Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Teda... Ty 3D náhledy na stránkách jsou vyřešené moc hezky. PP-60 mě docela nadchnul, už ho někdo má doma?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
teď jsem na něj koukal, je to pěkný, ale chybí mi tam koš.chobotek píše:Teda... Ty 3D náhledy na stránkách jsou vyřešené moc hezky. PP-60 mě docela nadchnul, už ho někdo má doma?
Co mám zkušenosti s vertikutátorama s košem, tak je furt plný. Samostatný sběrač s pořádným košem mě přijde lepší, ale to je asi otázka vkusu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Koš není a asi ani nebude. Má to co do činění s cenou a s tím jeho objemem. Je to jako třeba s tou sekačkou na park. trávu k Vari. V době, kdy je na trhu za pár tisíc jednoúčelák (sekačka), nemá cenu se o něco snažit. Proto je třeba vyčesaný mech aj. posbírat sekačkou. Kdo má kousek ozdobné trávy, má el. vertikutátor s pročesáním a ten má i koš. Ovšem PP60 je spíše určen do travnatých zahrad, kde se tráva seče i na seno, má už nějakou rozlohu a majitel by se chtěl po letech zbavit mechu a ostatního "bordelu"(plsť) v porostu a hlavně hrabí. Kdo hrabe trávu ví, že to není nic moc práce. No a pak hold pojezdit sekačkou se sběrem. Člověk se možná nachodí o něco víc, ale myslím si furt lepší a rychlejší, jak hrábě v ruce. A vertikutační hrábě to je tuplem dřina.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
tak jsem včera sundal z převodovky t20 kola a rozhodl sa na ňu naroubovat rotavátor /dosud mám jen rotavátor s jednoduchou převodovkou a jednou rychlostí/
tak jsem sundal kola, vypustil tu hnědou tekutinu spolu s vodou, dal tam skoronovou misku spojky a přešruboval držák. Pak jsem to celé umyl a a nalil olej...dnes snad nahodím nože a hurá do brambor....trošku je poznat malá vůle v ložiscích / u misky/ uvidím jaké zvuky z toho polezou když tak bude časem rozborka a preventivní výměna ložisek a gufer...plechové misky a filcy jsem vzal z tej předešlé rotavátorové převodovky no a hurá do brambor.
Ví někdo jestli je stejné ozubení uvniř té jednorychlostní rotavátorové převodovky jak v te T-20
já si myslím že to bude jiné
tak jsem sundal kola, vypustil tu hnědou tekutinu spolu s vodou, dal tam skoronovou misku spojky a přešruboval držák. Pak jsem to celé umyl a a nalil olej...dnes snad nahodím nože a hurá do brambor....trošku je poznat malá vůle v ložiscích / u misky/ uvidím jaké zvuky z toho polezou když tak bude časem rozborka a preventivní výměna ložisek a gufer...plechové misky a filcy jsem vzal z tej předešlé rotavátorové převodovky no a hurá do brambor.
Ví někdo jestli je stejné ozubení uvniř té jednorychlostní rotavátorové převodovky jak v te T-20
já si myslím že to bude jiné
Tak rotavátor maká stoprocentně, nosič radliček je taky parádní ale je s tím makačka
příště budu chytřejší a nenadělám sa tolik.
Erteple sů v zemi a zrovna aj nakopčené.
příště budu chytřejší a nenadělám sa tolik.
Erteple sů v zemi a zrovna aj nakopčené.
Na co jsi při práci přišel?
budu psat bez diakritiky tady mam na notebooku nemecku klavesnicu a este nekere tlacitka nefunguju...
mel jsem to vyvazene a dobre nastavene a rotavatorem jsem projel cele pole dvakrat...
jenze kdyz jedes a hlavne zacinas delat prvni dve hrobky tak mas co drzet a pokud najedes do mista kde je treba hruda tak mas co drzet...parkrat jsem i couvl a zacal znovu...
kdyz pak jedes dalsi radek tak jedna radlicka uz jede v predchozi hrobce tak to vedeni je lepsi.
dal...mam tam jaksi divne fungujici zapadky cepy v kolech a nemohl jsem vyuzit otaceni jak dojedu nakonec tak to nefungovalo jak melo tak jsem to nechal radsi zamcene natvrdo protoze me jeden ten cep ve volnobezne poloze zpet byl volnobezny furt a pak zabiralo jen jedno kolo a vyhnalo me to ven z brazdy...takze jsem to radsi nechal zamcene a pri otaceni to byla makacka...to jsem zkousel tu volnobeznou polohu este pri obhrnovani a trikrat jsem najizdel, kdyz jsem jel obuma radlickama prvni dve rady...no chce to zkusenosti pak uz to bylo cim dal lepsi a pracu to opravdu usnadni... mam aj nejake foto ale az zitra jo jeste jedna vec je to na jednicku dost rychle a clovek to nestaci korygovat nebo jestli se to ma cele otocit jak u prevodovky T dvacet a jet na zpatecku jako pri orbe? mam dsk 317
mel jsem to vyvazene a dobre nastavene a rotavatorem jsem projel cele pole dvakrat...
