Identifikace Rotavátoru

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

Identifikace Rotavátoru

#1 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj chtěl bych vás poprosit kdo znáte tenhle typ rotavátoru aby jste mi pomohli k jeho indentifikaci. A případně kdyby někdo měl nebo věděl o nějakých příručkám k tomuto stroji.
Řeším ted problém s tou třecí zátěžovou spojkou co na sobě měly. Chtěl bych jí dát do kupy ale nevím jak přesně má být a jak má byt v kupě neboť mě v ní něco schází :-/

Děkuji za všechny možné rady a typy o kom výte že by ho molh vlastnit :friends:

Tady je foto....
260120123015.jpg

staník

Re: Identifikace Rotavátoru

#2 Nový příspěvek od staník »

Copak , zase budeš dělat další stroj?? Pěkně to foť aby jsme se pokochali. :friends: Nakladač je hotovej,rotačka taky a tak jdeš na rotavátor.Taky mám doma jakejsi a nevím co je to zač :-/ Asi ho taky vyfotím.
Tak hodně zdaru 8)
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ahoj tak nějak jak řikáš :smich: Jinak toho mám už víc udělaného ještě vidle z desty a pluh. Ale ještě dost mě toho čeká v budocnu :jazyk: :smich:

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Tomáš »

Loni jsme stejný rotovátor prodali.
Bohužel Ti ale nepovím jaký tip to byl.
Taky nám odešla zátěžová spojka.
Jinak s rotovátorem nebyli žádný problémy a dělá dost dobře.
Mohu Ti nafotit jaká je spojka na rotačních branách.
Kde je jen střižný šroub.
Jsou dva druhy nespokojenosti: nespokojenost, která pracuje, a ta, co lomí rukama. První dosáhne toho, co chce, druhá ztratí, co má.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Já vím jen to že je to Bulharskej výrobce. A ten můj je z 85 roku to je jediný co jde na tom štítku přečíst a výrobní číslo ještě.
A jnak už sme na to takřka přišli jak to má bejt ta spojka složená aby plnila účel.... teď jen zbejvá nechat udělat nový lamely a pospravit jí celkově a bude chodit 8)

A klidně to vyfoť prosím. Rád se podívám jak je to udělané u tebe na Rotačkách. Dík.

pali

#6 Nový příspěvek od pali »

zdravím, můžete nafotit ten boční převod pod krytem?
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

DYK

#7 Nový příspěvek od DYK »

práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Ano to je ten boční převod. Stačí ti to nebo chceš ještě nějakou fotku? ;-)

pali

#9 Nový příspěvek od pali »

nečekal jsem ozubená kola, čekal jsem řetězovej převod. ale žádna fotka není k zahození. co třeba zepředu? zezadu?
vsechno jde poskladat nejak dohromady tak, aby to fungovalo. i muj traktor s 4011kovym zadkem, 5201kovym motorem a 5745kovou predni napravou.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =55&t=3778

DYK

#10 Nový příspěvek od DYK »

Více fotek najdeš tady http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=600 a okolí. Řetěz má ten s menším záběrem (1.8m) co vyfotil Bartheez.

marek982

#11 Nový příspěvek od marek982 »

Viete niekto čo to je za typ rotavátora - ten Bartheezov mám na mysli ? (písal som aj Bartheezovy správu ale ešte my neodpovedal)
Brat kúpil taký istý (rozdiel je len ten že náš má aj páku na vyradenie zo záberu a len na jednej strane lyžinu na nastavenie hlbky - na druhej strane je koleso s ktorým sa tiež nastavuje hlbka) - robíme teraz GO rotavátora a nebol tam žiaden štítok tak neviem podla čoho hladať nejaký manual či zoznam náhr. dielov kedže pôvodný majitel tam určite niektoré veci odflakol a neviem ako origo to bolo urobené.
Síce je už na 80% hotová rekonštrukcia ale aj tak by som do budúcnosti rád vedel čo to je za výrobok a typ.... ak treba odfotím hodím sem fotky - niektoré veci ešte niesú namontované či vyrobené takže by to bolo také nekompletné.... bohužial som ho nedfotil ešte pred rekonštrukciou.

