit. Kazdopadne v dobach profese u nas se s tím dělalo hodně, nadruhou starnu se pod tim i hodne lezelo. U nas v severnich cechach je celkem tvrdo taze i praske podkopove rameno a pistinece mame zasebou, ale zase musim rici ze motor a prevodovka a traktor jako takovy fungoval bezchybne, spis se sypalo vse na nastavbe diky spatnemu dimenzovani materialu.
Kazdopadne na stavbu RD bychto videl jako dobre resei, koupit, vykopat a prodat. furt to je na svuj vek celkem zadany stroj.
Jinak mame doma na to jeste par novych, ci pouzitelnych dilu, nejake pistnice, na 100% mame doma uplne novou tu zadni nosnou konzoli na podkop jak jsou v tom packy a drahy na bocni posuv, mozna doma najdem i typove shvaleni.
Takže pokud by jste meli zajem, muzu zkusit pohledat a poptat se co za co.
Jinak zde zminene JCB C 3 jsme take meli a srovnat se to neda, to je nekde jinde, ale zase je podstatne vetsi coz je nekdy problem, jinak vzhledem ke stari to slo vzdy spravit svepomoci.
Kazdopadne na stavbu RD bychto videl jako dobre resei, koupit, vykopat a prodat. furt to je na svuj vek celkem zadany stroj.
Jinak mame doma na to jeste par novych, ci pouzitelnych dilu, nejake pistnice, na 100% mame doma uplne novou tu zadni nosnou konzoli na podkop jak jsou v tom packy a drahy na bocni posuv, mozna doma najdem i typove shvaleni.
Jinak zde zminene JCB C 3 jsme take meli a srovnat se to neda, to je nekde jinde, ale zase je podstatne vetsi coz je nekdy problem, jinak vzhledem ke stari to slo vzdy spravit svepomoci.
-
celou zadni konzolu beru,jestli je stejna s tou moji,delali vice druhu.harleypepa píše:zdravim. Ostrowka jsme doma provozovali mnoho let, je to tedy i mnoho let nazpet Dnes uz to samozrejmne na profesionalni pouzuiti nejde pouzit. Kazdopadne v dobach profese u nas se s tím dělalo hodně, nadruhou starnu se pod tim i hodne lezelo. U nas v severnich cechach je celkem tvrdo taze i praske podkopove rameno a pistinece mame zasebou, ale zase musim rici ze motor a prevodovka a traktor jako takovy fungoval bezchybne, spis se sypalo vse na nastavbe diky spatnemu dimenzovani materialu.
usetri me to praci!
jeste kdyby jsi mel spojkovou hridel,dnes sem dal do sebe spojkovou hridel,novy loziska a drazkovou hridel predlohy a je tam pul milimetru vule,no to me nasralo ted. misto 33 ma 33,5 no musel bych to brousit na 34 a vymenit loziska,jestli budu tak hodny. a jestli se budou ve 34 delat...
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
-
Zdravím také všechny příznivce ostrowků!! Pročetl jsem celou diskuzi a rozhodl se, že přidám také nějaké zkušenosti. Vlastním také Ostrowka k162 r.v.90. od roku 2005. Zakoupil jsem ho hlavně kvůli stavbě RD a pro to co se občas naskytne, tedy jako ostatní. V té době moc Ostrovků nebylo a byly hlavně drahé. Ty z kopřiv stály kolem 100tis. a tak nakonec jsem zakoupil za 150tis. avšak ve velmi pěkném stavu. Motor po GO, podkop nepoužitý. Do dnes toho však nelituji a i přes občasnou investici je bagr zaplacen jen vlastní stavbou + ještě nějaký melouch. Převoz bagru jsem prováděl po ose 100km (cca 5 hodin) a z řízení jsem nadšen taky nebyl. Byla vůle v čepech a řídící tyč byla na tvrdo přivařena k svisláku. Nakonec jsem koupil nový svislák, řídící tyč a nové kulové čepy a už lítám na 5 pod plným plynem .Nevyhovoval mi však malý rejd, tak hned nastala úprava zkrácení řídící tyče o 1cm. Výsledek splnil mé očekávaní, a byl jsem ušetřen jednoho najetí. Brzdy jsem předělal taky kompletně (je to to první, co musí fungovat). Do původního brzdového válce jsem nesehnal gumičky, tak jsem to vyměnil za zetorácký pumpy a na ně vyrovnávač tlaku. Kupodivu rozteč pump na tento vyrovnávač pasuje. Zde se vrátím ke starším příspěvkům, i když to již není aktuální, kde se řešilo nepochopitelné zapojení, kdy z jedné pumpy vedou trubičky k oběma kolům. Ten delší brzdový válec slouží zároveň jako vyrovnávač tlaku (zajišťuje, aby obě kola brzdily stejnoměrně) a nemusí být tento vyrovnávač zvlášť.
