Kuželová - kardanová štípačka za Z50S - Supřík
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Kuželová - kardanová štípačka za Z50S - Supřík
Tak jsem zahájil výrobu kuželové štípačky za svého Supříka. Jako u všeho co dělám se budu snažit, aby byla trošku multifunkční resp., aby měla širší pole využití. Tak uvidím co z toho bude.
Proč kuželovou?
rozhodovalo u mě toto: jednoduchá konstrukce, váha (předpokládám, že se bude pohybovat kolem 50 kg) takže lehká manipulace, jednoduchý převoz (chci ji zavěsit na zadní část dvoukoly a nemusím tedy do lesa 2x), minimální prostor na uskladnění, možnost štípání jak špalků tak metrů a celkem vysoká rychlost štípaní.
Samozřejmě jsem si vědou i některých nevýhod, ale výše uvedené u mě zvítězilo.
Při zjišťování možností výroby štípacího kuželu v mém okolí (oficiální i neoficiální cestou), bych se nedokázal s cenou dostat do rozumné roviny a tak jsem nakonec kužel koupil už vyrobený. Je sice menší než jsem chtěl, na průměru má 140 mm já jsem chtěl tak 160 - 180 mm, ale funguje to tak jiným, tak snad to bude funkční i u mě.
Sehnal jsem drážkovaný hřídel (nevím z čeho byl původně), který se jen přizpůsobil mé potřebě. Domeček a příruba jsou nově vyrobené.
Jak poleví mrazy zahájím kompletaci a výrobu rámu.
Tak a pár fotek.
Proč kuželovou?
rozhodovalo u mě toto: jednoduchá konstrukce, váha (předpokládám, že se bude pohybovat kolem 50 kg) takže lehká manipulace, jednoduchý převoz (chci ji zavěsit na zadní část dvoukoly a nemusím tedy do lesa 2x), minimální prostor na uskladnění, možnost štípání jak špalků tak metrů a celkem vysoká rychlost štípaní.
Samozřejmě jsem si vědou i některých nevýhod, ale výše uvedené u mě zvítězilo.
Při zjišťování možností výroby štípacího kuželu v mém okolí (oficiální i neoficiální cestou), bych se nedokázal s cenou dostat do rozumné roviny a tak jsem nakonec kužel koupil už vyrobený. Je sice menší než jsem chtěl, na průměru má 140 mm já jsem chtěl tak 160 - 180 mm, ale funguje to tak jiným, tak snad to bude funkční i u mě.
Sehnal jsem drážkovaný hřídel (nevím z čeho byl původně), který se jen přizpůsobil mé potřebě. Domeček a příruba jsou nově vyrobené.
Jak poleví mrazy zahájím kompletaci a výrobu rámu.
Tak a pár fotek.
Zetor 50 Super -Supřík
Re: Kuželová - kardanová štípačka za Z50S - Supřík
Kolik stál ten kužel ,jestli to není tajné.
to je ončo, žádná hydraulika. Tohle má výkon jako hrom a přitom je to tak snadná výroba. Včera jsem kolegovi přivezl štípací trn od chlapíka z Trutnovska ke stejnému účelu. Stál 850 a je velice profesionálně zhotoven. Dnes vyráží do lesa se svojí Z 30 to vyzkoušet.
To je velice slušná cena. Je podobný tomu ichomikovu nebo má menší průměr?
Zetor4011 byl to skvělí traktor. Zetor 5211
průměr byl 60 a otvor na upevnění dle požadavků zákazníka
už jsem to viděl v akci a štípe to jak divé. Jen mám pocit, že tam je jiný tvar šroubovice. To co jsem včera přivezl, má pilovitý tvar.
tady je odkaz na výrobce: http://stroje.bazos.cz/inzerat/13538520 ... -kuzel.php
tady je odkaz na výrobce: http://stroje.bazos.cz/inzerat/13538520 ... -kuzel.php
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam, ze kuzel pochazi od tadyma http://www.stipackadreva-kuzel.cz/
Ma na strankach i fotku cele sestavy za traktor. Je to zname a overene reseni. Idealni do lesa, kde je potreba rozstionout jenom semo tamo nejaky klatek, aby se dalo nakladat. Zbytek se postipe uz doma.
Treba na tomto
abych si prihral polovcicku )
Ma na strankach i fotku cele sestavy za traktor. Je to zname a overene reseni. Idealni do lesa, kde je potreba rozstionout jenom semo tamo nejaky klatek, aby se dalo nakladat. Zbytek se postipe uz doma.
Treba na tomto
abych si prihral polovcicku )
jaké máš otáčky toho štípacího trnu?
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
Asi 1200. Lehky prevod do pomala. 5,5 kW motor.
Ale na ferovy stipacky s prevodovkou to silove nema.
Ale na ferovy stipacky s prevodovkou to silove nema.
No tak můj kužel je trošku jiných rozměrů jak je i napsáno výše (průměr 140 mm, délka 300 mm) je ze dvou částí, materiál 14220 a špička (ta černá část) je zakalena a popuštěna. Odpovídá tomu také cena, která byla 3900 kč a dovezli mi ji až domů.Brit píše:průměr byl 60 a otvor na upevnění dle požadavků zákazníka
Jak už jsem psal nemám to na doma, to bych také vyřešil elektromotorem, ale mám to do lesa abych nemusel zápasit s kalačem a nebo nakládat ve dvou.
Zetor 50 Super -Supřík
Celkem mě to zajímá, pokud můžeš tak ho natoč v akci. Já osobně bych se u tak malého průměru bál, že s tím nic moc nerozštípnu, ajk už jsem psal já jsem chtěl původně průměr 180 mm, ale nakonec mám 140 mm tak jsem zvědav.Brit píše:to je ončo, žádná hydraulika. Tohle má výkon jako hrom a přitom je to tak snadná výroba. Včera jsem kolegovi přivezl štípací trn od chlapíka z Trutnovska ke stejnému účelu. Stál 850 a je velice profesionálně zhotoven. Dnes vyráží do lesa se svojí Z 30 to vyzkoušet.
Zetor 50 Super -Supřík
v pondělí se ho zeptám jak to makalo ale nevidím v tom problém. Kužel stejného průměru na elektromotoru štípal špalky jako nic.
-
Ahoj, pěkný základ a ten kužel hned bych jej bral.
Prosím tě můžeš prozradit jaké jsou tam šrouby a ten zavit taky neni jak na těch malých kuželech ?
Jinak hodně zdaru do stavby.
Vašek.
Prosím tě můžeš prozradit jaké jsou tam šrouby a ten zavit taky neni jak na těch malých kuželech ?
Jinak hodně zdaru do stavby.
Vašek.
Jestli myslíš ty šrouby co spojují obě části kuželu, tak to teď jen střelím (rozdělané jsem to neměl), že je to M12, protože předvrtané díry na přírubu mají taky závit M12.
Co se týče závitu, tak ten je jednochodý se stoupáním 5-6 mm měřil jsem to jen posuvkou.
Co se týče závitu, tak ten je jednochodý se stoupáním 5-6 mm měřil jsem to jen posuvkou.
Zetor 50 Super -Supřík
-
Dík za odpověď to mě stačí.
Dej pak fotky ze stavby jsem zvědavej a ostatní určitě také.
Zatim
Dej pak fotky ze stavby jsem zvědavej a ostatní určitě také.
Zatim