Fréza PF-62 ze Žebráku
Moderátor: DYK
Re: Fréza PF-62 ze Žebráku
Pěkná, přeji hodně štastných motohodin a dobré starty.
Budeš na ni dávat šípáky?
Budeš na ni dávat šípáky?
-
- Kontaktovat uživatele:
Čau šipaky jsou v plánu momentalně tedkom cekam na ten motor neviš nahodou jak u těhto stroju se ma zajiždět , pokud si pamatuji tak u pionyra to bylo alespon po třeh nadržich jsi motor už mohl vytačet do vysokých otáček, Nevíš nahodou kde se da sehnat original závěs ktomuto strojí??
O zajíždění motoru píšou v návodě toto:,,Každý motor je dodáván seřízený na jmenovitý výkon, avšak jeho záběh není ukončen. Je proto nutné, aby během prvních 25 hodin nebyl zatěžován na jmenovitý výkon po dobu delší než 15 minut. Po takovém zatížení odlehčete vždy motor, aby se dostatečně ochladil." Myslím že to ale nemusíš tak přesně dodržovat
Originál závěs myslíš asi toto: http://tumek.rajce.idnes.cz/PF-62%2C_va ... 000148.jpg , skus sledovat internet, ale pokud za ní nechceš tahat pluh tak si udělej to to: http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
Originál závěs myslíš asi toto: http://tumek.rajce.idnes.cz/PF-62%2C_va ... 000148.jpg , skus sledovat internet, ale pokud za ní nechceš tahat pluh tak si udělej to to: http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
-
- Kontaktovat uživatele:
Moc diky za info, něco takoveho jsem měl v planu stim zavěsem (skusím to od tebe nějak okopčit), ma pěkny chod ten tvuj stroj, malo kdy se něco takoveho vidí. Budu ji mít asi jen na praci na poli, orat sni nebudu nato mam 15ctku.
- charlie
Zdravím,
ohledně závěsu dvě fotky pro inspiraci.
První je rychlovýroba lehkého závěsu na originál tažný čep 38 mm.
Polotovarem je zkrácená zadní polonáprava ze staré Oktávie.Na fotce je stav před úpravou
ramen na výšku závesu ( uříznout a navařit pasovinu s otvory ).Vnitřní průměr roury
je O.K. jen je třeba navařit vodítko pro zajišťovací desku, aby nemohla vypadnout.
Druhý záves je svařenec z kusů materiálu co dům dal, roura na čep je opět
kus už popsané polonápravy.
Rozměry dle možností, konečné provedení je na tobě.
Ovšem originál závěs to není, hlavně chybí výšková nastavitelnost.
ohledně závěsu dvě fotky pro inspiraci.
První je rychlovýroba lehkého závěsu na originál tažný čep 38 mm.
Polotovarem je zkrácená zadní polonáprava ze staré Oktávie.Na fotce je stav před úpravou
ramen na výšku závesu ( uříznout a navařit pasovinu s otvory ).Vnitřní průměr roury
je O.K. jen je třeba navařit vodítko pro zajišťovací desku, aby nemohla vypadnout.
Druhý záves je svařenec z kusů materiálu co dům dal, roura na čep je opět
kus už popsané polonápravy.
Rozměry dle možností, konečné provedení je na tobě.
Ovšem originál závěs to není, hlavně chybí výšková nastavitelnost.
-
- Kontaktovat uživatele:
Čau tak závěs jsem řešil takto přikladam fotky, motor mam složený a hotový pfka je připravená na sezonu. Motor startuji na volnoběh ikdyž je motr studený nebo zahřáty, předstih a odtrh jsem nastavil tak jak ma byt. pokusím se v neděli dat video na youtube. tak zatím zduř Tomáš
Pěkná taky makám na PFce,ať slouží bez poruchyToms píše:Čau tak závěs jsem řešil takto přikladam fotky, motor mam složený a hotový pfka je připravená na sezonu. Motor startuji na volnoběh ikdyž je motr studený nebo zahřáty, předstih a odtrh jsem nastavil tak jak ma byt. pokusím se v neděli dat video na youtube. tak zatím zduř Tomáš
- charlie
To Toms :
Možná jsem tak úplně nepostřehl, ale kde se ti může v příčném směru naklápět
valník ( nebo sulka, nevím, co tam máš zapřažené ) proti motorové jednotce.
