Manžetovka
Moderátor: Lukashil
Re: Manžetovka
Ďakujem .
Zatiaľ som v koncoch.No uvidím, čo spravím.Ale mám pocit,že niekoho asi zavraždím.
Zatiaľ som v koncoch.No uvidím, čo spravím.Ale mám pocit,že niekoho asi zavraždím.
- zetorak jirka
Podle tvé reakce soudím ,že ti někdo prodal traktor s tím že je v richlostce ustrojen pro předek . Je tak ? a to bych ho asi taky zabil.Balu1 píše:Ďakujem .
Presne tak. Skoro dal ruku na panenku Máriu ,že tam je to koliečko. Záhorák jeden.
Najhoršie na tom je , že ja som ten traktor už skoro celý rozobral.Robím na ňom dosť veľkú údržbu.Všetko na novo pretesňujem, mením opotrebované veci,nová elektr. a podobne.Však to tu poznáte skoro všetci. Traktor má aj TP 5645 Má nahodenú aj mažetovku a kurva už viem prečo nemal aj príd.prevod.
Najhoršie na tom je , že ja som ten traktor už skoro celý rozobral.Robím na ňom dosť veľkú údržbu.Všetko na novo pretesňujem, mením opotrebované veci,nová elektr. a podobne.Však to tu poznáte skoro všetci. Traktor má aj TP 5645 Má nahodenú aj mažetovku a kurva už viem prečo nemal aj príd.prevod.
- zetorak jirka
Tak to ti nezávidím ani nepřeji.Já už přestrojoval 4 rychlostky pro předek a tak vím oč de. pokud neseženeš přímo věci na 5745 tak už to bude s problémama, protož postupem času se modifikovalo a trochu měnilo ale dá se. a u ty 56 tě ty ložiska mezi rychlostkou a zadkem neminou.Balu1 píše:Presne tak. Skoro dal ruku na panenku Máriu ,že tam je to koliečko. Záhorák jeden.
Prevodovka má na boku pri spojkovom pedáli,odliaty nápis na obale Zetor 6718.
Teraz som z toho pafffff.
Koľko ma to bude asi stáť?
Kde sa dajú kúpiť najlacnejšie veci?
Ja som z toho celého trocha Jeleň.
- zetorak jirka
Tak to asi máš taky pěknou slátaninu, ale to je u těch starých traktoru uplně normální. Jestli tam máš 67kovou rychlostku tak tam si s tema ložiskama nejsem jistej . Kdyby jsi měl vše na přestavbu poctivě koupit tak ti dvacepět tisíc nestačí. Ale záleží na tom co se ti kde podaří sehnat. Jedná se o výměnu hřídelí a soukolí v celé zadní části rychlostky
Balu1 píše:Prevodovka má na boku pri spojkovom pedáli,odliaty nápis na obale Zetor 6718.
V Hovězí- na Morave- to kameňom dohodíš, je chlapík čo predáva súčiastky na Zetora,má aj veci na prestavbu, nové i staršie, a celkom slušné ceny, vlani som sa tam zastavil, a kamoš sa na to pýtal- asi 20 tis. korún.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
Ďakujem Vám všetkým za pomoc pri mojom probléme.
Dnes som nestíhal volať na tú Moravu, ale zajtra mu zavolám, nech mi povie na čom som.Koľko ma to bude stáť, tá prerábka.
Dnes som mal okružnú jazdu po SK a po ceste späť domov som sa zastavyl v Ružomberku u jedného chlápka a on mi ponúkol prevodovku 5648 za 700€ Má aj menič otáčok kardana.Tá moja pôvodná má iba 550 ot.min.
Ak by som kúpil tú prevodovku, tak to iba prehodím ako diel? Bez akéko koľvek prerábania?
Dnes som nestíhal volať na tú Moravu, ale zajtra mu zavolám, nech mi povie na čom som.Koľko ma to bude stáť, tá prerábka.
Dnes som mal okružnú jazdu po SK a po ceste späť domov som sa zastavyl v Ružomberku u jedného chlápka a on mi ponúkol prevodovku 5648 za 700€ Má aj menič otáčok kardana.Tá moja pôvodná má iba 550 ot.min.
Ak by som kúpil tú prevodovku, tak to iba prehodím ako diel? Bez akéko koľvek prerábania?
