hydraulický rozvaděč
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- P@Pinoo Z5245
- Kontaktovat uživatele:
hydraulický rozvaděč
Ahoj, mam takový dotaz, moc se v tom nevyznám, když mám hydraulický rozvaděč (trojpáčkový), a chtěl bych do něj zapojit paleťák z desty, kterej má hlavní pístnici obvládanou jen jednočině 1 hadicí, pak kleště které mají 2činé pístnice (2 hadice) a na třetí funkci bych chtěl dát čelní ramena, které mám také zapojeny jako jednočiné na 1 hadici. Bude to fungovat? Popřípadě jak to upravit?
Zetor 5245 Zetor 5611 UN 053.1 Zetor 8145+ND5-019
- pirat
- Kontaktovat uživatele:
Re: hydraulický rozvaděč
ja tak zapojuju veci porad napr oseckovac vyzinac atd a funguje me to ,tak by to melo fungovat i tobeP@Pinoo Z5245 píše:Ahoj, mam takový dotaz, moc se v tom nevyznám, když mám hydraulický rozvaděč (trojpáčkový), a chtěl bych do něj zapojit paleťák z desty, kterej má hlavní pístnici obvládanou jen jednočině 1 hadicí, pak kleště které mají 2činé pístnice (2 hadice) a na třetí funkci bych chtěl dát čelní ramena, které mám také zapojeny jako jednočiné na 1 hadici. Bude to fungovat? Popřípadě jak to upravit?
- Martin90
Pokud se nemýlím, tak u těch jednočinných by jsi na jednu stranu (pouštění dolu) nesměl dát páku nadoraz, aby mohl olej přetékat mezi šoupátky, tedy v případě, že by jsi měl vždy v sekci zaslepen jeden vývod a chodilo by to pomalu dolů. Takže by bylo vhodné jednu sekci normálně oba vývody pro dvojčinný válec, v druhé a třetí sekci vždy jeden vývod pro jednočinný válec a druhý vývod do odpadu (skříň převodovky).P@Pinoo Z5245 píše:Ahoj, mam takový dotaz, moc se v tom nevyznám, když mám hydraulický rozvaděč (trojpáčkový), a chtěl bych do něj zapojit paleťák z desty, kterej má hlavní pístnici obvládanou jen jednočině 1 hadicí, pak kleště které mají 2činé pístnice (2 hadice) a na třetí funkci bych chtěl dát čelní ramena, které mám také zapojeny jako jednočiné na 1 hadici. Bude to fungovat? Popřípadě jak to upravit?
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
- zetorak jirka
Ahoj, Martin má pravdu, pokad chceš zapojit rozvaděč na jednu hadici tak druhý výstup na té sekci musíš napojit na spátečku k nádrži, kdybi jsi ho zazátkoval tak při pouštění dolu by jsi posílal olej na tvrdo nikam, a to by ti při dobrém čerpadle brzy něco podalo ruku.
-
no ja zasnu zase.normalne to zaslep a pouzivej jen jednu hadici pro jednocinnej valec.co to tady blouznite zase???mas tam snad tlakovej ventil pojistovaci.nebo mi to jako popis,zetoraku jirko,ze jako nechas dojet pist do koncovy polohy a chvilku se zapomenes a hned roztrhnes cerpadlo,nebo neco,nebo co to tady pises za haluze.aby se tohle nestalo ,tak mas v systemu tlakovej pojistovaci ventil a pak klido muzes tlacit i proti zatce.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Taky žasnu. Pojišťovací ventil sice pustí olej do zpátečky po dosažení nastaveného tlaku, ale to ještě neznamená, že je dobré výstup zaslepit, nechat čerpadlo zbytečně tlačit a ohřívat olej.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
-
chobotku,a ty jsi dostal nekde informaci,ze p-pinno ma rozvadec v neutralu otevrenej do odpadu?co kdyz mu uz tedka prave jede v neutralu pres pojistovak?proc se toho tak uzkostne bojite.je to bezna vec.tlakovej ventil otevre plnou svetlosti do odpadu.co tam skrtite?co tam hrejete?
Měl jsem za to, že tvoje označení "tlakovej ventil pojistovaci" znamená ventil, který otevře při nastaveném tlaku a při poklesu pod tento tlak zase zavírá. Jakási hystereze tam samo je. Není mi jasné, jak by takový ventil otevíral plnou světlostí, to by jaksi nemohl plnit svoji funkci, protože otevře-li něco plnou světlostí, klesne tlak k nule (resp. je tak vysoký, aby překonal hydraulické ztráty obvodu). Pokud rozváděč není v neutrálu otevřený do odpadu a olej jde přes pojišťovák... No, to se mi zdá jako spekulace.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
ten pojistny ventil je tam proto aby kdyz dojde pist na doraz tak aby ti neroztrhlo hadice tak pusti tlak do prepadu ale jako pouzivat ho tak ze bude spoustet vidly a cerpadlo bude tlacit olej pres pojistovak no uprimnou soustrast to cerpadlo to vzda za polovicni zivotnost a rozvadec take ale hlavne mu pudou ty vidly strasne pomalu protoze i olej z videl pude pres pojistovak normalne napoj na jedne sekci privod do pistnice a druhy vyvod na vracacku a mas klid a vsechno vydrzi jo a s tim hritim oleje maji kluci pravdu v pojistovaku je mala dira ale nevim jaky mas typ rozvadece jestli mas jihlavan tak to ani neskousej napojit pres pojistovak jihlavany maji pojistku na prepadu pres keru nesmi jit vyssi tlak jak 2 atmosfery
-
jestli mate rozvadec s prutokem treba 40 litru za min s vestavenym pojisnym ventilem,tak ten ventil ma taky prutok 40 litru za minutu.jinak by to prece ani neslo.tak mi nerikej neco o maly dire?????jestli teda nemluvis o ovladaci dirce pod pistkem....
40 litru mas prutok bez zateze a pokud to de pres pojistovak tak mi vysvetli prot tak pisti kdyz ma prutok 40
-
no tam opravdu kolisa tlak,jak spravne uvedl chobotek.pistek kmita na pruzince a proto pojistovak zpiva.ale to jsou setinky vteriny.prutok uz je skoro konstantni.ty mi ted ale vysvetli,kde by se ti vzal narust tlaku na odpadu?a jeste mi vysvetli,jak by mohly vidle padat pomalu tim,ze to pujde pres pojistovak?ty mas snad pojistovak na odpadu?pojistnej ventyl je vzdycky na tlaku,i kdyz je vestavenej tak je vzdy pred rozvadecem.a cesta do odpadu je volna.
cesta do odpadu neni volna protoze se tam vraci olej s pistnice a tim tam narusta tlak
-
hm,tak to budes mit kurevsky ucpanej filtr na vracecce,kdyz ti tlakuje,jinak tam nema co tlakovat
Naposledy upravil(a) sekalsemmalo dne pát bře 09, 2012 7:33 pm, celkem upraveno 1 x.
co ti to bude delat kdyz tam de 2x tolik oleje