V originále se to řeší právě tím čepem.Pokud je to v tom nástavci na oji, tak dobrý.
Pokud to tam nemáš, tak to s naloženým valníkem v jen trochu zvlněném terénu bude
asi dost těžké.Souprava se v příčném směru kříží, v náklonu se nadlehčují kola frézy
a dost se namáhají součásti závěsu i převodovky.
Možná jsem tak úplně nepostřehl, ale kde se ti může v příčném směru naklápět
valník ( nebo sulka, nevím, co tam máš zapřažené ) proti motorové jednotce.
V originále se to řeší právě tím čepem.Pokud je to v tom nástavci na oji, tak dobrý.
Pokud to tam nemáš, tak to s naloženým valníkem v jen trochu zvlněném terénu bude
asi dost těžké.Souprava se v příčném směru kříží, v náklonu se nadlehčují kola frézy
a dost se namáhají součásti závěsu i převodovky.
-
- Kontaktovat uživatele:
čau oje u vozíku se naklani zleva doprava. Tak to bylo kdysi řešené, mam tam na vuzku klasický pistni čep navařený na oji, oje je prodloužené kvuli tomu že to bylo puvodně ten vizík dělany za jiný stroj který jsem odstavil a sehnal tento. kdybych nahodou chtěl jet s traktorem tak to oje odšroubuji a zapřáhnu bez toho prodloužení
-
Dobrý den, mám PF61 z r. 58 a nechal jsem u ní udělat výbrus, nový píst, nové pístní kroužky, nový pístní čep, nové bronzové pouzdro, nová ložiska a simerinky, vyvážená klika...
Když jsme to skládali s kamarádem zpátky tak nás docela nepříjemně zaskočila spojka a to tak, že je pořád sepnutá a nejde ji rozepnout. Předtím fungovala docela rozumně a teď najednou to nejde
Když je rozebraná tak přítlačný segment funguje, ale v okamžiku nasazení to vůbec nevypne a tím pádem se PFka nerozjede a jde přes zuby...
Setkal jste se s tím už někdo ?
Díky za odpovědi
Když jsme to skládali s kamarádem zpátky tak nás docela nepříjemně zaskočila spojka a to tak, že je pořád sepnutá a nejde ji rozepnout. Předtím fungovala docela rozumně a teď najednou to nejde
Když je rozebraná tak přítlačný segment funguje, ale v okamžiku nasazení to vůbec nevypne a tím pádem se PFka nerozjede a jde přes zuby...
Setkal jste se s tím už někdo ?
Díky za odpovědi
-
- Kontaktovat uživatele:
Čau to byl muj první problém jak jsem taky zakoupil pefku, změř si tloušťku lamely ja ji mam stočenou na 8mm, a přitlačak jsem si nechal srovnat a zaroveň jsem nechal i stočit setrvak a mam po problemech, hlavně vypinaci paky nastav tak aby všechny tři vypinaly stejně jinač budeš mit problemy s rozpojenym točivym momentem, a taktéž zaleži jake maš ložisko na spojce ja mam ze škody 1203!
Ahoj prosimtě kde jsi koupil ty vratný pružiny,na severu je nemůžu sehnat,bral by i rozměry kdybys mohl písnout díky.Žebrák píše:Dneska jsme nastříkali převodovku a začali sesazovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Čau hele ještě bych tě upozornil nedávej naše české gufera na motor vydrží 3 dny a pak je to v prdeli, ja musím znova pulit tak ještě na to nemám časprotože renovuji škodu 100 a ta mě už žere hodně dlouho tak momentalně rozměr těh pružin nevím pokusím se ti to sehnat nebo změřit
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Existuju gufera do 150st tie jedine su ok viac mene bud hnedej alebo podobnej farby v poriadom obchode ti poradia... akurat ci to nieje atypicky rozmer.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Čau tak gufera na klice mám černý protože na severu jsou pakárny a kvalitní jsem nesehnal,ale zatím dobrý,parkrát jsem vyjel a dobrý ale závada se může vyskytnout příště.