Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
petrbriza

Re: Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač

#211 Nový příspěvek od petrbriza »

moc děkuji :friends:
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#212 Nový příspěvek od v2000m »

Přeju mnoho úspěchů při lisování! Je to dobrá mašinka!!

Roman123
Kontaktovat uživatele:

#213 Nový příspěvek od Roman123 »

Dobrý den chci se zeptat na toto tema kupuji tento lis jako vrak a má zlámané jehli nemá tu někdo návod k opsluze na seřizovíní a neví někdo o nějakych jehlách na Welger WSA 350 děkuji za rady a pomoc dík. :help:

zetorak jirka

#214 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ahoj Romane, Já se zabívám vázáním na ruzných lisech už mnoho let a mám už dost velký rajon ve kterém znám skoro každý lis. Tyhle lisi mám v rajonu asi tři. a choděj skvěle. príručku na něj možná eště dohledáš na uvodu tohoto tématu, někdo se tam objevil. no a ty jehli to bude problém, originál jsou z hlinikové slitiny a daj se objednat z německa , ale příjdou na 20 litru takže dražší než celí lis. já jsem už na jeden dělal repliky z klasického plocháče a behaj dodnes. při troše šikovnosti je zvládneš taky , ale to musíš mít jednu originál podle které ji natvaruješ. A jestli ji někdo má tak pochybuji že by se ji chtěl zbavit, leda že by ten lis už neměl. Vázání je dost citlivá věc (jako šicí stroj) a tak to chce dost přesnou práci

petrbriza

#215 Nový příspěvek od petrbriza »

o stránku zpět je odkaz tak si to stáhni ;-)http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 29&t=10249
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#216 Nový příspěvek od v2000m »

lis mám, jsem s ním spokojený a Ty jsi určitě už přečetl těch 16 stran informací a zážitků s tímto strojem, když ho chceš kupovat, co jsem zjistil poznal je tam napsané............

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#217 Nový příspěvek od v2000m »

[quote="zetorak jirka, originál jsou z hlinikové slitiny a daj se objednat z německa , ale příjdou na 20 litru takže dražší než celí lis. já jsem už na jeden dělal repliky z klasického plocháče a behaj dodnes. při troše šikovnosti je zvládneš taky , ale to musíš mít jednu originál podle které ji natvaruješ. [/quote]

Škoda že jsi to neřekl dřív, že by bylo realný jehlu vyrobit, dělal jsi do ní i kladičku a drážku na provázek???
A není ta jehla schválně z hliníkové slitiny aby praskla jako první a nezničilo se něco víc?? Jehly jsem kupoval obě nové a naštěstí vyšly ještě o kousek míň než polovic toho co uvádíš.....

Přema

#218 Nový příspěvek od Přema »

Pro náhodu, kdes koupil ty jehly?

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#219 Nový příspěvek od v2000m »

Myslím že jsi to četl už v srpnu když jsem to tu psal...
Přema píše:
v2000m píše:podle návodu jsem už něco zkoušel, trošku se to zlepšilo, ale ještě by to něco chtělo a nevím co. Jinak díly jsem sehnal ve firmě T-agro z Velké Biteše, napsal jsem si čísla z katalogu a do týdne tu byla PPL s balíkem!!! Zkoušel jsem to i u dovozce Welger, ale tam mě slušně poslali do pryč...
Postupně bych po půl otáčce až otáčce zvyšoval přítlak pérové pružiny. Taky mi to vynechávalo po větší údržbě, nastavil jsem podle návodu a postupně přidával. Jestli chceš návod na vazač welgra, pošli e-mailovou adresu.

Přema

#220 Nový příspěvek od Přema »

Máš pravdu, určitě jsem četl, ale pozapomněl.

zetorak jirka

#221 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Přema píše:Pro náhodu, kdes koupil ty jehly?
Omlouvám se že jsem to neřekl dříve, nějak mi toto téma uniklo. Mě byla tato cena řečená když jsem je chtěl objednat jedné firmy co je sem tahá z německa, stoho duvodu jsem ji skusil udělat z přijatelného plocháče. drážku po spodním okraji sem vybrousil flexou sylnějším brusným kotoučem, kladičku ve špičce sem nedělal protože nebyla ani v té hlinikové, no a proč je delaj z hliníkové slitiny to nevím , buď kvuli váze nebo pevnosti, nevím ale žadnou jsem eště neviděl aby praskla, vdycky když se sněčím potká tak se skroutí jak beranovi rohy a pak příjdou abych jim ji narounal, jsou to dobráci.

petr laz

#222 Nový příspěvek od petr laz »

Ja do toho nechci kecat ale ani jednou se nestalo ze bi sli jehli nahoru pokud neni pist (kladivo) v zadni poloze u naseho se to jeste nestalo a take uz se kus vetve v baliku nasel.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

zetorak jirka

#223 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Nevím kde máš na mysli zadní polohu, ale jestli myslíš tu kdy je píst vysunutej a drží stlačenej balik pak máš pravdu.protože jehliy procházej pruřezama v pístu za zmáčknutou hmotou a pokaď ostane cesta pro jehly volná tak mužeš mít v baliku třeba cyhly a nic se nestane, ale vleze li třeba větev nebo něco do toho výřezu v pístu co je pro jehly ta k je karambol na cestě. Nevím jaký máš lis , ale lisy K442 s kolíbkovím pěchem maj í dva druhy spínání pro sepnutí vázání a u jednoho se lechce stává že jehly příjdou do kanálu dřívnežli pěch z hmotou a pak to tam slisuje i s jahlama . A proč se tomu tak stává , je na delší povídání

v2000m
Kontaktovat uživatele:

#224 Nový příspěvek od v2000m »

Mě se právě stalo, že se klacek dostal do mezery kde chodí jehla a ta ho ještě domáčkla k uzlováku, kde se to celé zažvejklo a bylo vyděláno....

petr laz

#225 Nový příspěvek od petr laz »

Welger WSA 350

Ja nereaguji pokazde, duvod cestina.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“