Mountfield MS 19

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
kozel

Re: Mountfield MS 19

#46 Nový příspěvek od kozel »

Nechceli by ste na to motor??? mam jeden doma ale ma praskly blok tak na nahr. dily snad by sa nekomu hodil...

danymorti

#47 Nový příspěvek od danymorti »

Už to tu niekto generálkoval? Motor mi šlape v pohode, nato koľko to už spravilo roboty okolo domu, ale mám totálne vylietané ložiská na spodnej oske. Je to ľahké, a ked s tým chcem niečo spraviť, tak tam musím dať poriadnu váhu, a asi to ložiská pocítili. Teraz som si spravil kolesá na oranie z plechových diskov, navaril pásoviny ako šípáky a zalial betonom. má to asi 30 kg jedno koleso a už sa s tým orie v pohode. Len neviem, čo má čaká, ked povolím kopec šrobov, vraj sú tam reťaze, a podla mna, by tam mal byť aj nejaký olej.....

Nerobil to tu niekto?

danymorti

#48 Nový příspěvek od danymorti »

No trošku sa nám to rozsnežilo, tak som ozbrojil malú mašinku od mountfieldu a čuduj sa svete, čo to dokáže narobiť, aké bariéry :) Na vyhŕňanie snehu z dvora, ako stvorené.... len som dal neskoro reťaze, potom to už je delo, také malé :D
DSC00292.JPG
DSC00293.JPG
DSC00294.JPG
sorry za tú kvalitku, ale je to fotené mobilom a ešte k tomu aj hmla

bobicek

#49 Nový příspěvek od bobicek »

Chlapi poraďte mi jak udělat osvětlení na tenhle stroj jednoduše a chytře. Díky

slon

#50 Nový příspěvek od slon »

Sorry Mountfileld, že neodpovídám k tématu ale mám Vari s motorem Honda, kde není ani nejde dokoupit světelná cívka. Na přední světlomet jsem použil led autožárovku ( Ba 15s, 12V, 36 led ) k napájení používám startovací box Eta tool, Minimální odběr led autožárovek a perfektní světlo, startovací box jednoduše zaháknu za řidítka. Včera večer jsem odhrnoval sníh a byl jsem rád za osvětlení. Na jaře se chystám dodělat osvětlení i na vozík, startovací box zaháknu pod sedačku, nevýhodou jsou vyšší pořizovací náklady, jedna 36 led autožárovka za 201 kč a startovací box 799 kč, snad jsem trochu pomohl :)

Jhonnys

#51 Nový příspěvek od Jhonnys »

Zdravim,

Mam presne ten isty typ kosacky aj motor presne ten isty,ale zaujimalo by ma odkial by som vedel zohnat navod na opravu (servis alebo manual nejaky) k tomuto motoru,su vyrabane v amerike a neviem to nikde najst.Mam mensi problem s motorom, neviem dostat motor do vyssich otacok(pridat viac plynu) ako kedysi to islo-neviem ci je to chyba karburatora alebo ventily,motor mi kasle.

Nemal nikto podobny problem alebo neviete presne tu stranku kde najdem ten manual na tento typ motora ?

vopred dakujem

Toms
Kontaktovat uživatele:

#52 Nový příspěvek od Toms »

Tomu se říka mf 19 překopaný kompletně všíchni jste se určitě setkali s prokluzováním řemenů atd, je pravda že motor zná jen dolévani oleje a benzinu složí unás už skoro 20let, je to dobrý pomocník ale musel jsem už pořídít něco jiného tento stroj už nema moc síly tak jeho nástupcem je PF 61 RV. 1957 výr číslo 0579 motor 317.5ccm. Kupující cena byla 6000kč motor je ko, to jsem ale zjistil až pak jde v sobotu na vybrus atd..
Přílohy
DSC00270.JPG
DSC00269.JPG
pop.jpg
pop.jpg

pawka

#53 Nový příspěvek od pawka »

taky vlastnime tenhle stroj,pri koupi byl totalne k nicemu,remeny jen hulily nebo klouzaly nebo ten plyn,co trapeni s tim bylo. par veci vychytali potom.
mame asi jeden z prvnich MS14 -mame k nemu kultivator,sekacku,vlastni obracak sena,vlastni pluh na snih,vlastni pluh na orani.potom na to muzem nasadit dvoustupnove cerpadlo sigma. no ono se da rict ze vse je vlastni konstrukce,protoze se vse muselo upravovat a pak je ted bezproblemovy,akorat uz ho roky nepouzivame. jediny co dela tak rotavatoruje. ale varry a terra to sami,porad sme je vsem ve vsi ladili. prevodovky,motory. ms zas mel motor bez problemu,ale je tak vtipne levne konstrukce,az se clovek divy ze to jeste jede.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

strycpepin

#54 Nový příspěvek od strycpepin »

