chladič
Moderátor: Lukashil
- johndeere
chladič
Nevíte někdo kdo opravuje v Brně a okolí, nebo někde na jižní moravě chladiče na Zetor? Mám chladič na Z 5545 ale je už hodně zanešenej, tak ho chci dát vyčistit ale nechce se mě s tím jezdít až k Praze nebo na severní Moravu. Tady to dělal jeden pán který se tím celý život živil v Karosi, ale už má zdravotní problémy tak to nedělá. Díky za odpověď
-
Re: chladič
pojedeš z brna směrem na hradiště a v dědině )jak je ten zámek)po levé straně je na rodinném domě inzeraá kde se opravují chladiče.Míslím, že ta firma sídlí někde v hluku.
V Ivančících je dobrej soukromník který opravuje chlačiče na všechno.
zanesený chladič-to by som radšej investoval do nového a dvojnásobne to platí ak je vahovo ťažký-je tam nazbierano vodného kameňa. Neviem, či sa hodně zanesený chladič da 100% vyčistiť. To je to isté, aké čistenie sitka napr. na spodnom čerpadle hydrauliky alebo sací koš... Len navonok to vyzerá ako čisté. No nazbierané nečistoty vnútri ostanú či chceme či nie.johndeere píše:Nevíte někdo kdo opravuje v Brně a okolí, nebo někde na jižní moravě chladiče na Zetor? Mám chladič na Z 5545 ale je už hodně zanešenej, tak ho chci dát vyčistit ale nechce se mě s tím jezdít až k Praze nebo na severní Moravu. Tady to dělal jeden pán který se tím celý život živil v Karosi, ale už má zdravotní problémy tak to nedělá. Díky za odpověď
Dušan
- MILDAZETOR
Chladiče opravují v Ostopovicích (Brno- venkov). To asi pro tebe bude nejblíž.johndeere píše:Nevíte někdo kdo opravuje v Brně a okolí, nebo někde na jižní moravě chladiče na Zetor? Mám chladič na Z 5545 ale je už hodně zanešenej, tak ho chci dát vyčistit ale nechce se mě s tím jezdít až k Praze nebo na severní Moravu. Tady to dělal jeden pán který se tím celý život živil v Karosi, ale už má zdravotní problémy tak to nedělá. Díky za odpověď
Jaroslav Moreso
Ostopovice, Školní 4/12
- rotez
- Kontaktovat uživatele:
zdravim pani,
(nechcem zbytocne otvarat novu temu, tak som nasiel tuto),
neviete mi poradit nejaku nahradu, alebo nejaky zlepsovak, alebo co spravit s vypustacim kohutikom, presne tymto: http://shop.markomt.sk/scripts/podrobnosti.php?IDZ=3486 dost ma to stve, dal som uz dva nove a kazdy mi pusta - kvapka, chladiacu kvapalinu, nie okolo, ale priamo z otvoru potroske to sili ale stale. a neviem ci treba nejaky zlepsovak, alebo sa da kupit nieco ine? poradte prosim.
neviete mi poradit nejaku nahradu, alebo nejaky zlepsovak, alebo co spravit s vypustacim kohutikom, presne tymto: http://shop.markomt.sk/scripts/podrobnosti.php?IDZ=3486 dost ma to stve, dal som uz dva nove a kazdy mi pusta - kvapka, chladiacu kvapalinu, nie okolo, ale priamo z otvoru potroske to sili ale stale. a neviem ci treba nejaky zlepsovak, alebo sa da kupit nieco ine? poradte prosim.
znovu ho zabrousit a musí držetrotez píše:zdravim pani,
- rotez
- Kontaktovat uživatele:
mas na mysli vytiahnut to "otocne" a to prebrusit?Brit píše:znovu ho zabrousit a musí držetrotez píše:zdravim pani,
měl sem ten samý problém jak ty a dost mě to sralo-vyřešil sem to následovně-nechal sem si stočit na soustruhu mosaznej přechod a dal sem tam 1/8´´ ozdušňovák do radiátoru.tenhle vypoušťák co máš na fotce sem zkoušel zabrušovat brusnou pastou a to bylo eště horšírotez píše:zdravim pani,
Vyberieš závlačku, strunku, ten kuželík trochu potri jemnou pastou čo sa zabrusujú ventily, a pootáčaš pri miernom tlaku aby písal na celej ploche. Nedávno som to robil, ak nemáš origo pastu, použi zubnú a jemný popol.
Starý, dobrý je to stroj, som rád že mám traktor môj.
- rotez
- Kontaktovat uživatele:
dik za rady, za ochotu poradit , ale nakoniec som to spravil takto, a uz by mal byt pokoj.
nalej do něj hodně slabej roztok kyseliny solnýjohndeere píše:Nevíte někdo kdo opravuje v Brně a okolí, nebo někde na jižní moravě chladiče na Zetor? Mám chladič na Z 5545 ale je už hodně zanešenej, tak ho chci dát vyčistit ale nechce se mě s tím jezdít až k Praze nebo na severní Moravu. Tady to dělal jeden pán který se tím celý život živil v Karosi, ale už má zdravotní problémy tak to nedělá. Díky za odpověď
malej traktorista v malým traktoru
najdi prachy a kup novej, vyplatí se. Zanesenej vyčistiš těžko. Ale to je len moje rada.johndeere píše:Nevíte někdo kdo opravuje v Brně a okolí, nebo někde na jižní moravě chladiče na Zetor? Mám chladič na Z 5545 ale je už hodně zanešenej, tak ho chci dát vyčistit ale nechce se mě s tím jezdít až k Praze nebo na severní Moravu. Tady to dělal jeden pán který se tím celý život živil v Karosi, ale už má zdravotní problémy tak to nedělá. Díky za odpověď
Duško
Pokud ho máš ještě na traktoře, tak si kup potravinářskou kyselinu citronovou (v obchodě stojí kolem 7kč), trochu traktor ohřej, nasyp ji tam tak čtyři pytlíky a jeď traktor projet, aby se hodně prohřál. Pak to nech 10minut stát a potom vypust. Můžeš to udělat vícekrát za sebou.
Měl jsem totiž teď stejný problém s autem a už jsem byl na cestě pro nový chladič, ale pak mi někdo poradil tohle a výsledek je perfektní.
Měl jsem totiž teď stejný problém s autem a už jsem byl na cestě pro nový chladič, ale pak mi někdo poradil tohle a výsledek je perfektní.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Nevíte někdo na kolik po opravě zkusit nafouknout chladič jestli se oprava zdařila?
mám ho prasklý u šroubu a chtěl bych to zaletovat a potom odtlakovat jestli se zadařilo nebo jestli ještě někde teče, ale abych ho nenafoukl moc nebo zase málo.
díky Jindra
mám ho prasklý u šroubu a chtěl bych to zaletovat a potom odtlakovat jestli se zadařilo nebo jestli ještě někde teče, ale abych ho nenafoukl moc nebo zase málo.
díky Jindra
kdo si hraje nezlobí