jenze kdyz jedes a hlavne zacinas delat prvni dve hrobky tak mas co drzet a pokud najedes do mista kde je treba hruda tak mas co drzet...parkrat jsem i couvl a zacal znovu...
kdyz pak jedes dalsi radek tak jedna radlicka uz jede v predchozi hrobce tak to vedeni je lepsi.
dal...mam tam jaksi divne fungujici zapadky cepy v kolech a nemohl jsem vyuzit otaceni jak dojedu nakonec tak to nefungovalo jak melo tak jsem to nechal radsi zamcene natvrdo protoze me jeden ten cep ve volnobezne poloze zpet byl volnobezny furt a pak zabiralo jen jedno kolo a vyhnalo me to ven z brazdy...takze jsem to radsi nechal zamcene a pri otaceni to byla makacka...to jsem zkousel tu volnobeznou polohu este pri obhrnovani a trikrat jsem najizdel, kdyz jsem jel obuma radlickama prvni dve rady...no chce to zkusenosti pak uz to bylo cim dal lepsi a pracu to opravdu usnadni... mam aj nejake foto ale az zitra jo jeste jedna vec je to na jednicku dost rychle a clovek to nestaci korygovat nebo jestli se to ma cele otocit jak u prevodovky T dvacet a jet na zpatecku jako pri orbe? mam dsk 317
Co máš s volnoběžkama nevím, ale na to přijdeš jistě sám, když budeš chtít. S T20 by se tato práce měla dělat určitě na zpátečku, protože "jednička" má podobný převod, jako dvojka na DSK 317. Ta zpátečka na T20 i tak má o malinko rychlejší zpátečku jež jednička na DSK. To už bych ale neřešil, skoro k nepoznání.
aha tak jsem to mel spravne...ty naboje kol rozeberu on ten jeden cep trochu vazne a mozna je to odrbane no uvidim...jako kdyz tam mam navalene vsecky zavazi tak to ma velice dobru trakci ale taky je to prorod to nasmyka otacat takze to budu muset opravit a natrenovat nastaveni volnobezek protoze na poli neni cas na nejake laborovani
Tak jasně, otáčet to smykem se zamčenejma kolama je dřina a tady vydíš, jak vznikají zvěsti o tom, že je "to" na prd, člověk se nadře a přitom stačí funkčí věci a praxe. Ti míň chytří ale o to zdatnější ještě stihnou ulomit něco na klečích. Blbý je to, že ta praxe se dostaví, až je nasázeno, no.
tak tak...ja treba ctu navody a zajima me jak co bylo vymysleno a proste si to prectu a neda me to jako ze je neco na H to dokaze rict kazdy...no osobne jsem to trochu trenoval na dvore ale proste ty zapadky nechodily jak by mely a tak jsem si rekl sak to poresim na poli a to neni cas vubec no....nakopcil jsem fotky do notebooku tak dam to foto uz ted.
klece mam nizko abych mel natahle ruky a nenadelal se tolik..to neobdelane vedle je susedovo pole.... ten drzak co jsem delal je velice pevny a spis bych utrhl radlicku nez ohnul drzak...
zaklad je opravdu dobre pripravit pudu rotavatorem no projel jsem to dvakrat priste to udelam trikrat sedesat kilo ertepli bylo nasazene a nakopcene za necele dve hodiny
zaklad je opravdu dobre pripravit pudu rotavatorem no projel jsem to dvakrat priste to udelam trikrat sedesat kilo ertepli bylo nasazene a nakopcene za necele dve hodiny
Kopčení a nahrnování bych klidně už dělal jako tažený. Jen najárkovat a zahrnout "tlačně". I to by ti možná ulehčilo. Pak by se taky mohl nechat ten nosič radliček "na volno" v závěsu, při tažení, a nebylo by to tak nachylný, na přesně rovnou jízdu. Chápeš?
i tak by to slo...tady maju ve zvyku tahat radlicky rotavatorem a kdyz vidim vysledek tak je to lepsi....proste dobre zrotavatoruje pole, potom z rotavatoru zebere noze tak ze mu ostanou na kazde strane dve sady a za rotavator da jednu radlicku a jede...nadela ryhy, nahaze erteple a pak jede mezi a zrovna to ohrne...ma tam pomocne zaberove vinkle vedle nozu a mosi trochu tlacit no ale vysledek je velice dobry...potom po case za cca pet tydnu az brambory trochu narostu tak to znovu projede mezi radky a hotovo