Kirovec a další

stroje sovětského bloku

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
petersveter
Kontaktovat uživatele:

Re: Kirovec a další

#31 Nový příspěvek od petersveter »

Dík Jano za ten manuál-je to pekné počítanie.Sovietske stroje majú niečo do seba. 8)

jano
Kontaktovat uživatele:

#32 Nový příspěvek od jano »

Kompletna prirucka na Kirovec v plnom rozliseni je pristupna do 7.12.2008 tuto

ftp://gabonator:gabonator123@luki.sk/te ... c_full.zip

poulm

#33 Nový příspěvek od poulm »

Ty nové K 744 jsem viděl na Techagru v Brně a myslím že už jsou hodně povedené a silným konkurentem západním a americkým traktorům, ikdyž si to nechce mnoho lidí přiznat. Dělají je ve třech výkonových verzích 250,350 a 450koní. Na výstavě měli ten nejmenší a byl k mání něco málo přes dva miliony Kč.
Existuje jedna firma co dělá přestavby starých kirovců. Na motoře úpravy hlav,pístů,vstřiky,jiné turba atd. za účelem snížení měrné spotřeby až na 180g/kWh, dále namontování na hydrauliku elektronické silové aj. regulace Bosch, palubní počítač s GPS a ještě pár srandiček na zlepšení interiéru. Celkově to před pár lety vycházelo do 500tis Kč, kdy se dal starý kirovec v pěkném stavu koupit do 100tis kč. Takže když to shrnu tak za 600tis šel dát do kupy stroj, který i se svým stářím silně konkuroval až 10x dražším strojům.
Nevím jestli to dělají ještě dnes,ale zkusím to zjistit pokud by měl někdo zájem.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

premo

#34 Nový příspěvek od premo »

Tak to by mě zajímalo kdo dělá ty přestavby ,vím to že kdysi to dělal Horsch ,ale pak to dělat přestali (to už je hodně dávno),dost se mi líbí ty uplně nové kirovce 9450 škoda že se k nám nedováží asi kvůli některým normám ,přitom do německa bez problému ,protože by to byla určitě dobrá obměna za staré nebo aspoň konkurence Case a JohnDeeru v kloubových traktorech.

nabocklish

#35 Nový příspěvek od nabocklish »

sekačka na trávu
Přílohy
100-009_IMG z.jpg

nabocklish

#36 Nový příspěvek od nabocklish »

a další
Přílohy
100-0015_IMG z.jpg
100-0015_IMG z.jpg

Jan.F

#37 Nový příspěvek od Jan.F »

Pomožte zachránit tisíce lidských životů, objevit dosud neznámé prvky, či dokonce nalézt mimozemskou civilizaci..
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/

Chudej farmar

#38 Nový příspěvek od Chudej farmar »

Kamarad ma 5 kirovcu (2500ha)ale jiz s nimi nejezdi, jen kdyz je nejvtesi spicka a nestiha se tak se jeden nebo 2 kirovci nastartujou a jdou pomoct. 5 kirovcu nahradily 2 case kloubaky 480 a 450k. chtel kupovat noveho kirovce meli ho pujceneho po prvni dni se z motoru ozvalo buch buch vytkel olej a bylo po :(

horsch ty prestavby delal asi jen 2 roky, pak spolupraci ukoncil pac z ruska mu chodily strasne nekvalitni dily ze kterych nebyl schopen montovat traktory svych deklarovanych kvalit.

jinak kousek vedle me na 350ha si koupili k744 rok 96, no cena byla podle me za takto stary stroj dost velka nicmene, ma to cerpadla danfos, hydrauliku bosch, klimosku slusnou kabinu, 4 kvalty pod zatezi... taha s tim 6m horsche tiger, myslim ze je to moc na nej chtelo by to tak 5m ale je spokojen spotreba je slusna dokaze se priblizit modernim strojum. na druhou stranu to dilenske spracovani kdyz jsem to videl to by jeden blil.
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)

poulm

#39 Nový příspěvek od poulm »

Samozřejmě máš pravdu,vždy se dá ledacos vytknout.

Já mám obrácené poznatky. V jednom našem místním družstvě koupili před časem dva JD, jeden kolem 200koní a jeden kolem 300koní. Ten silnější během jedné sezony měli víc jak 10x v servise s docela fatálními problémy, od spadlých ventilů v motoru, prasklé čepy na přední odpružené nápravě, problémy s elektrikou, kurvilo se řazení pod zátěží a mnohé další. Dá se říct, že totálně špatný kus. Nicméně výsledek je ten, že museli zaběhnout zpět do kopřiv,vytáhnout Kirovce,které chtěli hodit do šrotu a sezonu odjezdit s nimi. Dodnes je mají, používají je paralelně s novými traktory a věřím,že ještě dlouho budou.

