Ty jo, to máš velký plány do budoucna, hlavně aby se za chvíli u té haly na dobytek neobjevila BPSChudej farmar píše:tady dole vubec nic tady bude jen mechanizace, nahore na tom kopci mam ted svoje pozemky uz jsem to zatravnil budu tam past a zacnu tam na cca 2ha budovat novej areal prvni bude hala na dobytek pak na obili sila suska atd... tady dole uz nemuzu nikam jen si v tej casti kolny asi udelam dilnu abych tam zajel i s kombajnem
Modra beruska :-)
Moderátor: DYK
- Martin90
Re: Modra beruska :-)
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
A jsi si jistej,že ti to úředníci povolí? Já chtěl dělat zimoviště pro mas.dobytek a nepřál bych ti co jsem z úřadama zkusil. Nakonec jsem udělal boudu 6x6m dole na takovejch lyžích aby šla"jako" přetahovat. Je to hlavně o lidech na úřadech,tak přeju hodně zdaru. Tom
- Martin90
Tam jde o to, jak to přihlásíš, třeba zemědělská stavba do 70m2 je jenom na ohlášku, ale jak se zmíníš o zvířatech, tak jsou ve hře stavebák, hasiči, veterina... A to už je pak na mašli.tomous píše:A jsi si jistej,že ti to úředníci povolí? Já chtěl dělat zimoviště pro mas.dobytek a nepřál bych ti co jsem z úřadama zkusil. Nakonec jsem udělal boudu 6x6m dole na takovejch lyžích aby šla"jako" přetahovat. Je to hlavně o lidech na úřadech,tak přeju hodně zdaru. Tom
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
Tak,tak. Bylo mi řečeno "klidně si paste" ale jestli tam bude přístřešek,tak už je to prej jedno zda přístřešek nebo jaderná elektrárna!!! Nechteli mě povolit na ohlášku vůbec nic!!! Totoco mám tak na to se vztahuje stejnej zákon jak na cirkusové stany atd. Takže na stejném místě může být max.30 dní a pak bych ho měl přetáhnout. Už je na stejným místě půl roku a všichni jsou spokojení,teda hlavně JÁ!!!!
- Chudej farmar
No ono nejni tak jednoduche vubec tu pudu vyjmout aby se na ní mohlo stavet takze uz se kreslý plan celeho arealu vcetne silaznich jam, vahy, kanclu mycí casti, usladneni obili strojů, dobytek atd atd. kdyz to dobre pujde z jara zacnou terení upravy a do podzima musi stat hala na dobytek aspon v provizorním fungovani pac dolu uz se mi to nevejde. samozrejme to obsahuje stavební urad, veterinari, hasici, hygiena adt. ale kdyz uz je spracovany cely projekt vcetne chodnícku s kytickama na cely areal nejni to az tak nerealne.. samozrejme je to plan vyvoje tak na 15 let... nebo vyhrat ted v sazce tech 160 mičů a do 2 let to stoji vsechno :-DDDD
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
- buml
a sázíš , sázíš ????
Každý problém má řešení , záleží jenom z kterého konce ho začnem řešit
- Chudej farmar
sazím sazím, brambory a česnek :-DD
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
- Qěták
- Kontaktovat uživatele:
Sázíš česnek? Rozepiš se trochu o tom, docela mě pěstování česneku zajímá.Chudej farmar píše:sazím sazím, brambory a česnek :-DD
Deutz-Fahr ganz klar
-
tomous píše:Tak,tak. Bylo mi řečeno "klidně si paste" ale jestli tam bude přístřešek,tak už je to prej jedno zda přístřešek nebo jaderná elektrárna!!! Nechteli mě povolit na ohlášku vůbec nic!!! Totoco mám tak na to se vztahuje stejnej zákon jak na cirkusové stany atd. Takže na stejném místě může být max.30 dní a pak bych ho měl přetáhnout. Už je na stejným místě půl roku a všichni jsou spokojení,teda hlavně JÁ!!!!
Tak to jsme na tom uplně stejně. Akorát architekt pro naše K.ú. to vidí tak že tu žádný dobytek nebude a bude tu pouze rekreační území pro lidi z měst. Byl jsem ochotný provést velkou eiu ale bylo vidět že tady jsou jiné zájmy. snad se brzy najde řešení jak to realizovat tak aby se koza nazrala a vlk zůstal celej
A gratuju farmařovi k jeho projektu je vidět že má cíl za kterým jde a daří se mu.
