Marekov agzat zo Spiša

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
tomas-p

Re: Marekov agzat zo Spiša

#136 Nový příspěvek od tomas-p »

Roman Sirvoň píše:Môj Agzat

Nazdar, mohol by som Ta poprosit o detailnejsie foto blatnikov? Dakujem :)

marek171

#137 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar,orie sa určite lepšie ako ked máš chodiť za malotraktorom. Ja s nosičom oriem najčastejšie len na "podmietku" tam mi to hlboko orať netreba,takých 5-10cm stačí,a to jazdím v pohode na dvojke a pritom mám len motor s obsahom 100 cm3 a mám dosť tažkú pôdu. Raz som oral s nosičom aj na jeseň a zoral som to do tých 17cm viac nie. Možno keby že som nasadil aj "železne kolesá" :D tak by som to zoral aj hlbšie. Ty to určite skús,máš aj silnejší motor a máš aj o dosť večšiu záhradu kde chodiť za malotraktorom kým to poorieš musí byť dosť únavne :ano: A pri najhoršom nasadíš návleky a potom to už musí ísť :smich: :smich: . A inak hned sem hodím aj fotky z tohtoročnej mojej orby :D a v mobile som našiel ešte ne jaké fotky z vozenia dreva tak ich sem hodím tiež. 8)
Přílohy
Snímka0192 (1) [1600x1200].jpg
Snímka0191 [1600x1200].jpg
DSC00131 [1600x1200] [1600x1200].JPG
DSC00130 [1600x1200].JPG
DSC00129 [1600x1200].JPG
DSC00128 [1600x1200].JPG
DSC00127 [1600x1200].JPG
DSC00126 [1600x1200].JPG

milanko25

#138 Nový příspěvek od milanko25 »

Vsimol som si ze predavaš agat http://dom.bazos.sk/inzerat/11783437/Ma ... nstvom.php hned som ho spoznal :) chces niečo ine?

marek171

#139 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar, všimol si si správne. :) Ano rozhodol som sa že agzat predám. Rozmýšlal som že ho nahradím nejakým japonským malotraktorom. Kamarátove dobré skúsenosti s ich kubotou ma pri rozhodovaní len posilnili :ano: niečo o tom sa popísalo aj v tejto téme http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=705 . Potom som zase uvažoval o kúpe nejakej pracovnej 4x4 štvorkolky. Kamarát má takúto a ked som videl čo to dokáže, dosť ma to zlákalo. :jazyk: Neskôr zom zase uvažoval o kúpe nejakého malého majorca :typek: napr. 3011 s TP a ŠPZ. Ten by som v doprave celkom využil, a takisto sme sa s kamarátmi rozhodli že začneme trochu vo vačšom hospodáriť a zoberieme nejaké polia do prenájmu. Potom som zase uvažoval že peniaze z predaja odložím na auto :D Tak teraz vlastne sám neviem čo sa z toho vykľuje. :jazyk: :jazyk: :vysmech: A inak nebol si to náhodou ty, ten čo mi minule volal či som nemal na agzate problémy so spojkou? Zdá sa mi, že ty si mal nejaké problémy so spojkou. :friends: :)

milanko25

#140 Nový příspěvek od milanko25 »

Tak dufam ze sa rozhodnes spravne.So spojkou som mal problemy vlastne bola chyba v kultivatore ale nevolal som učil som sa na vlastnych chybach :D :smich:

marek171

#141 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar chlapi, prepáčte že až tak neskoro ale predsa Vás informujem že dňa 4.1.2012 som svoj agzat, aj ked so slzou v oku :'( úspešne predal. Nosič náradia som predal samostatne inému záujemcovy už skôr. Bol by som rád ak by sa táto téma zachovala, aj ked viem že sa už asi nebude rozsiahlejšie rozširovať. Chcel by som ju tu ponechať hlavne z toho dôvodu že môže ešte niekomu pomôcť a takisto si ju z času na čas prelistujem aj ja a pospomínam na pekné prežité chvíle a šťastné najazdené motohodiny s týmto dobrým pomocníkom :ano: . Niekde v telefone mám ešte fotky s poslednej "rozlúčkovej jazdy" ;-) ked ich nájdem tak ich sem pridám. Ak by ste mali niekto nejaké otázky či už ohľadne predaja alebo celkovo malotraktora, prípadne by ste potrebovali nejaké foto (mám celkom peknú zbierku :) ) kludne napíšte. :friends:

