Badynův RS-09 1966
Moderátor: DYK
Re: Badynův RS-09 1966
Je to možné. a jak je zasrané? Olejem?sazema? bych to zrušil... hlavně jich pořádně vyčisti. a jestli to ustane tak máš vyhrané, i tím to může byt že výfuk klade moc velké odpor a ten sa pak přenášá na Kliku. a to způsobuje to klepání a při tem sa aj mrkni na vzduchové Filtry jestli taky nejsů ucpané bo podle všeho aj ty nasávajů ten smrad z výfuků.Volné ani na klice ani na ojnicách to nebude to by nemazalo.. spíš něco přidřené. jo a
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....
-
Na to, jak se čudilo z levýho laufu tak z toho pravýho nešlo snad nic. Trochu divný, ne?
Pokud to tak maže a nefouká dospodu a jedna strana kouří ,tak asi špatně seřízené čerpadlo, chce to odborníka.
To by mohlo být tím čerpadlem, na těch eresech je zákeřné to, že jsou dvě a musí být nastavené stejně. Pozor na to, nestejným nastavením čerpadel často praskaly u čtyřválců klikovky. Jinak kdyby bylo potřeba, čerpadlo mám taky náhradní... Po opravě. Viz http://stroje.bazos.cz/inzerat/14567388 ... rpadlo.php
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak po včerejší prohlídce jsem asi odhalil zdroj klekáním, když jsem chytil za ojnici tak u jedné byla citelná radiální vůle, zkoušel jsem jestli nejsou povolený šrouby, ale ty držej. Ale nemile mě překvapila jiná věc. Je možný že je zlomená klika zrovna pod tou jednou šálou ? Když jsem totiž točil setrvákama, tak bylo takový jako že část setrváku blíže k motoru, má vuli proti ostatní části kliky. A chtěl jsem se zeptat jestli můžu povolit ojniční šrouby a sundat spodek šály abych se na to podíval?
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Neměl by v tom být problém, akorát si pamatuj, jak na tom byla ta šála (a spodní díl ojnice) nasazený, abys to pak neobrátil. Je lepší to pak složit stejně, nemusí to být úplně přesné, ale už je to "na sebe zvyklé"...Badyn píše:Tak po včerejší prohlídce jsem asi odhalil zdroj klekáním, když jsem chytil za ojnici tak u jedné byla citelná radiální vůle, zkoušel jsem jestli nejsou povolený šrouby, ale ty držej. Ale nemile mě překvapila jiná věc. Je možný že je zlomená klika zrovna pod tou jednou šálou ? Když jsem totiž točil setrvákama, tak bylo takový jako že část setrváku blíže k motoru, má vuli proti ostatní části kliky. A chtěl jsem se zeptat jestli můžu povolit ojniční šrouby a sundat spodek šály abych se na to podíval?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Kraválu jako když startuje dvouplošník AN 2 a přitom se tam klepe 22 koníků a nikdo neví zda všichni makají na plný výkon, popř. kolik se jich fláká. Je ten RS 09 dnes braný jako traktor nebo jako hračka ?
Ahoj
Ahoj
To zetornd: ono je to v podstate merkur, taka jednoducha stavebnica z nemecka, mne jam poskakuje iba 16 konikov( aj ked asi iba ponikov) ale nestazujem si ale chvalim sa
Presně jak píše Tom. Odmontuj tu jednu ojnicu a mrkni na tu kliku.. neboj sa toho moc. no jestli nebudeš točit s pístem tak to nespleteš. ona ta klika praskne většinou na kraju jak je to zalomení.
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....
Tak dneska jsem sundal spodek ojnice a opravdu našel prasklou kliku viz obrázky níže, je prasklá v celým průřezu. Teď bych se chtěl poradit co dál. Jestli koupit jiný motor, mám možnost za 8000,- nebo se pustit do GO. A v případě GO co by to obnášelo, případně na kolik by to zhruba vyšlo? Díky
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
[quote="Badyn"]Ahoj,
chtěl bych vám představit mého eresa. Je to rok výroby 1966, má tříbodový závěs hydrauliku, vývodové hřídele, ale to je zatim vše.
Motor tam je čtyřválec, ale bohužel dost znatelně klepe . Přivezl jsem si ho 17.2. z vesničky kousek od Milevska. Pán tvrdil že, až na klepání je vše funkční, avšak když jsem ho zkusil natočit, tak jsem zjistil první závadu - nefunkční startér. Startér se mi podařilo spravit a dnes přišlo na první startování :-). Motor se roztočil a po chvilce "čmudění" začal blafat. I když to bylo jen pár blafů motor opravdu klepe, takže mě čekají další opravy . Dole se podívejte na pár fotek. Mějte se, "Eresům zdar!!!"
Jinými slovy: "koupil jsem vrak kousek od Milevska, ale domů to dojelo - pár metrů kolem chalupy ujelo - nyní již nepojízdné ".
Hodně zdaru při dalších opravách.
Ahoj
chtěl bych vám představit mého eresa. Je to rok výroby 1966, má tříbodový závěs hydrauliku, vývodové hřídele, ale to je zatim vše.
Motor tam je čtyřválec, ale bohužel dost znatelně klepe . Přivezl jsem si ho 17.2. z vesničky kousek od Milevska. Pán tvrdil že, až na klepání je vše funkční, avšak když jsem ho zkusil natočit, tak jsem zjistil první závadu - nefunkční startér. Startér se mi podařilo spravit a dnes přišlo na první startování :-). Motor se roztočil a po chvilce "čmudění" začal blafat. I když to bylo jen pár blafů motor opravdu klepe, takže mě čekají další opravy . Dole se podívejte na pár fotek. Mějte se, "Eresům zdar!!!"
Jinými slovy: "koupil jsem vrak kousek od Milevska, ale domů to dojelo - pár metrů kolem chalupy ujelo - nyní již nepojízdné ".
Hodně zdaru při dalších opravách.
Ahoj
Kedysi som mal na predaj motor RS 4V, mal sice vypadnute dve sedla na hlavach, ale chlap co ho kupoval tak ho bral iba koli kluke, na svojom mal prasknutu, cena bola 100€.
Takze dasa
Takze dasa
-
Ten bílý kouř asi nebude jenom tou klikou. Ale možná bude lepší rozebrat motor a opravovat ten co máš než koupit jiný a trápit se tak jako tak.
Nevěř všemu co si myslíš
Motory jsem měl taky dva. Jeden ihned k namontování a druhý rozložený v bedně, ale v pořádku. Ceny 5000 a 4000 Kč. Kdybych měl těch motorů 20, tak bych je prodal všechny Nevím, ale nešla by ta klikovka svařit?
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tom píše:Motory jsem měl taky dva. Jeden ihned k namontování a druhý rozložený v bedně, ale v pořádku. Ceny 5000 a 4000 Kč. Kdybych měl těch motorů 20, tak bych je prodal všechny Nevím, ale nešla by ta klikovka svařit?
Svařit můžeš tak pouze mléko na plotně. RS 09 = malý traktor (nosič nářadí)= velké starosti,
Ahoj