Zetor 25a od Pavla
Zetor 25a od Pavla
Zdravím všechny příznivce Zetorů 25,
asi před měsícem jsem dodělal renovaci na mé 25A, kterou jsem si koupil loni v dubnu. Nejprve jsem myslel, že opravím pouze nezbytně nutné věci a budu ho používat, ale pak jsem to přehodnotil, abych nemusel rozebírat půl traktoru dvakrát, tak jsem to vzal hned z gruntu . Nejprve jsem nechal udělat v Kvintu renovaci chladiče a u pana Saka vodní čerpadlo. Pak už následovala kompletní rozebírka všeho kromě motoru, který byl generálkovaný původním majitelem, takže ten byl v dobrém stavu. Čelisti brzd včetně pružin i pásy ruční brzdy jsem vyměnil za nové. V převodovce i motoru jsem vyměnil oleje (převodovka PP44, motorák M6AD). Pak už zbývalo vše očistit, něco vykytovat a pak nastříkat + nové zadní pneu 12,4/24. Nakonec jsem vše dal dohromady a udělal kompletně novou elektriku, ale bohužel traktor za studena nechytal (stejně jako v původním stavu), tak jsem vyměnil vstřiky a mechanik z Agromotoru, který dělá renovace motorů 25, mně seřídil vstřikovací čerpadlo a teď už vše klape, jak má. Dost informací jsem čerpal i z tohoto fóra, tak jsem sem chtěl dát taky svůj příspěvek.
Snad se stroj bude líbit....
asi před měsícem jsem dodělal renovaci na mé 25A, kterou jsem si koupil loni v dubnu. Nejprve jsem myslel, že opravím pouze nezbytně nutné věci a budu ho používat, ale pak jsem to přehodnotil, abych nemusel rozebírat půl traktoru dvakrát, tak jsem to vzal hned z gruntu . Nejprve jsem nechal udělat v Kvintu renovaci chladiče a u pana Saka vodní čerpadlo. Pak už následovala kompletní rozebírka všeho kromě motoru, který byl generálkovaný původním majitelem, takže ten byl v dobrém stavu. Čelisti brzd včetně pružin i pásy ruční brzdy jsem vyměnil za nové. V převodovce i motoru jsem vyměnil oleje (převodovka PP44, motorák M6AD). Pak už zbývalo vše očistit, něco vykytovat a pak nastříkat + nové zadní pneu 12,4/24. Nakonec jsem vše dal dohromady a udělal kompletně novou elektriku, ale bohužel traktor za studena nechytal (stejně jako v původním stavu), tak jsem vyměnil vstřiky a mechanik z Agromotoru, který dělá renovace motorů 25, mně seřídil vstřikovací čerpadlo a teď už vše klape, jak má. Dost informací jsem čerpal i z tohoto fóra, tak jsem sem chtěl dát taky svůj příspěvek.
Snad se stroj bude líbit....
-
Re: Zetor 25a od Pavla
ahoj Krásný kousek moc se ti poved kde jsi koupil zadní gumy díky
Naposledy upravil(a) František K dne ned led 22, 2012 5:49 pm, celkem upraveno 3 x.
Moje stránky : http://nase-traktory.webnode.cz/ - Nové
..... , dalšia zachránená 25ka .... ...
- milstav1
Klobouk dolu jako kdyby vijela z fabriky nakolik vynde taková oprava ? pokud to neni tajné
- Bronťo
- Kontaktovat uživatele:
Dalši krasna 25 ktora chytila novy dech, moc pekna robota ocenujem ten čas nervy prachy lebo vym sam coto obnaša inač pneu zauimaju aj mna značka vzor a ked tak aj cena ať slouži.
Super, veľmi pekný stroj. Máme tu jedno vlákno, ktoré sa volá "galerie Zetoru 25", tak by bolo škoda nedať tam tieto krásne fotky. A ak máš, daj aj fotky z renovácie.
krásna 25ka určite to dalo nespočetné množstvo práce držím palce nech dobre slúži a daj fotky do galérie
Zetor 25
-
Vypadá naprosto skvostně
Perfektní práce.Krása.
Moc pekna ,mne sa paci aj ta garaz z drevena odkial si vytiahol traktor
Dobre že si sem vložil svoje fotky...a dúfame že sem povkladáš aj foto z renovácie, ak si si ju fotil.
Ja keď som 1.krát otvoril tvoje vlákno tak som myslel že tie farebné fotky sú z nejakého maľovacieho programu ako by to malo vyzerať a ono to tak už aj vyzerá..... Tá zelená aj zo žltou sú také jasné ...
Pekná práca, ešte nahodiť nejaké zásterky na z.kolesá a je to.
A na čo budeš 25-ku používať????
MIhi
Mihi
dík za chválu....Bronťo píše:Dalši krasna 25 ktora chytila novy dech, moc pekna robota ocenujem ten čas nervy prachy lebo vym sam coto obnaša inač pneu zauimaju aj mna značka vzor a ked tak aj cena ať slouži.
Pneumatiky jsou MITAS 12,4-24/8PR, ale sháněl je i platil tchán, takže přesnou cenu nevím +- 4000,- za kus. Prý to byla nějaká starší šarže, protože co jsem se díval na internet, tak teď už stojí kolem 5000,-.
Abych řekl pravdu, tak jsem to radši přesně nepočítal, ale bude to kolem 30 tisíc.milstav1 píše:Klobouk dolu jako kdyby vijela z fabriky nakolik vynde taková oprava ? pokud to neni tajné