NAVIJÁK OD STRAKY

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
FERO 873
Kontaktovat uživatele:

Re: NAVIJÁK OD STRAKY

#31 Nový příspěvek od FERO 873 »

straka22 píše:
FERO 873 píše:
straka22 píše:
straka22 píše:Tak už mam rohatku dabodovanou.Chtěl bych vás poprosit o radu jak bych mněl usadit západku aby to dobře fungovalo.Jinak všem přeju všechno nejlepší v novém roce 2012 hodně zdravíčka a dalších nápadů.
Příloha P1000166 [50%].JPG je dlouhodobě nedostupná.
Jo ještě jak sem už psal že mam buben udělaný z trubky sily 0,4mm délky 15 cm a průměru 16,5cm tak sem do té trubky vložil ještě tů samů rozřezal jsem ji na 2 půlky a ve vnitř jsem ji svařil abych ho vyztužil na sílu 0.8mm myslíte že jsem udělal dobře? :-/Fero ještě tysi taký zkušený 8) prosím zkus mi prosím poradit stů západků prosím :help:
Najprv k tomu bubnu to si z čoho robil z pozinkovaného plechu? alebo si sa pomýlil? pretože ak je taký ako píšeš tak to je žalostne málo a neviem čo ti mám poradiť s tov západkov to je snáď každému jasné ako má byť a to proti zubu a nie taky K......y ako si ty nakreslil na začiatku tak môžeš spraviť šúber na šrotovniku a nie západku na naviják :smich:
Ne to není z plechu to je černá trubka 0,4mm sila do ní sem vložil ještě jednu takže má silu 0,8mm do toho válca vsunu ještě ty boční stěny (staré brzdové kotůče které tam budů 4cm z každé strany ve vnitř takže ten válec bude ještě z každé strany vystužený o to co tam vložím ccato bude sila 1,8cm tak proto si myslim že to nic neudělá když ten válec bude 0,8mm a vnitřní délka bez té výztuhy bude 8,5cm.Jestli mně rozumíš.Ta rohatka se ti nelíbí ani ta nabodovaná?Výš nevím si rady stů západků jako jak bude fungovat dám sem foto mam ji nakreslenů ale nedokážu si představyt jak bude chodit.Jestli bych mohl po prosit o nejaký odkaz na video jak to chodí (rohatka se zapadků. :-/
Příloha P1000172.JPG je dlouhodobě nedostupná.
Příloha P1000175.JPG je dlouhodobě nedostupná.
:shock: človeče ty asi nechápeš aký je rozdiel medzi 0,4 mm a 4 mm lebo keby si to chápal tak by si to asi nenapísal dva krát takže ešte raz a pomaličky hrúbka steny tvojej trubky je 4 mm alebo 0.4 mm ? a tú rohatku ti idem teraz odfotiť do dielne lebo nevládzem ti to už vysvetlovať :vztek:Tak tu máš foto na prvej je zapadka zaistená a na druhom je odistená chápeš to?
Přílohy
Obrázok 057.jpg
Obrázok 058.jpg

straka22

#32 Nový příspěvek od straka22 »