Ahoj chudej farmář, tak co beruška stále spokojen? Já mám T 6070 PC taky z Neplachova asi pul roku a taky pohoda. Akorát bych taky snesl nějakou kobylu navíc, prosím tě jak ti fachá ten čip? Než sem ho dostal měl sem pučenou 7030 s čipem Steinbauer, nebo tak nějak a nějak sem nepostřehl změnu při mačkání dálkového ovladače. A do toho čipu kde mi přehrají program se mi nějak nechce.
Naposledy upravil(a) Dark dne úte led 31, 2012 10:33 pm, celkem upraveno 1 x.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Zdar,
máš úžasnej traktor NH nebo JD sou moje sny asi od tří let fakt nádhera, ať ti dobře slouží na podobným budu mít (snad) brigádu, těším se jak malej!
máš úžasnej traktor NH nebo JD sou moje sny asi od tří let fakt nádhera, ať ti dobře slouží na podobným budu mít (snad) brigádu, těším se jak malej!
Ak čipuješ traktor, požaduj aj výsledky merania na výkonovej brzde. Tam uvidíš grafy s výkonom, Mk, spotrebou a otáčkami. Zmenu neviem či postrehneš, keď ide výkon a Mk dole už je neskoro mačkať tlačítka. Osobne by som bol za prehratie programu do jednotky ako za nejaké externé zariadenia.Dark píše:Ahoj chudej farmář, tak co beruška stále spokojen? Já mám T 6070 PC taky z Neplachova asi pul roku a taky pohoda. Akorát bych taky snesl nějakou kobylu navíc, prosím tě jak ti fachá ten čip? Než sem ho dostal měl sem pučenou 7030 s čipem Steinbauer, nebo tak nějak a nějak sem nepostřehl změnu při mačkání dálkového ovladače. A do toho čipu kde mi přehrají program se mi nějak nechce.
- Chudej farmar
Ahoj, ano jsem spokojen mam ted 1000mth budem delat udrzbu(ted to maj nak do brezna gratis) je tam par drobnosti co potrebujou doladit. ze ti nevnutili DF? to jsi si Nh vydupal? no jestli to dalkové ovldani bylo vubec funkcni, me to funguje na 1. to je rozdil jako prase kdyz to zapnu. Nepotreuju to testovat na brzde mam to odzkousene v poli a je to pecka vykon nahoru spotreba doluDark píše:Ahoj chudej farmář, tak co beruška stále spokojen? Já mám T 6070 PC taky z Neplachova asi pul roku a taky pohoda. Akorát bych taky snesl nějakou kobylu navíc, prosím tě jak ti fachá ten čip? Než sem ho dostal měl sem pučenou 7030 s čipem Steinbauer, nebo tak nějak a nějak sem nepostřehl změnu při mačkání dálkového ovladače. A do toho čipu kde mi přehrají program se mi nějak nechce.
Ahoj, já už měl od nich před tím 2 kocourky a vědí o mně že sem milovník NH tak mi DF nenutili. Když sem to dálkové ovládání zkoušel na chcíplém traktoru tak v té jednotce cvakalo, tak asi fungovalo. A nezkoušel sem to jak říka kolega UR 1 SK až když mu dojde dech, ale při diskování na rovném poli, na uvrati sem to přepnul a provoz na konstantní otáčky a na jaký se dostanu kvalt, než začnou otáčky padat. Né že by ta 7030 netahala, právě že šla jak pila, až sem byl malinko zklamaný, když sem sedl do svého. Prosímtě a když ten čip v tahu vypneš, tak co udělá traktor ? Jdou otáčky hodně dolu ?
- Chudej farmar
Odkud jses? jake mas ty ostatni traktory? no hele ten motor je stejny jak v 6 rade tak v 7rade jen je jinak naprogramovany a ma jine turbo. kdyz ten chip vypnu tak jdu tak o 2 kvaly v kopci dolu a to jako okamzite // to ze v tom cvaka nemusi nic znamenat, ja to mel cca pul roku a prestalo to fungovat. cvakalo ale nechodilo vymenili tu RJ toho cipu ( samo na zaruku ale opravujou to dnes i bez zaruky byla pry naka vadna serie nekomu to vydrzelo dyl nekomu min) a od te doby musim zaklepat 2 roky slape to jak hodinky. pry byla vadna serie a ten steinbauer to mení kdyz se to posere tydle nove jsou pry uz 100% spolehlive. tak uvidime