Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Welger WSA 350 - nízkotlaký lis/balikovač
moc děkuji
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Přeju mnoho úspěchů při lisování! Je to dobrá mašinka!!
- Roman123
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den chci se zeptat na toto tema kupuji tento lis jako vrak a má zlámané jehli nemá tu někdo návod k opsluze na seřizovíní a neví někdo o nějakych jehlách na Welger WSA 350 děkuji za rady a pomoc dík.
- zetorak jirka
Ahoj Romane, Já se zabívám vázáním na ruzných lisech už mnoho let a mám už dost velký rajon ve kterém znám skoro každý lis. Tyhle lisi mám v rajonu asi tři. a choděj skvěle. príručku na něj možná eště dohledáš na uvodu tohoto tématu, někdo se tam objevil. no a ty jehli to bude problém, originál jsou z hlinikové slitiny a daj se objednat z německa , ale příjdou na 20 litru takže dražší než celí lis. já jsem už na jeden dělal repliky z klasického plocháče a behaj dodnes. při troše šikovnosti je zvládneš taky , ale to musíš mít jednu originál podle které ji natvaruješ. A jestli ji někdo má tak pochybuji že by se ji chtěl zbavit, leda že by ten lis už neměl. Vázání je dost citlivá věc (jako šicí stroj) a tak to chce dost přesnou práci
o stránku zpět je odkaz tak si to stáhni http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 29&t=10249
všechny moje fotky zde ;)
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
lis mám, jsem s ním spokojený a Ty jsi určitě už přečetl těch 16 stran informací a zážitků s tímto strojem, když ho chceš kupovat, co jsem zjistil poznal je tam napsané............
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
[quote="zetorak jirka, originál jsou z hlinikové slitiny a daj se objednat z německa , ale příjdou na 20 litru takže dražší než celí lis. já jsem už na jeden dělal repliky z klasického plocháče a behaj dodnes. při troše šikovnosti je zvládneš taky , ale to musíš mít jednu originál podle které ji natvaruješ. [/quote]
Škoda že jsi to neřekl dřív, že by bylo realný jehlu vyrobit, dělal jsi do ní i kladičku a drážku na provázek???
A není ta jehla schválně z hliníkové slitiny aby praskla jako první a nezničilo se něco víc?? Jehly jsem kupoval obě nové a naštěstí vyšly ještě o kousek míň než polovic toho co uvádíš.....
Škoda že jsi to neřekl dřív, že by bylo realný jehlu vyrobit, dělal jsi do ní i kladičku a drážku na provázek???
A není ta jehla schválně z hliníkové slitiny aby praskla jako první a nezničilo se něco víc?? Jehly jsem kupoval obě nové a naštěstí vyšly ještě o kousek míň než polovic toho co uvádíš.....
Pro náhodu, kdes koupil ty jehly?
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že jsi to četl už v srpnu když jsem to tu psal...
Přema píše:Postupně bych po půl otáčce až otáčce zvyšoval přítlak pérové pružiny. Taky mi to vynechávalo po větší údržbě, nastavil jsem podle návodu a postupně přidával. Jestli chceš návod na vazač welgra, pošli e-mailovou adresu.v2000m píše:podle návodu jsem už něco zkoušel, trošku se to zlepšilo, ale ještě by to něco chtělo a nevím co. Jinak díly jsem sehnal ve firmě T-agro z Velké Biteše, napsal jsem si čísla z katalogu a do týdne tu byla PPL s balíkem!!! Zkoušel jsem to i u dovozce Welger, ale tam mě slušně poslali do pryč...
Máš pravdu, určitě jsem četl, ale pozapomněl.
- zetorak jirka
Omlouvám se že jsem to neřekl dříve, nějak mi toto téma uniklo. Mě byla tato cena řečená když jsem je chtěl objednat jedné firmy co je sem tahá z německa, stoho duvodu jsem ji skusil udělat z přijatelného plocháče. drážku po spodním okraji sem vybrousil flexou sylnějším brusným kotoučem, kladičku ve špičce sem nedělal protože nebyla ani v té hlinikové, no a proč je delaj z hliníkové slitiny to nevím , buď kvuli váze nebo pevnosti, nevím ale žadnou jsem eště neviděl aby praskla, vdycky když se sněčím potká tak se skroutí jak beranovi rohy a pak příjdou abych jim ji narounal, jsou to dobráci.Přema píše:Pro náhodu, kdes koupil ty jehly?
Ja do toho nechci kecat ale ani jednou se nestalo ze bi sli jehli nahoru pokud neni pist (kladivo) v zadni poloze u naseho se to jeste nestalo a take uz se kus vetve v baliku nasel.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
- zetorak jirka
Nevím kde máš na mysli zadní polohu, ale jestli myslíš tu kdy je píst vysunutej a drží stlačenej balik pak máš pravdu.protože jehliy procházej pruřezama v pístu za zmáčknutou hmotou a pokaď ostane cesta pro jehly volná tak mužeš mít v baliku třeba cyhly a nic se nestane, ale vleze li třeba větev nebo něco do toho výřezu v pístu co je pro jehly ta k je karambol na cestě. Nevím jaký máš lis , ale lisy K442 s kolíbkovím pěchem maj í dva druhy spínání pro sepnutí vázání a u jednoho se lechce stává že jehly příjdou do kanálu dřívnežli pěch z hmotou a pak to tam slisuje i s jahlama . A proč se tomu tak stává , je na delší povídání
- v2000m
- Kontaktovat uživatele:
Mě se právě stalo, že se klacek dostal do mezery kde chodí jehla a ta ho ještě domáčkla k uzlováku, kde se to celé zažvejklo a bylo vyděláno....
Welger WSA 350
Ja nereaguji pokazde, duvod cestina.
Ja nereaguji pokazde, duvod cestina.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.