FERO 873 píše:
straka22 píše:
FERO 873 píše:
straka22 píše:
straka22 píše:Tak už mam rohatku dabodovanou.Chtěl bych vás poprosit o radu jak bych mněl usadit západku aby to dobře fungovalo.Jinak všem přeju všechno nejlepší v novém roce 2012 hodně zdravíčka a dalších nápadů.
P1000166 [50%].JPG
Jo ještě jak sem už psal že mam buben udělaný z trubky sily 0,4mm délky 15 cm a průměru 16,5cm tak sem do té trubky vložil ještě tů samů rozřezal jsem ji na 2 půlky a ve vnitř jsem ji svařil abych ho vyztužil na sílu 0.8mm myslíte že jsem udělal dobře? :-/Fero ještě tysi taký zkušený 8) prosím zkus mi prosím poradit stů západků prosím :help:
Najprv k tomu bubnu to si z čoho robil z pozinkovaného plechu? alebo si sa pomýlil? pretože ak je taký ako píšeš tak to je žalostne málo a neviem čo ti mám poradiť s tov západkov to je snáď každému jasné ako má byť a to proti zubu a nie taky K......y ako si ty nakreslil na začiatku tak môžeš spraviť šúber na šrotovniku a nie západku na naviják :smich:
Ne to není z plechu to je černá trubka 0,4mm sila do ní sem vložil ještě jednu takže má silu 0,8mm do toho válca vsunu ještě ty boční stěny (staré brzdové kotůče které tam budů 4cm z každé strany ve vnitř takže ten válec bude ještě z každé strany vystužený o to co tam vložím ccato bude sila 1,8cm tak proto si myslim že to nic neudělá když ten válec bude 0,8mm a vnitřní délka bez té výztuhy bude 8,5cm.Jestli mně rozumíš.Ta rohatka se ti nelíbí ani ta nabodovaná?Výš nevím si rady stů západků jako jak bude fungovat dám sem foto mam ji nakreslenů ale nedokážu si představyt jak bude chodit.Jestli bych mohl po prosit o nejaký odkaz na video jak to chodí (rohatka se zapadků. :-/
P1000172.JPG
P1000175.JPG
:shock: človeče ty asi nechápeš aký je rozdiel medzi 0,4 mm a 4 mm lebo keby si to chápal tak by si to asi nenapísal dva krát takže ešte raz a pomaličky hrúbka steny tvojej trubky je 4 mm alebo 0.4 mm ? a tú rohatku ti idem teraz odfotiť do dielne lebo nevládzem ti to už vysvetlovať :vztek:Tak tu máš foto na prvej je zapadka zaistená a na druhom je odistená chápeš to?
JÁ su DEBIIIIIL :pistol: :evil: :evil: až tet jaks mi to napsal tak sem si to uvědomil DÍK.Samozřejmně jsou to 4 mm.Všem se omlouvám za moji matematiku su vůůůl. :smich: :'( .Dík za foto

harijaro

#33 Nový příspěvek od harijaro »

cauko fero. chcel som sa spytat ci sa ti nevymackavaju zuby na rohatke ked ta zapadka drzi iba za spic zuba. nebolo by lepsie keby zapadka mala taky isty alebo aspon priblizny uhol ako ten zub?! skratka aby nedrzala len za spicu ale za cely zub. ale mozno by sa potom zase horsie odistovala :-/ napis aky mas nato nazor :pc:

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#34 Nový příspěvek od FERO 873 »

harijaro píše:cauko fero. chcel som sa spytat ci sa ti nevymackavaju zuby na rohatke ked ta zapadka drzi iba za spic zuba. nebolo by lepsie keby zapadka mala taky isty alebo aspon priblizny uhol ako ten zub?! skratka aby nedrzala len za spicu ale za cely zub. ale mozno by sa potom zase horsie odistovala :-/ napis aky mas nato nazor :pc:
:nene: čakal som že sa toho niekto chyti západka je len polotovar a po skompletovani sa každá jedna zarezáva aby chytala presne pri spodku zuba pretože pri centrovani redukcie voči kardanu má ta redukcia voči západke mierny pohyb ale 8) za pozornosť :ano:

harijaro

#35 Nový příspěvek od harijaro »

ok feri chapem co myslis :) niekde na predoslych strankach to mas aj napisane ze to nedavas na pevno a redukcia sa centruje voci kardanu aby to pasovalo na traktor aj niekomu na opacnej strane republiky :friends: a tym padom sa musi doladit aj zapadka 8)

langos2

#36 Nový příspěvek od langos2 »

Osobně bych vzal kus železa zbytek z rohatky třeba 40cm dlouhej nakonec navařit zub pro zapadnutí do zubu rohatky. na tom kusu musíš udělat uložení pro páku nějakou tu pružinu pro přítlak a je hotovo.
síla by měla působit v podélné ose.

Jinak se mě líbí že se nenecháš odradit, nic proti výpalkům taky se mě to líbí a pokud budu něco dělat tak to odzkouším, ale dříve to nebylo a vše se dělalo ručně a fungovalo to a dnes. Řekl bych že tě to naučí zručnosti a jinak přemýšlet.

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#37 Nový příspěvek od FERO 873 »

langos2 píše:Osobně bych vzal kus železa zbytek z rohatky třeba 40cm dlouhej nakonec navařit zub pro zapadnutí do zubu rohatky. na tom kusu musíš udělat uložení pro páku nějakou tu pružinu pro přítlak a je hotovo.
síla by měla působit v podélné ose.

