Yanmar F20D-rada
Moderátor: DYK
Yanmar F20D-rada
Zdar pánové právě jsem si pořídil Yanmara F20D a chci se zeptat na co si dávat u tohoto stroje pozor a co udělat nejdříve (olej v motoru a filtry už mám).Pokud by někdo měl závaží na kola koupím.
Re: Yanmar F20D-rada
Jak je to široké? Pěkný stroj.
Prozradíš i cenu?
Prozradíš i cenu?
Míry má 2600x1225 váha asi 1050 cena byla vysoká tak si ji nechám pro sebe,ale zase šrot jsem nechtěl.V zadu v převodovce je červený olej nevíte někdo co to je za olej?
o yanmarech něco vím, F20 super stroj, kde si ho koupil, v převodovkách by mohl být například olej HIPOL ATF IID, doufám že ti dali správný filtr hydrauliky nebo hodně jich chybuje a pak se sere hydraulika, filtr by na F20 měl být CAPA CP145 VL35, seženeš i u nás uplně ten stejný. jinak jsou to jednoduché a kvalitní stroje ať ti slouží
Díky,koupil jsem ho Ořechov u Brna bez repase.Filtr na hydrauliku jsem nedostal a ani jsem si na něj nespoměl.Ten jsem zatím neřešil ani olej ne.Jen jsem se podíval jestli ho tam je dost a že je červenej a čistej.Nevím kolik tam je litrů ale vyměnit celou náplň v ATFku by byl ranec.Musím tedy chvíly počkat než se zotavím finančně.Napiš prosím Tě jestli je to akutní vyměnit nebo to chvíly vydrží.A to je kde u nás.
v motoru jsou necelé 3 litry olej s označením 15W40, ten červený olej co tam máš bude asi ještě origo olej YANMAR TF500 J20A a nebo TF300, do tvojeho traktoru stačí olej s označením 10W30 pro mokre brzdy nějaký levnější olej typu UTTO cena kolem 80 kč litr v převodovce je ho cca 20 litru, filtr bych ti napsal přesného výrobce ale nemám u sebe knížku dneska jsem odjel mimo domov, vyměň si hlavně palivový a vzduchový, vše koupíš u nás pošlu ti pak čísla pdo kterýma to objednáš v každé lepší mototechně
Jestli mi pošleš ty typi těch filtrů budeš velice hodnej.Asi o japoncích něco výš,tak bych potřeboval poradit ohledně dvou páček.Zítra je nafotím a dám je sem.
Jo připomeň se v pátek večer nebo v sobotu, jinak když sedíš na traktoru tak po levé ruce řadíš předvolby 1, 2, 3, po pravé ruce má 3 rychlosti plus R je to synchron takže stačí řadit se spojkou nemusíš zastavovat, jestli myslíš dále páčky na hydrauliku tak jednou šteluješ rychlost ramen a druhou páčkou je zpouštíš, když tak dej foto kouknu na to
Traktor a nejen on má vždy jen jednu levou a jednu pravou stranu. PV3S, S5T a spousta dalších taky nemá synchron a nepamatuji si, že by se pro každé řazení muselo zastavit, jen to chtělo umět, jinak lamínátka ti to připoměla.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ale ten Yanmar F 20 má synchron , předvolby nejsou synchrony
Dyť ať má! Ty zjevně nevíš o čem jsem psal.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
že není třeba zastavit když hážeš na nesynchronu, ale u těch yanmaru to moc nejde , chtělo by si to projet ať získáš zkušenosti
Tak dneska jsem foto nestihl ale zítra to vyjde.Ano tu jak je 1 až 10 jsem nevěděl,už teda vím že to je rychlost hydrauliky.Ještě pod sedačkou je malinkatá a nahoře má křídlovou matku kterou se to zajistí.
Tak toto je ta páčka ona teda nevypadá jako páčka ale něco se s ní šteluje.
tak se podívej na fotku jsem ti to přeložil, je to nějaká část hydraulika