- zetorak jirka
Skvělí, v tvém případě bych neváhal ani chvilku, za tu cenu tu rychlostku nepřestrojíš ani náhodou.Balu1 píše:Ďakujem Vám všetkým za pomoc pri mojom probléme.
-
Zdravim Chlapi,uz od januara robim to riadenie, s ktorym som mal problem, ze mi strasne lietali kolesa pri vacsej rychlosti. Takze najprv som po zhodeni volantu dotiahol tie matky na hriadeli riadenia, pretoze tam bol mrtvy chod volantu asi 15 cm po obvode, dalej som mal volu na otocnych capoch, co drzia kolesa, vlastne sa na nich otacaju a nakoniec po demontazi celej napravy som zistil ze je vola v stredovom cape, na tom co spaja celu napravu s traktorom a je aj vybita cela ta diera v naprave nad diferencialom, cez ktoru ide tento cap, tak som tam dal vyfrezovat vacsiu dieru a spravit vlozku, ked zratam ze na kazdej casti bola takato vola tak sa uz ani nedivim ze ten traktor bol vo vacsej rychlosti neovladatelny, a prvy raz som uz aj pocitil ze ten traktor ma posilovac riadenia. dufam ze uz pojde ako ma.
A chcem sa este vratit k jednemu poznatku na ktory som prisiel, stale mi kvapkal olej okolo naboja, na jar pred rokom som vymenil tie gufera co su na naboji predneho kolesa a o tri mesiace znovu kvapkal, daval som tam tie cervene silikonove GP 90x110x13 a ESTE som daval aj silkonovy tmel do tej hlinikovej prachovky. Dnes som bol u nas v Gufere a pytal som sa ci je lepsie tam dat cervene silkonove alebo tie cierne, pred nejakym obdobim sa tu na tuto temu diskutovalo, tak som sa dozvedel poznatok ze jednoznacne cierne, lebo tie cervene sa vplyvom vody znehodnocuju, neviem ci tam bolo az tak tej vody, vela som v dazdi nejazdil, ale za zmienku to stoji, skuste sa niekto k tomu vyjadrit ci je to pravda, ja tam idem dat teraz cierne a uvidim co to spravi
A chcem sa este vratit k jednemu poznatku na ktory som prisiel, stale mi kvapkal olej okolo naboja, na jar pred rokom som vymenil tie gufera co su na naboji predneho kolesa a o tri mesiace znovu kvapkal, daval som tam tie cervene silikonove GP 90x110x13 a ESTE som daval aj silkonovy tmel do tej hlinikovej prachovky. Dnes som bol u nas v Gufere a pytal som sa ci je lepsie tam dat cervene silkonove alebo tie cierne, pred nejakym obdobim sa tu na tuto temu diskutovalo, tak som sa dozvedel poznatok ze jednoznacne cierne, lebo tie cervene sa vplyvom vody znehodnocuju, neviem ci tam bolo az tak tej vody, vela som v dazdi nejazdil, ale za zmienku to stoji, skuste sa niekto k tomu vyjadrit ci je to pravda, ja tam idem dat teraz cierne a uvidim co to spravi
- zetorak jirka
Ahoj, gratuluji k renovaci středového čepu. Ale " POZOR" Ten klasickej posilovač, ( ne orsta) není stavěný na manžetovku, a to tím že manžetovka má menší rejd nežli je rozsach posilovače, a teď když jsi vymezil vule ne střeďáku ta bude náprava na dorazu ale pístnice eště kousek tlačí a pak se to pěkně někde kroutí a rádo to trha ty 4 šrouby co držej na nápravě tu páku pro spojovačku, nebo odchází na levé straně vrchní ložisko. Schválně si to na místě pomalu vyskoušej točením volantu na doraz pístnice a sleduj nápravu co dělá.