Johny1490

#40 Nový příspěvek od Johny1490 »

Presne tak stary kirovec mal ako jeden z prvych traktorov radenie pod zatažou, motor ma sily dostatok, a po úpravach to musi byt dokonalá mašina. Nove sračky JD a podobné nevidržia ani z polovice tolko čo Kirovec.....

Jan.F

#41 Nový příspěvek od Jan.F »

Dřív taky železo bylo železo a ocel byla ocel :prace:

Kdežto dneska jeto samá slitina- co nejmenší váha,levná výroba.....atd. a plno elektroniky.

v jednoduchosti je síla. 8)
Pomožte zachránit tisíce lidských životů, objevit dosud neznámé prvky, či dokonce nalézt mimozemskou civilizaci..
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/

poulm

#42 Nový příspěvek od poulm »

Já tady nechtěl zasít semínko nevraživosti.
Na druhou stranu jsem viděl traktory od Case,JD,Newholand apod., které se prodávaly dál a měly naskákáno víc jak 15tis mth a vypadaly velice zachovale a jely dál.

Jen mi vadí, že někdo bez přímé zkušenosti odsuzuje staré traktory, které i dnes dokážou i těm nejmodernějším dýchat na krk, držet s nimi krok, ikdyž je jim až 30let a jsou to v podstatě veteráni.

Je to stejné jak u jakéhokoli jiného stroje nebo auta. Každá značka nebo model má své klady i zápory. Problematika poruchovosti je příliš široká a je ovlivňována příliš mnoha faktory na to,aby to byl srovnávací faktor mezi kvalitami strojů. Každé hodnocení zde na tomto foru je jen subjektivní.

V dnešní době jsou nejhlavnější srovnávací faktory náklady a to jakékoli přímé i nepřímé vztažené na nějakou měrnou jednotku.
Jak se říká,peníze jsou vždy až na prvním místě.
I ten Case Quadtrac by mi byl fajn, kdybych na něj měl, to je jednoduché.

Tom T
Kontaktovat uživatele:

#43 Nový příspěvek od Tom T »

Kirovec K 710 o výkonu 500 koní se do sériové výroby nedostal,protože pro něj ve své době nebylo využití v běžném zemědělství.Je známo že některé moderní traktory nemají tak hladké řazení pod zátěží jak kirovec.Na ruských strojích byl kvalitní materiál,životnost hnací skupiny naší Š-180 ve dvousměném provozu 5let,u kirovce xkrát delší.
V dnešních traktorech je provozuschopnost většinou limitovaná přehnanou elektronikou.
Zetor,Tatra,

nabocklish

#44 Nový příspěvek od nabocklish »

Jenže ono to není jen o té elektronice na kterou se to většinou všechno hodí. Důvod je trochu více "spotřební". Je v tom, že dnes je nejdůležitějším ukazatelem obrat. No a jaký by byl obrat kdyby se stále vyráběly traktory (nebo bagry, pračky, nářadí atd. můžete si dosadit téměř cokoliv) které vydrží 30 a více let? Musí se to točit! Tedy musí být výroba pak je i obrat, to znamená, že půjčují banky, státu roste HDP a je solidní zaměstnanost, protože je jedno, jestli se zaměstnává o deset lidí ve fabrice víc nebo míň. Odborně se to nazývá Teorie globálního ekonomického růstu. Je to záležitost především posledních 10-20 let. Všiměnte si, že pokud se podíváte na stroj vyrobený ještě na konci devadesátých let, tak má naběháno neskutečně motohodin, ale stále jezdí byť třeba narvaný elektronikou. Strojná výroba je dnes obecně nastavena tak, že se vyrábí na přesně stanovenou životnost, vyrábí se za náklady nebo i pod a zisk tvoří servis a služby kolem...

petersveter
Kontaktovat uživatele:

#45 Nový příspěvek od petersveter »

nabocklish tak s týmto plne súhlasím!!!
Je fajn sledovať pri práci nové traktory-náradie vpredu aj vzadu,pohodlie v kabíne,tichý chod motora s nízkymi emisiami,vymakané prevodovky atď.Ale kvalitou použitých materiálov mechanických častí,preddimenzovanosťou jednotlivých konštrukčných skupín-z čoho všetkého vyplýva dlhá životnosť stroja,tak v tejto oblasti nové stroje strčí do vrecka aj ZETOR 25.
Odporúčam si aj nájsť napr. vo Wikipédii výraz "PLANED OBSOLESCENCE" - je možné si to kostrbato preložiť cez Google prekladač.

Odpovědět

Zpět na „Východoevropské stroje“