Jinak se mě líbí že se nenecháš odradit, nic proti výpalkům taky se mě to líbí a pokud budu něco dělat tak to odzkouším, ale dříve to nebylo a vše se dělalo ručně a fungovalo to a dnes. Řekl bych že tě to naučí zručnosti a jinak přemýšlet.
:ano: Plne stebov súhlasím :friends: len k tým vypalkom ktoré spominaš dodám že zakial ty karbobrúskov vyrobiš rohatku tak ja poskladám napalene diely a pozváram kompletný rám na naviják a konštatovanie typu nenecháš sa odradiť mi pripadá trošku proti zdravému rozumu pretože to čo mi niekto dokáže vyrobiť za pár € s bezkonkurenčnov presnosťov budeš ty krvopotne vyrábať pár hodín ktomu minieš nejaký ten rezný kotúč ktorý nieje zadarmo + nejaké tie elektrody a spalená elektrina a to všetko dohromady sú čas a € a oto predsa v dnešnej dobe ide :friends: či nie ?

langos2

#38 Nový příspěvek od langos2 »

JJ. máš pravdu Fero.

straka22

#39 Nový příspěvek od straka22 »

Ča všichni zrušil jsem plány na naviják z toho stavebniho vrátku a boky bubnu z brzdových kotoučů stavební vrátek mooc složitý a ty kotouče to je děs moc lidí mně říkalo že svár neudrží a je to tak nechtěl jsem si nechat poradit a tak jsem dopadl co navaříš a pak potom trochu ťukneš kladivem a svár drží ale upadne to aj s kusem toho kotouče.Takže boky bubnu mi známí vypálil a dal i material 10 mm sila za 1litr slivovice a na druhý den mi to ještě dovezl až dom.A šnekovku jsem vyřadil a v kovošrotu jsem na šel ozubená kola i s řetazem řetěz je dvojtý 30 mm šyroký velké kolo má 60 zubů a malé 15 je to ze žací lišty řezačky (toron) i kola a řetěz vážilo to cca 15 kg tak jsem jim tam dovezl cca 15 kg šrotu a bylo vyřízeno.Spojku mně dal strýc zadáč. To semi za dařilo.Fotky dodám možná ještě dnes.

Ještě bych se chtěl zeptat jak vymažu ty staré věci okolo to vrátku ať to tu zbytečně nezacpávám.

straka22

#40 Nový příspěvek od straka22 »

Tak tady jsou ty fotky druhou část spojky mam taky ale je u soustružníka takže nafotím pozdějc
P1000167 [1280x768].JPG
P1000190 [1280x768].JPG
P1000189 [1280x768].JPG
P1000187 [1280x768].JPG
P1000186 [1280x768].JPG
P1000172 [1280x768].JPG
P1000167 [1280x768].JPG
Přílohy
P1000192 [1280x768].JPG
P1000190 [1280x768].JPG

rumos

#41 Nový příspěvek od rumos »

Zatím to vypadá moc dobře 8) az budu v tomhle stadiu ja tak budu stastný jak blecha :) :(

straka22

#42 Nový příspěvek od straka22 »

Čau všichni přeji vám všem hezký zbytek vánočních svátků a všechno nejlepší a hlavně zdraví do nového roku 2013.

Tak skoro po roce jsem se dostal zase zpátky ke stavbě navijáku nemnel jsem vůbec čas teť přes sezonu teť konečně ho doskládám.Časem tu šupnu nějaké foto.

straka22

#43 Nový příspěvek od straka22 »

straka22 píše:Čau všichni přeji vám všem hezký zbytek vánočních svátků a všechno nejlepší a hlavně zdraví do nového roku 2013.

Tak skoro po roce jsem se dostal zase zpátky ke stavbě navijáku nemnel jsem vůbec čas teť přes sezonu teť konečně ho doskládám.Časem tu šupnu nějaké foto.
přidávám pár F0TEK
Snímek 005 [1280x768].jpg
Snímek 006 [1280x768].jpg
Snímek 007 [1280x768].jpg

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#44 Nový příspěvek od McPeci »

hoj vidim že pomalu ale jistě postupuješ kupředu ;) tu kladku budeš mít pevnou či otočnou??? máš prosímtě nějakou fotku ze zadní strany? (od traktoru) díky moc;)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

straka22

#45 Nový příspěvek od straka22 »

McPeci píše:hoj vidim že pomalu ale jistě postupuješ kupředu ;) tu kladku budeš mít pevnou či otočnou??? máš prosímtě nějakou fotku ze zadní strany? (od traktoru) díky moc;)
Čau ne ta kadka nebude 0T0ČNÁ SP0DNÍ BUDE 0T0ČNÁ TAK SI MYSÝM ŽE H0RNÍ NEMUSÍ BYT TAK :-/ NECHÁM SI P0RADIT
P1000253 [1280x768].JPG
P1000254 [1280x768].JPG
P1000255 [1280x768].JPG

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“