DEUTZ DX 85
Moderátor: DYK
Re: DEUTZ DX 85
Pěkdný stroj Jako malému klukovi se mi moc líbil... Jak se s ním seznámíš, hoď sem více fotek
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak přidávám pár dalších fotek ještě z nakládky v říši.
Moje první poznatky:
- motor 9800mth a šlape jak hodinky, nekouří, naskočí na první otočení, krásný zvuk (vducháč pětiválec)
- koutoučovky - brzdí parádně
- krásně řadí
- nikde žádné viditelné vůle
- mírné úniky oleje - na traktor r.v. 80 běžné
- zlomené levé dveře, ale fungují
- nemá to vzduch, budu muset nějak pořešit kvůli případně bržděné vlečce
- škrabka na sníh bude potřeba zvýšit, ale jinak hydraulické natáčení funguje bez problémů
- udělám technickou, přihlásím a hurá do provozu
Moje první poznatky:
- motor 9800mth a šlape jak hodinky, nekouří, naskočí na první otočení, krásný zvuk (vducháč pětiválec)
- koutoučovky - brzdí parádně
- krásně řadí
- nikde žádné viditelné vůle
- mírné úniky oleje - na traktor r.v. 80 běžné
- zlomené levé dveře, ale fungují
- nemá to vzduch, budu muset nějak pořešit kvůli případně bržděné vlečce
- škrabka na sníh bude potřeba zvýšit, ale jinak hydraulické natáčení funguje bez problémů
- udělám technickou, přihlásím a hurá do provozu
fešák aká bola cena ak to nie je tajné???
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
Ta cena by mě taky zajímala. Traktory Deutz se mě strašně líbí. Jednou bych si přál taky něco takového. Mohl bys prosimtě nafotit kabinu zevnitř. A jaký má ten motor výkon ? A jestli náhodou nevíš jak je natom ten pětiválec se spotřebou.
pěkný stroj gratuluju,taky jsem koukal po zetorech a nakonec jsem přivezl jelena a levnějšího než zetory
Pokud se ceny týká, tak na naše 135tis. + doprava, ale protože v dopravě dělám, tak mě vyšla velmi levno. Celkem i s přepisem bych se měl vlézt do 160tis a to prosím včetně radlice na sníh hydraulicky natáčecí na obě strany.
Motor má výkon 80 HP, a spotřeba dle předchozího majitele (říkal mi to až po prodeji, tak už nemusel mlžit myslím) okolo 7l/mth. Má to nádrž na 120l a prý na ní vždycky tak 20mth najezdil, pak tankoval.
Foto kabiny zevnitř dodám, jak bude čas. Na netu ale jsou, tak sem hážu dvě fotky a v podstatě to sedí s mým, jenom já mám pod stropem ještě rádio a dvě repro.
Motor má výkon 80 HP, a spotřeba dle předchozího majitele (říkal mi to až po prodeji, tak už nemusel mlžit myslím) okolo 7l/mth. Má to nádrž na 120l a prý na ní vždycky tak 20mth najezdil, pak tankoval.
Foto kabiny zevnitř dodám, jak bude čas. Na netu ale jsou, tak sem hážu dvě fotky a v podstatě to sedí s mým, jenom já mám pod stropem ještě rádio a dvě repro.
Sice chápu, že náhradní díly na zetory jsou relativně za hubičku, ale ty pořizovací ceny jsou jaksi mimo. Radši bych měl 6945 nebo 7045, ale min. 180tis za stroj před GO nebo po GO ala kýbl barvy je moc. A to nepočítám radlicu, za kterou bych tu dal taky tak 20 litrů když dobře. S tím, že můj Deutz je ještě poctivý kus železa a při mém nepravidelném používání doufám, že mi vydrží do důchodu :-)pasa444 píše:pěkný stroj gratuluju,taky jsem koukal po zetorech a nakonec jsem přivezl jelena a levnějšího než zetory
jasně to chápu ,proto jsem psal že jsem na tom skončil stejně,i ta suma byla podobná jako u tebe ,sice nemá pluh na sníh ale zese mám čelnak.a tady je zetor neskutečně drahej.Stroj ti vydrží,venku vše co vyráběli tak bylo připraveno pevnostně i na čelní nakladače takže i nápravy automaticky předdimenzované.tenhle stroj ti při běžné udržbě vydrží věky
ceny myslím že velmi dobrá , ešte ma zaujma na čo ho využiješ??
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...
Bydlím na samotě u lesa, mám to k hlavní cestě 600m a třeba letos v zimě u nás byly skoro dva metry sněhu, takže v zimě na to abychom byli soběstační. Pak je samozřejmě potřeba dovézt a zpracovat dřevo (mám v plánu kuželovou štípačku na kardan), dovoz stavebního materiálu, sena pro ovce atd. atd. Samozřejmě někdo by mohl namítnout, že je na to zbytečně velký a silný (stačila by mi klidně 6945), ale vzhledem k tomu, že s ním nebudu jezdit denně s 8t vlečkou, tak mě myslím nesežere. Na druhou stranu, kdyby se naskytl nějaký vhodnější traktor za rozumnou cenu, tak Deutz klidně prodám. A třeba se časem najde nějaká možnost, jak si s ním přivydělat. Takže tak.trikko píše:ceny myslím že velmi dobrá , ešte ma zaujma na čo ho využiješ??
Pokud nejsi prostorově omezený, tak proč nemít větší traktor. To samé platí pro Zetory... Proč kupovat 7711 za 200 tisíc, když se dá koupit 8011 za 70, ve stejném stavu? Při občasném používání tu trošku větší spotřebu člověk nepozná, a hlavně má v záloze ještě pár dalších koníků...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
ono zase nemusíš silnější traktor tolik dřít a tím pádem zase šetříš palivo.stroj je fakt pěknej
Ahoj, tiež som riešil podobný problém, nakoniec som tiež volil zahraničný stroj, tiež pôvodne z nemecka, len už bol rok v prevádzke v ČR a nebanujem, oproti zetoru cena niekde inde a technicky je na tom ten traktor na inej úrovni, má to všetko čo treba na zetora dorobiť, od hydrostatického riadenia cez automatickú uzávierku predného náhona po rýchlosť 40km/h atď. akurát problém týchto západných strojov je absencia vzduchovej sústavy, s tým som sa trocha natrápil, lebo cena originálu je astronomická, tak som tam nabastlil komponenty zo Zetora. Prajem veľa motohodín bez poruchy