Během těch sedmi let mi praskly postupně obě poloosy ( zde jsem ocenil, že díly jdou ze zetora a během pěti hodin jsem byl opět na kolech), vyměnil jsem obě přední gumy za protektory, jednu novou zadní a druhé moc neschází. Jednou jsem utrhl přední lžící (držák čepu, zavařeno), nalomil rameno podkopu (zavařeno). Minulý týden se mi ulomilo oko u pístníce u nohy. To už jsem zavařil, ale ještě rovnou repasuju celou nohu, takže navařím nové vodící plocháče a totéž udělám u druhé nohy.
Tak toto byly největší závady za tu dobu co mě potkaly a ostatní už byly jen samé pozitiva .
Ještě jsem zapoměl, že jsem ho jednou položil na bok. Nerozbilo se však ani zrcátko. Akorát vyteklo drobet oleje. Po dolití už zase vrčel.
K bagru jsem sehnal a předělal 30 lžíci a přidělal vidle a lana.
Na závěr. Domek stojí, ale bagr je ten poslední, kdo půjde z domu.
Jinak smekám před všemi co tak nádherně zrepasovali ostrowky (to kdyby viděl můj bagřík, tak by přestal okamžitě dělat. No snad se to nedoví )
Přidávám i pár foto na co všechno byl využit.
Zde je můj bagřík v akci. http://www.youtube.com/watch?v=H4SUNaVTOvM (v tom bagru nejsem já, avšak můj syn, který to má místo pouťové atrakce. A hlavně já takhle ani bagrovat neumím )
Během těch sedmi let mi praskly postupně obě poloosy ( zde jsem ocenil, že díly jdou ze zetora a během pěti hodin jsem byl opět na kolech), vyměnil jsem obě přední gumy za protektory, jednu novou zadní a druhé moc neschází. Jednou jsem utrhl přední lžící (držák čepu, zavařeno), nalomil rameno podkopu (zavařeno). Minulý týden se mi ulomilo oko u pístníce u nohy. To už jsem zavařil, ale ještě rovnou repasuju celou nohu, takže navařím nové vodící plocháče a totéž udělám u druhé nohy.
Tak toto byly největší závady za tu dobu co mě potkaly a ostatní už byly jen samé pozitiva .
Ještě jsem zapoměl, že jsem ho jednou položil na bok. Nerozbilo se však ani zrcátko. Akorát vyteklo drobet oleje. Po dolití už zase vrčel.
K bagru jsem sehnal a předělal 30 lžíci a přidělal vidle a lana.
Na závěr. Domek stojí, ale bagr je ten poslední, kdo půjde z domu.
Jinak smekám před všemi co tak nádherně zrepasovali ostrowky (to kdyby viděl můj bagřík, tak by přestal okamžitě dělat. No snad se to nedoví )
Přidávám i pár foto na co všechno byl využit.
Zde je můj bagřík v akci. http://www.youtube.com/watch?v=H4SUNaVTOvM (v tom bagru nejsem já, avšak můj syn, který to má místo pouťové atrakce. A hlavně já takhle ani bagrovat neumím )
pekne zachovalej bagr,to je hned videt,ty vidle,ty si podle tebe zkopiruju:-) uzasny napad! provedeni velmistra,to ja ocenim! prace ti podle fotek nadelal mraky. jak se mu chce podkopem do kamenity opuky?
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
Ahoj. Taky jsem se na podzim stal majitelem Ostrowka. Dal jsem za něj 110000kč. Je tam nová otoč, gumy jen tak tak, podkop celej vyvařenej, ale drží, par kapek oleje z rozvaděče.
Dělám s ním terénní upravy kolem baráku s tím, že ho potom prodám, ale vypadáto, že si ho nakonec nechám.
Pán který mi ho prodával, mi ho i dovezl po vlastní ose-asi 20km
Nějaké foto
Mám to trochu ve svahu, náhon na předek mi chybí.
Drenáž okolo baráku, napůl skála ale podkop to zvládá.
Jediná vážnější závada-manžeta v pístnici
Včera mi začal z výfuku stříkat olej, tak ted pročítám forum a hledám řešení.
Dělám s ním terénní upravy kolem baráku s tím, že ho potom prodám, ale vypadáto, že si ho nakonec nechám.
Pán který mi ho prodával, mi ho i dovezl po vlastní ose-asi 20km
Nějaké foto
Mám to trochu ve svahu, náhon na předek mi chybí.
Drenáž okolo baráku, napůl skála ale podkop to zvládá.
Jediná vážnější závada-manžeta v pístnici
Včera mi začal z výfuku stříkat olej, tak ted pročítám forum a hledám řešení.
OSTROWEK K162
Mulča M22 sklopka
Mulča M22 sklopka
proc procitas forum:-) sundej vyfukovy potrubi a zjisti kterej valec to dela.
jinak to, ze to jde do skalnaty opuky rad vidim a sem strasne rad,mel sem strach,ale ted vidim ze to ma silu az neveriš
jinak to, ze to jde do skalnaty opuky rad vidim a sem strasne rad,mel sem strach,ale ted vidim ze to ma silu az neveriš
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
JJ jdu na topawka píše: sundej vyfukovy potrubi a zjisti kterej valec to dela.
)
OSTROWEK K162
Mulča M22 sklopka
Mulča M22 sklopka