Sloupové vrtačky
Re: sloupové vrtačky
Taky jsem váhal, co pořídit a pak se naskytla B 23, tak jsem neváhal, na občasné použití víc než dostačující.
Oto, dík. Nechci na tom dělat nic velkého, drobnější práce/opravy i když občas se vždy něco většího najde. Ale zamýšlím ji výhledově dovybavit křížovým stolem (někdy) a používat i na drobné frézování a to bych opravdu raději něco s větší tuhostí. Ten MK je vlastně hlavně proto, že se mi sešly MK vrtáky.
A navíc, když se na tohle jen dívám http://aukro.cz/dp25016b-stolni-sloupov ... 92886.html mám strach již jen z toho, že bych při vrtání mohl kýchnout nebo škytnout a odlomím tu přírubku držící sloupek nebo prolomím při své smůle tu šupinkovou litinu
A navíc, když se na tohle jen dívám http://aukro.cz/dp25016b-stolni-sloupov ... 92886.html mám strach již jen z toho, že bych při vrtání mohl kýchnout nebo škytnout a odlomím tu přírubku držící sloupek nebo prolomím při své smůle tu šupinkovou litinu
No víš co, já docela dost dělám všechno možný. Vrtám každou chvíli a ta Proma je ucházející. Právě jsem i dražil vrtačku. Českou ještě za komančů dělanou. Ale problém u těhle vrtaček je, že ty menší nemají morse ve vřetenu. Dražil jsem ji v jedné fabryce. Najivně jsem tam dorazil a přihlásil se do dražby. Vyvolávačka byla tuším 500 Kč. Asi tři příhozy, tak při zemi. Potom přihodil jeden chlápek a bylo po dražbě. Mohli jsme jít domů. Střelil tam hnedle 10 000 a bylo vydražíno. Takhle jsem potkal vícero vrtaček a pokaždé ta cena byla nesmysl. Když byla cena slušná, vrtačka byla zničená, nebo něco chybělo. Proto jsem koupil raději novou. Časem chci koupit něco většího, ale až budou kačky.
ja mam tiež tu smiešnu čínsku do 16mm a vrtať musí aj 28 dierky ale je to na tiež pozerám po nejakej riadnej stojanovke alebo slušnej freze a na freze vyvrtam čo budem chcieť, len nejak sa nedarí na niečo slušné naraziť a aby to zase nebola nejaká velká mašina....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- Jezevec
Ja myslim ,že je tohle dobrá cena http://stroje.bazos.cz/inzerat/13686279 ... -VS32B.php
to je prijatelná cena len dosť daleko odomna.... čakám že bude niečo hned vedla....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- Jezevec
Jak koukam tvoje bydliště tak u Trenčína se musí strojema jenom hemžit, ja pro všechno jezdil do Ostravy cca. 350km.
tu to všetko zkupujú prekupníci a robia farebné generálky a potom za to chcú zlaté prasa.....
aj sustruh R5 som kupil v Hodoníne za 14000 českých korún a tu 20 km odobna bol taký istý, len samozrejme naštetkovaný za 2200 eur....
- Jezevec
Jo jo to je lepší koupit stroj u kterýho víš ,že má originální barvu a přibližně víš co má za sebou. Když chceš udělat lak na stroji jak ma bejt tak je to pořádná fuška..
farba neťahá..... radšej v pôvodnom stave a porobím si sám na tom čo je zlé a viem čo je to zač. Nie som ochotný dávať prachy za niečo čo dobre vypadá ale nevieš čo to je... V konečnom dôsledku do toho tie prachy dám a priblížim sa k cene v akej sa predavajú tie vyštetkované mašiny, ale mám istotu čo za material sa tam do toho použil a čo je na tom urobené poriadne a nie zfušované na predaj....
- Jezevec
To máš recht!
Re: nk 203 těsnění posuvu
prosím poradte,určitě tam nebudu dělat drážku vždyt to neni žádnej šmejd a těsnila dobře 40 let,navíc je v tom ovládání spojka takže jsou to 2 hřídelekubajs613 píše:Mám vrtačku nk203,po koupi jsem dal nový olej,po 2 letech mi kolem páky posuvu začal téct olej,celý bok jsem tedy rozebral a nenašel žádné těsnění,drážku...myslím tu páku co se ovládá pohyh nahoru,dolu,tak to mám delší dobu rozebrané a nevím ja s tím,četl jsem tu celkem odborné rady tak doufám že mi poradíte DÍKY Kubajs
A ještě jak tam ta páčka je? Co tahle vyndat tu páčku ven. Do tělesa vřeteníku trochu srazit hranu, na té díře co do ní vleze hřídelka té páčky. Potom sehnat slabonkej O kroužek a nasunout ho na konec té hřídelky. Potom zasunout hřídelku i s páčkou do vnitř. Třeba by se to dotěsnilo.
Vračka na prodej. Je to VS-32 cena 25 000 Kč. Kroměříž. http://stroje.bazos.cz/inzerat/13812522 ... a-VS32.php