Ahoj hoši, pořídil jsem starou MFD 19 což je asi předchůdce MS16 motor klasicky Briggs&Stratton 5 hp,ale nevím kolik tam má být oleje, popřípadě jaký,zepředu i zezadu je na bloku zátka na olej ale není tam nikde žádná měrka ani ryska?Je to už celý trochu zbastlený tak by mě případně zajímalo jak tam maj bejt správně ty kladky k napínání řemenu vpřed a vzad mám tam jen řemen vpřed.A do třetice jsem obdržel samodomo bubnovku kterou teda musím nejprv opravit neb má rozlámaný hliníkový talíř ale asi byla dělaná na připojení na tvrdo bez kladky což mi příde dost drsný na ten vetchej startér tak tam asi zkusím vytvořit nějakou kladku. Dík strejdapepin

Toms
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od Toms »

jestli si mislíš že zapneš bubnovku a budeš sekat tak jsi na omylu motor to neutáhne ten by musel mít alespoň minimálně 6koní mam doma ktomuto stroji original bubnovku, odté doby co jsem dal šipaky a kola 14 jsem stím nic nedělal, přihoď fotky,

strycpepin

#56 Nový příspěvek od strycpepin »

:Toms Čau no člověče to je jediný co už jsem zjistil, původně dávali na hlavní hřídel trojřemenici z níž nejvíce vnější jest pro pohon sekačky(původně lištové)s vnějším průměrem 54mm ale pak zjistili že bubnovce to dává malý točky tak vnější řemenici zvětšili na 70 a to už prej dává dobře(akorát jsou ty řemenice jeden válec a nejde vyměnit jen ta krajní)tak to musim nějak pořešit.(fotky dodám jak budu moct)už jsem to chtěl vyfotit ale cestou mě vždycky stáhne nějaká jiná práce...., ale ten olej by mě zajímal.....

Pumpik

#57 Nový příspěvek od Pumpik »

strycpepin píše:Ahoj hoši, pořídil jsem starou MFD 19 což je asi předchůdce MS16 motor klasicky Briggs&Stratton 5 hp,ale nevím kolik tam má být oleje, popřípadě jaký,zepředu i zezadu je na bloku zátka na olej ale není tam nikde žádná měrka ani ryska?Je to už celý trochu zbastlený tak by mě případně zajímalo jak tam maj bejt správně ty kladky k napínání řemenu vpřed a vzad mám tam jen řemen vpřed.A do třetice jsem obdržel samodomo bubnovku kterou teda musím nejprv opravit neb má rozlámaný hliníkový talíř ale asi byla dělaná na připojení na tvrdo bez kladky což mi příde dost drsný na ten vetchej startér tak tam asi zkusím vytvořit nějakou kladku. Dík strejdapepin
Ahoj, člověče já tu bubnovku mám asi taky nějakou překopanou protože to de na tvrdo taky bez žádný odstředivky nebo tak, sice sem to jen zkoušel sekat ale šlo to když je motr ohřátej a vemeš opatrně za tu startovací šnůru tak se motoru moc nechce ale roztočí to, já to ale měl udělaný že se ta sekačka musí mačkat k levý straně jinak klouže klinák tak sem jí vždy naklopil na pravou aby klínák klouzal a potom jí naklonil do leva a někdo mi jí jenom zatížil, ujel sem stim 10 metrů a zjistil že je to k hovnu a je to potřeba dost předělat :D

strycpepin

#58 Nový příspěvek od strycpepin »

:chytry:

ČendaSklo

#59 Nový příspěvek od ČendaSklo »

Takže zatím ten motor brigs straton nikdo neskoušel rozdělat??? nedají se tomu vyměnit pístní kruožky nebo nějak polečit ventili??? Ten náš doma po 15 letech provozu začíná dodělávat, ale do novýho se nikomu nechcou cpát peníze...

Vlasatej

#60 Nový příspěvek od Vlasatej »

oleje tam má být po spodní hranu zátek , když je motor na rovině. Nevidím důvod proč by 5HP motor nezvládl bubnovku. Sám mám 5HP motor a bubnovku MS a sekám s ní už 3 sezony metrovou trávu na 1200m2. Plyn samozřejmě na plnej ceres, ale poseká to. A to už ten motor je starej snad 20let a opravovanej.
Ohledně oprav se to už diskutovalo třeba tady:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 22#p577122
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =22&t=9340
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 75&t=30586

je potřeba si najít podle čísla motoru číslo servisního manuálu a ten si pak projít.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“