Tom

#142 Nový příspěvek od Tom »

Už víš, co místo něho?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

marek171

#143 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar, ešte stále niesom pevne rozhodnutý, ale zatiaľ si vystačím aj bez náhrady takže peniaze zostanú asi na auto. Kamarát má kubotu B7000, druhý ma agzat atd. takže ja vlastne ani traktor nepotrebujem :smich: :smich: . Hned ako som predal agzat, bol som pozerať na jeden domadel v Martine. Viem ze najprv som chcel japoňák, no rozhodol som sa že chcem niečo lacnejšie. Potom som mal dobrú ponuku na traktorkosačku :smich: bola za 250€ aj s vlečkou. Nakoniec ju kamarát vymenil za štvorkolku. Bol som uňho na nu pozrieť a bolo by na tom ešte kopa roboty a nepolatilo by sa mi to :D on by mi ju predal za kamarátsku cenu 300€ bez vlečky :D :D :D :smich: :smich: :smich: Tak po týchto skúsenostiach som sa rozhodol že obrobiť záhradu mi má kto, tak peniaze ostanú na auto. :) No v blízkej budúcnosti by som traktor určite chcel, už som si naňho zvykol, a mám v tom záľubu. Takže momentálne traktor neriešim, ale rozhliadam sa po nejakom aute :ano: . Takže ak máte nejaký typ možte mi rovno poradiť aké by bolo najvhodnejšie auto pre študenta, na každodenné jazdenie do školy, plus jazdenie po víkendoch a tak, aby malo malú spotrebu, bolo spoľahlivé, ročník 2000 a hore a cena zatiaľ do 3000€. :friends:

Irčan

#144 Nový příspěvek od Irčan »

ahoj Marekkoupil jsem agzat z roku 92 aje tam moto jm4 002 potřeboval bych k němu někde sehnat manual nebo jestli to není jen starší značení objem má 100ccmděkuji amajsa
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

marek171

#145 Nový příspěvek od marek171 »

Ahoj Irčan, áno máš pravdu, značenie JM4-002 je len "staršie" značenie motoru PA100 s obsahom 100ccm. S návodom ty bohužiaľ teraz už nepomôžem lebo som ho dal kupcovi :( . Škoda že si nenapísal trochu skôr, mohol som ti celý návod oskenovať, prípadne aj celý poslať. Skús poprosiť niekoho tu na fore kto má agzat s týmto motorom, prípadne skús napísať mail do agzatu, mali by ti ho poslať. Mne tak poslali katalog ND na tento motor. Prípadne poznám ešte jednu možnosť ako by si ho mohol získať, http://stroje.bazos.sk/inzerat/12325546 ... anualy.php skús napísať mail tomuto pánovi, raz som mu už o tento návod písal, poslal mi aj fotky návodu aj cenu, cena bola myslím 7€ za návod na motor, prevodovku, a katalog ND na motor no už neviem presne. S návodom na motor ti viac nepomôžem, ak by si náhodou potreboval napr. návod na podvozok-prevodovka, prípadne katalog ND. na motor, možem ti ich zaslať, mám ich totiž na USB v pdf. a excelovej forme. :friends: :)

Vlado383

#146 Nový příspěvek od Vlado383 »

Dobry den neviete mi poradit ked mate agzat...ja mam tiez a nejde mi hodit rychlost ani do predu a ani spiatocka ...ked hodim spaitocku tak mi traktorik ide stale do predu ... neviete co sa s tym mohlo stat ... ak by ste mi vedeli poradit mozete mi posalt aj tel.kontak na vas a ja vam zavolam dakujem

marek171

#147 Nový příspěvek od marek171 »

