Nejoblíbenější pivo
- zuzu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejoblíbenější pivo
Na dovolene na jizni Morave jsem se zamilovala do pivovaru Cerna Hora jen mi je lito, ze se ho skoro neda sehnat u nas neni vubec a nejbliz tusim v nejakym obchode v Bohumine ci kde to... ten jejich Granat ci Kvasar - mnam mnam
paní Adminová
To zuzu, já jsem si koupil na živitelce tři kartony Černý hory, tady taky nikde nemají. Koukal jsem už v obchoďákách a tam namají. Měl jsem na výstavě borůvkové, sklepní. Taky mi chutnají nefiltrovaný piva. To Dřeváku, právě piju Bernard světlý ležák a je moc dobrej. Akorát je lahvičkovej, ale nevadí. Kamarád s ním začal a povídal, že mluvil s pánem co vaří pivo. Ten povídal aby se vyprdnul na piva jako Ga..... ( pro jistotu nepíšu celej název, protože dost lidí by se mohlo nasrat ) Nejlepší nefiltrovaný a nepasterizovaný, to mu povídal. Tak pijeme Bernard. Já na něj přešel taky. Je trodhu dražší, ale zato dobrej. Dřív na zábavách se tady pil jen Dačický, na něm je hodně známejch lidí vodkojenejch, ale poslední dobou se to nedá pít. Záleží na tom jak kdo ho natočí. Znám tady hospodu, a tam ho má jako křen a ta pěna! Vypiješ pivo a pěna ještě pěkná ve sklenici. Ale lahvoví, nedá se pít. Jak píše Dřevák, rychlovka a není to co to bývalo.
Jako milovník piva jsem tedy s dnešním stavem hrubě nespokojený. Piva z velkých koncernů jsou obecně dost na jedno brdo, nové technologie jako velkokapacitní tanky nebo HGB (mísení piva s vodou, aby mělo patřičnou stuňovitost) chuti určitě nepřidaly. Preferuji piva z menších pivovarů, moje oblíbené jsou Louny, Žatec, Bernard, některé speciály z Primátoru... Obecně je to u nás s pivem dost bída, když jsem byl na výletě v Lipsku, tak jsem byl u vytržení v docela obyčejném supermarketu, měli tam asi 150 druhů piva, a ceny stejné nebo nižší než u nás. Ale teď o vánocích do toho praštím a zkusím si uvařit vlastní pivo. Už se těším.
Pivo je moje palivo.
hgb + isohop /dochmelování finálního produktu + filtrace + pasterace = EUROPIVO . NENÍ NAD KVASNIČÁK
nekdy zajdem na to domaci pivo do Vojkovic, nevim jak se jmenuje neco s KoníčkemPiston píše:Jako milovník piva jsem tedy s dnešním stavem hrubě nespokojený. Piva z velkých koncernů jsou obecně dost na jedno brdo, nové technologie jako velkokapacitní tanky nebo HGB (mísení piva s vodou, aby mělo patřičnou stuňovitost) chuti určitě nepřidaly. Preferuji piva z menších pivovarů, moje oblíbené jsou Louny, Žatec, Bernard, některé speciály z Primátoru... Obecně je to u nás s pivem dost bída, když jsem byl na výletě v Lipsku, tak jsem byl u vytržení v docela obyčejném supermarketu, měli tam asi 150 druhů piva, a ceny stejné nebo nižší než u nás. Ale teď o vánocích do toho praštím a zkusím si uvařit vlastní pivo. Už se těším.
Vojkovice znám, pivo tam mají dobré. Jsou dokonce tak ochotní, že jsem se se sládkem domluvil na dodávkách menšího množství čerstvých kvasnic a možná i dalších surovin, až budu s vařením piva experimentovat já. Ale po okolí je hospůdek s vlastním (a často i docela laciným) pivem více, v Hukvaldech, Štramberku, Kopřivnici, Příboře a to nejlepší je v Zámečku v Ostravě-Zábřehu, to je prostě mňamka. I když o láci bych u něj nepsal, ale stojí to za každou zaplacenou korunu.
Pivo je moje palivo.
štramberk má zajímavé pivo z uzeného sladu . když tam pojedete okoštujte
-
Jj, kapitalismus je neúprosný, dnes už není kvalita co bývala. Jsem odkojený na Budvaru, ten se ještě drží s tou kvalitou. Nejhorší pivo tady na jihu je Eggenberg (nyní v konkurzu). Jinak Platan 11 a 12 je slušné pivo, Samson celkem podprůměrný, ale po Budvaru u mne vede Regent 12, opravdu dobré pivo za dobrou cenu. Nepiju moc, proto, si místo 5 desítek raději dám 3 dvanáctky, většinou Plzeň, nebo Budvar. V dobách vojenské služby jsem byl nucen pít ten patok Zubr, opravdu projímadlo. Jinak dobrý tam byl tenkrát Radegast 12. Vůbec nejhorší pivo, co jsem pil a v hospodě poprvé nedopil ( a to bylo první...) je Jihlavský Ježek.
Když jezdíme do jižních čech na dovolenou, tak už se s kámošem těšíme na Regenta. Jak píše varga, tak to je dobrý pivo. Byli jsme na Malém Ratmírově a tam Regenta 12 točili. Točila ho tam starší paní a měla ho jako křen. Moc jsme si pochutnali. Potom když jsme jeli domů, tak nám natočila do petek sebou domů. I v těch petkách druhej den byly dobrý. Regent
Vím, že to není české pivo, ani není v seznamu, ale já momentálně piju nejraději toto:
Z nealko piv mi připadá nejchutnější Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718
Zetor 5718
Já mám pivko rád a na chatě nejradši chodíme na kvasnicovýho Bernarda, někdy na Bernarda jedenáctku. Jinak v Praze v místě bydliště mám hospodu asi 100 metrů od baráku, ale dávám si tam výhradně lahvovou Pilsner 12, protože točí Gambáče a jsou to patokáři, neb nečistí asi trubky, táhnou to dlouze ze sklepa a nebaví mě druhej den strávit dopoledne na WC.
Silnice je dobrá na to, abych po ní dojel do terénu... mám rád platnost fyzických, ne silničních zákonů.
- jimmy 4011
Objevil jsem velezajímavé stránky,které budou milovníky zlatavého moku jistě zajímat.
http://www.pivovary.info/index.php
http://www.pivovary.info/index.php
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich
Werich
tady něco pro kutily http://domacipivo.wz.cz
- Blajda
Tohle nealko sem jednou koupil a vůbec mi nechtnalo.Kupuju staropramen nealko.cartmanxv píše:Vím, že to není české pivo, ani není v seznamu, ale já momentálně piju nejraději toto:Z nealko piv mi připadá nejchutnější
Ted sme přijeji z lesa tak tady sedím a dávám si Zlatopramen 11°
Zetor 3011 a 6748
staropramen nealko je původní receptura ostravaru vařila se tady pod názvem poník. z nealko mám radši radegast