Zetor 25 A od Filipa
Re: Zetor 25 A od Filipa
No ja som šoféroval. Otec išiel už o 6:00 h aby sa postavil do rady a zobral kartičku s poradovým číslom. Ušlo sa nám č. 5. Ja som prišiel až o 7:15 na parkovisko kde sa robí obhliadka vozidiel. Ináč ráno bola poriadna hmla, asi -5 °C, na ceste námraza. Najviac mi mrzli kolená na nohách. To nie je traktor na zimu. Celú cestu som spomínal na moju 7245 a vyhriatu kabínu od kúrenia.
A čo ľudia v meste otáčali sa?, určite si pobudil polovicu mesta s tým zvukom motora.???filippo píše:No ja som šoféroval. Otec išiel už o 6:00 h aby sa postavil do rady a zobral kartičku s poradovým číslom. Ušlo sa nám č. 5. Ja som prišiel až o 7:15 na parkovisko kde sa robí obhliadka vozidiel. Ináč ráno bola poriadna hmla, asi -5 °C, na ceste námraza. Najviac mi mrzli kolená na nohách. To nie je traktor na zimu. Celú cestu som spomínal na moju 7245 a vyhriatu kabínu od kúrenia.
Keď tak rozmýšľam ani si nepamätám že by som videl Z 25 v nejakom meste.... na dedine to už je iná káva tam ešte jazdia o stošesť. A s tými omrznutými kolenami .....no aspoň si budeš vážiť viac svoj Zetor 7245......
Mihi
Mihi
Na Slovensku dělají při registraci vozidla prohlídku?? V ČR stačí akorát papíry... A ten zvouček... paráda...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Ja som už videl 25-ku v meste a dokonca 2-krát pri práci, nejaký pán na nej vozil hnoj v jeseni. Pekný zážitok iba si tak prebafkala cez mesto a už jej nebolo .
Zetor 25 A, Škoda Fabia 1,4 16V
No ale neviem si predstaviť 25-ku v nedeľu ráno na plný plyn v meste...vlado98 píše:Ja som už videl 25-ku v meste a dokonca 2-krát pri práci, nejaký pán na nej vozil hnoj v jeseni. Pekný zážitok iba si tak prebafkala cez mesto a už jej nebolo .
Mihi
Mihi
Pomaly zháňam súčiastky ktoré chcem na jar vymeniť. Už som zohnal celkom nové výfukové zberné potrubie a podarilo sa mi zohnať celkom nové veko hydrauliky. Na tom čo je na traktore mám odlomené jedno oko a nyvyzerá to dobre. Ešte zháňam celkom nové predné svetlá ktoré majú okrúhle hrnce ako boli niekedy originál. Neviem sa na internete dopátrať kde ich môžem kúpiť alebo objednať. Neviete poradiť ?
A ešte zháňam takúto sedačku.
všechny moje fotky zde ;)
https://www.rajce.net/a15087402
https://www.rajce.net/a15087402
Tu by svetlá boli, len neviem či majú ploché, alebo vypuklé dno. http://www.knezu.websnadno.cz/Zetor-301 ... ml?list=45
Ty světla co ukazuje Jaro 25 jsou s velkou pravděpodobností stejná, jako mám já a ta jsou zezadu plochá.
Světla jsou od této firmy zcela jistě zezadu plochá - Made in Poland
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
- Janicko777
- Kontaktovat uživatele:
Tiez teraz riesim svetla na svoj traktor a dosiel som k zaveru, ze z ponuky novych svetiel nieje co vybrat. V pripade, ze by to malo byt co najviac orginal som zvolil riesenie pouzit stare svetla (hrnce) do ktorych dam zachovale (alebo) paraboly a nove sklo. Paraboly pasuju z aut, alebo motoriek Jawa. Ja som dal z kyvacky. Co sa tyka skla, tak sa da kupit nove na kyvacku za cca 10eur a podla dobovych fotiek sa zda, ze aj take by tam malo byt.
Zetor 7745, Zetor 6718 a Zetor 25A
Ahoj, já jsem si na naší pětatřicítku udělal z dvojky plechu mezikruží a dal tam ty polské paraboly. Vnitřní průměr je podle té nové paraboly a venkovní podle starého skla a rámečku. Světlo je potom vpředu plošší , ale je to pořád lepší než ty hranaté hrnce.
Zohnal som ďalšie nové diely ktoré som si objednal vďaka tomuto fóru. Ešte čakám na nové okrúhle blatníky a nový smaltovaný výfuk originál na Z 25 so zalomeným koncom. Na jar sa pustím do renovácie hlavne karosérie. Motor je po GO asi pred troma rokmi a nebude potreba asi niečo závažného riešiť. Momentálne má traktor hranaté blatníky aj kabínu ale mne sa páči traktor bez kabíny s okrúhlymi blatníkmi. Škoda že traktor má zapísanú v TP modrú farbu lebo by som ho radšej spravil do zelena + žlté kolesá. Ak by som chcel zmeniť farbu v TP bolo by potrebné absolvovať kontrolu originality a z toho mám obavu či by to prešlo. Nemáte niekto s tým osobnú skúsenosť ?
Pridávam fotky ako by som si to asi predstavoval. Použijem fotky z tohoto fóra a dúfam že tým neporuším autorské práva majiteľov.
Pridávam fotky ako by som si to asi predstavoval. Použijem fotky z tohoto fóra a dúfam že tým neporuším autorské práva majiteľov.