Nazdar Vlado, agzat už nemám ale o to teraz momentálne nejde. Osobne som sa s týmto problémom ešte nestretol ale niečo som o tom už počul. Raz bola tu na fore v kategorií Technické problémy uverejnená téma kde majiteľ riešil podobný problém. Pri zaradenej spiatočke mu malotraktor šiel dopredu. Čítal som to už dávno tak si už celkom presne nepamätám ako to bolo, ale niečo sa mi marí že mal strhnutý ten kolík ktorý je vložený v kľuk. hriadeli a slúži na zaistenie magnetu aby sa samovoľne neotáčal. To strhnutie malo za následok že motor dostal opačný chod. Viem že to nedáva veľmi zmysel ale takto to nejako bolo. Možno si to niekto tu z fora lepšie pamätá a bude to vedieť lepšie popísať a ja sa zatiaľ posnažím tú temu pohľadať. To by mohlo vysvetliť tú jazdu do predu pri zaradenej spiatočke. S tvojím druhým problémom, že ti nejde zaradiť jednotka alebo spiatočka som sa ešte nestretol, stretol som sa len s tým že spiatočka nešla zaradiť na prvý pokus, niekedy až na piaty. Skús to lepšie popísať, či ti nejdú tie rýchlosti zaradiť vôbec alebo len nie na prvý pokus. Prípadne mám doma rozkreslenú schému celej prevodovky, tak by som mohol pozrieť čo sa mohlo asi posra*. Prípadne ak mi dáš svoj mail mohol by som ti ju poslať. Takže zatiaľ ti poradím toľko, skús pozrieť či sa ti magnet voľne neotáča a či nemáš strhnutý kolík. A lepšie popíš ako sa prejavuje to, že ti nejde zaradiť spiatočka ani jednoka. :friends: Ked sa mi podarý nájsť ešte tú tému tak ti ju pošlem. :)

Irčan

#148 Nový příspěvek od Irčan »

marek171 píše:Ahoj Irčan, áno máš pravdu, značenie JM4-002 je len "staršie" značenie motoru PA100 s obsahom 100ccm. S návodom ty bohužiaľ teraz už nepomôžem lebo som ho dal kupcovi :( . Škoda že si nenapísal trochu skôr, mohol som ti celý návod oskenovať, prípadne aj celý poslať. Skús poprosiť niekoho tu na fore kto má agzat s týmto motorom, prípadne skús napísať mail do agzatu, mali by ti ho poslať. Mne tak poslali katalog ND na tento motor. Prípadne poznám ešte jednu možnosť ako by si ho mohol získať, http://stroje.bazos.sk/inzerat/12325546 ... anualy.php skús napísať mail tomuto pánovi, raz som mu už o tento návod písal, poslal mi aj fotky návodu aj cenu, cena bola myslím 7€ za návod na motor, prevodovku, a katalog ND na motor no už neviem presne. S návodom na motor ti viac nepomôžem, ak by si náhodou potreboval napr. návod na podvozok-prevodovka, prípadne katalog ND. na motor, možem ti ich zaslať, mám ich totiž na USB v pdf. a excelovej forme. :friends: :)
Ahoj Marek,napsal sem mail výrobci a okamžitě mě návod poslali.Děkuji Ti že ses ozval čau Irčan.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

marek171

#149 Nový příspěvek od marek171 »

Zdar chlapi, tak zima je dlhá a ja som sa začal nudiť :jazyk: ! Preto som sa rozhodol že začnem so stavbou malotraktora. Doma niesu diely žiadne tak som začal prehľadávať inzeráty a od zajtra aj kovošroty :vysmech: :vysmech: :vysmech: . Zatiaľ sa mi podarilo za výhodnú cenu zohnať toto: prevodovka lada 4q, kardan orig. lada, štartér lada :smich: :smich: :smich: . Takže motor pravdepodobne lada, mám jeden tu v okolí v dobrom stave za 50€, uvidím čo z toho bude. Prípadne aký motor sa dá s malými úpravamy použiť na lada prevodovku? :-/ Sám som zvedavý ako sa to celé bude dalej rozvýjať, všetko to závisy od toho aké diely sa mi podarý zohnať. Toľko zatiaľ. A inak pokračovanie asi bude už tu http://www.nasetraktory.eu/forum/viewforum.php?f=20 :) .

hrd

#150 Nový příspěvek od hrd »

Vlado383 píše:Dobry den neviete mi poradit ked mate agzat...ja mam tiez a nejde mi hodit rychlost ani do predu a ani spiatocka ...ked hodim spaitocku tak mi traktorik ide stale do predu ... neviete co sa s tym mohlo stat ... ak by ste mi vedeli poradit mozete mi posalt aj tel.kontak na vas a ja vam zavolam dakujem
Pravděpodobně bude problém se zlomeným kolíkem na řadicím segmentu 1+R nebo 2+3.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“