DYK

#12 Nový příspěvek od DYK »

Podle všeho máš ten stejný, co zde máme i mi. Taky záběr 1.8m a možnost vypínání pohonu pákou na převodovce. Tam jde o přesun prstence s vnitřním brážkováním po hřídelích a tak je spojit nebo rozpojit. Je to nějaká Bulharská výroba.Ten Michlův je záběr přes dva metry a má jiné plechování. Nikdy nikomu se zde nepodařilo zjistit název nebo fabriku, která to dělala. Je třeba k tomu přistupovat se selským rozumem a dělat to tak, jak je běžné u podobných technických řešení. Žádné anomálie nebo špeky tam nejsou. Převodovka, kde se dájí měnit ozubená kola a tím i otáčky rotavátoru je jako z tanku, ta přežije snad vše a povolit to musí jinde. Našli jsme i nože, které tam pasují a jsou běžně k sehnání.

staník

#13 Nový příspěvek od staník »

marek982 píše:Viete niekto čo to je za typ rotavátora - ten Bartheezov mám na mysli ? (písal som aj Bartheezovy správu ale ešte my neodpovedal)
Brat kúpil taký istý (rozdiel je len ten že náš má aj páku na vyradenie zo záberu a len na jednej strane lyžinu na nastavenie hlbky - na druhej strane je koleso s ktorým sa tiež nastavuje hlbka) - robíme teraz GO rotavátora a nebol tam žiaden štítok tak neviem podla čoho hladať nejaký manual či zoznam náhr. dielov kedže pôvodný majitel tam určite niektoré veci odflakol a neviem ako origo to bolo urobené.
Síce je už na 80% hotová rekonštrukcia ale aj tak by som do budúcnosti rád vedel čo to je za výrobok a typ.... ak treba odfotím hodím sem fotky - niektoré veci ešte niesú namontované či vyrobené takže by to bolo také nekompletné.... bohužial som ho nedfotil ešte pred rekonštrukciou.

Tak to bude mít kolega radost :smich: Taky jsem mu psal.
Jinak mám stejnej jak popisuješ i s tím vypínáním a lyžinou jen na jedné straně.
Sehnal jsem nože a kamarád mi sehnal šrouby a časem se do něj taky budu muset pustit.
:friends: Dej nějaký fotky abych věděl jak jsi to řešil ty a poučil se.
Ten náš má úplně rezatý a děravý ty plechy nahoře. Když jsem pro něj jel tak skrz něj v těch místech rostl stromek tak deset centimetrů silnej. Krajní převod je řetězem.
Dílna je dílna

marek982

#14 Nový příspěvek od marek982 »

Áno, tiež máme 1,8m a mali sme aj obe poloosi vonku pretože sme menili aj niektoré ložiská a skontrolovali aj ozubenia a sú ako nové takže kvalita :) My sme mali rozobrané všetko do šrubka len som to vtedy nefotil napadlo ma to až neskor možno by sa to niekomu šiklo.
Presne ako píšeš DYK tak sme k tomu pristupovali - škoda že som toto forum neobjavil skôr, ale aj tak mám pár otázok , pred chvílou som to narýchlo nafotil lebo riadne začalo snežiť takže zajtra by som toho vela už nenafotil - až nájdem kábel hodím sem fotky aj z popisom kde si niesme istý a poprosím o radu ako to máte riešené vy....
V mieste kde brat bral rotavátor bola čerašňa a rotavátor umiestnený tak aby deti bez pomoci rebríka mholi vyjsť na strom :smich: to bolo jeho posledné využitie - dostali sme k tomu aj náhradné originál šruby a nejaké náhradné nože...
Plecharinu sme robili komplet novú , no teda ešte robíme tá bola úplne k.o. - najnovšie zháňame mosadzne púzdro do toho kolesa lebo tam bolo strašne vybite, neviete náhodou niekto o nejakom eshope kde sa dá kúpiť mosadz roznych priemerov a dlžok ? Na sustruhu by sme si už puzdro vyrobili...

staník

#15 Nový příspěvek od staník »

Ten obchod s materiály už tady někdo dával- Ferona?? :zapomel:
Dílna je dílna

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“