- rotez
- Kontaktovat uživatele:
zdravim. s tym to som mal aj ja presne ten isty problem (pretesnil som to, dal nove gufera, a o mesiac znova tlacilo olej) tak som to znova rozobral, vycistil ako sa dalo, dal tam cierne gufera k tomu este aj silikon a zatial drzi dobre, uz viac ako pol roka. sice lava strana mi tecie, ale to preto, lebo mam poloosu s jednoduchym krizom a nemam to presne v jednej osi (musim vymedzit podlozky). ale presne toto som riesil dlhu dobu a spekuloval co spravit aby netlacilo olej. tak drzim palce nech sa podari oprava.mimiroger píše: A chcem sa este vratit k jednemu poznatku na ktory som prisiel, stale mi kvapkal olej okolo naboja, na jar pred rokom som vymenil tie gufera co su na naboji predneho kolesa a o tri mesiace znovu kvapkal, daval som tam tie cervene silikonove GP 90x110x13 a ESTE som daval aj silkonovy tmel do tej hlinikovej prachovky. Dnes som bol u nas v Gufere a pytal som sa ci je lepsie tam dat cervene silkonove alebo tie cierne, pred nejakym obdobim sa tu na tuto temu diskutovalo, tak som sa dozvedel poznatok ze jednoznacne cierne, lebo tie cervene sa vplyvom vody znehodnocuju, neviem ci tam bolo az tak tej vody, vela som v dazdi nejazdil, ale za zmienku to stoji, skuste sa niekto k tomu vyjadrit ci je to pravda, ja tam idem dat teraz cierne a uvidim co to spravi
-
Si ma teraz trochu vystrasil, a ako sa to da riesit? alebo si mam davat pri soferovani pozor a nevytacat kolesa na maximum?zetorak jirka píše:Ahoj, gratuluji k renovaci středového čepu. Ale " POZOR" Ten klasickej posilovač, ( ne orsta) není stavěný na manžetovku, a to tím že manžetovka má menší rejd nežli je rozsach posilovače, a teď když jsi vymezil vule ne střeďáku ta bude náprava na dorazu ale pístnice eště kousek tlačí a pak se to pěkně někde kroutí a rádo to trha ty 4 šrouby co držej na nápravě tu páku pro spojovačku, nebo odchází na levé straně vrchní ložisko. Schválně si to na místě pomalu vyskoušej točením volantu na doraz pístnice a sleduj nápravu co dělá.
este ma napadlo keby som povolil tu objimku na posilovaci a zakrultil piestnicu hlbsie do posilovaca, aby mal mensi rozsah, respektive vkrutit cely posilovac na gulovom klbe, ktory je uchyteny na prednom rame hlbsie.
A este sa chcem opytat Roteza ako si daval tie gufera, tou pruzinovou castou gufera smerom ku kolesu alebo smerom ku diferencialu, ja som to mal smerom ku diferencialu, ale myslim si ze to nie je spravne, ako uz davnejsie to pisal pavolmakys ze by to malo ist asi smerom ku kolesu, ako sa vzdy dava gufero teda pruzinovou castou tam kde je olej. A ako si daval ten hlinikovy kruzok sirsou stranou ku lozisku alebo smerom ku diferencialu?
- zetorak jirka
Délku kroku posilovače nijak neovlivníš, s tou objímkou už vubec né, ta se povoluje jen když ti táhne posilovač ke straně, natéčením pistu totiž šteluješ ve vnitř kanálky proti sobě aby netlačilo řízení na jednu nebo na druhou stranu bez točení volantem, tak ať si to nerozházíš
Já to vyřešil nastavením paky od nápravy na spojovačku o 4,5cm. a mám pokoj. Ale já to mám na traktoru bez papíru, u traktoru na technickou bych si to asi netroufl.
Já to vyřešil nastavením paky od nápravy na spojovačku o 4,5cm. a mám pokoj. Ale já to mám na traktoru bez papíru, u traktoru na technickou bych si to asi netroufl.
-
Chlapi prosim urychlene o pomoc, prave som isiel nahadzovat tie gufera na koleso a zistil som ze prave v tom mieste kde sa toci gufero mam drazku, chcem sa teda opytat ci to je original, alebo je to uz zodrate, ja si myslim ze je to zodrate a asi tade mi ten olej unikal, neviete co sa s tym da urobit?
Alebo to mam dat stiahnut na sustruhu, a dat tam gufero s mensim vnutornym priemerom?
teraz je tam 90x110x13 a podla katalogu existuje aj gufero 85x110x13
Alebo to mam dat stiahnut na sustruhu, a dat tam gufero s mensim vnutornym priemerom?
teraz je tam 90x110x13 a podla katalogu existuje aj gufero 85x110x13