Zetor 25 K - renovace
Re: Zetor 25 K - renovace
Jak to máš zapojené?
http://www.youtube.com/watch?v=Abh1j5Wmy5M Z25K štípač
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =1&t=40932 Jak vložit fotku
http://www.agportal.cz/
Ćo misliš zapojene elektriku na žhavenie?Tak isto ako original len su tam žhaviče z avie
máš to funkční i v sání?Jaký typ svíček máš?
http://www.youtube.com/watch?v=Abh1j5Wmy5M Z25K štípač
Mam to funkčne aj v sani a typ sviečok neviem lebo som ich kupoval pred 6 rokmi,a ešte pri tej elektrike ja to mam spravene na 2 vypinače-prvym žhavim a druhy mam na štarter,takže ked zapnem šterter tak stale ešte žhavim
29.11. mi Mihi napsal: "A čo hovorila priateľka na jazdu s tvojím 2. miláčikom?( alebo 1.miláčikom)"
Abych se pochlubil, že má přítelkyně kladný vztah k mému koníčku, přikládám vyfocený krásný perníkový dárek, který jsem dostal na Vánoce.
A když jsem v tom chlubení, konečně se zadařilo a někdo v našem okolí prodával za rozumný peníz solidní lesní pozemek, tak budu moct jezdit do svého (resp. jeden kousíček u rybníka mám, ale tam je jen pár olší).
Jinak jsem přes vánoční volno zamakal na štípačce, ale asi je vadné čerpadlo, tak to k mému velkému smutku zatím neštípe. Ale já ji přemluvím. Dodám po víkendu i nějaké fotky, byl docela velký shon a brzy tma tak jsem nestíhal.
Abych se pochlubil, že má přítelkyně kladný vztah k mému koníčku, přikládám vyfocený krásný perníkový dárek, který jsem dostal na Vánoce.
A když jsem v tom chlubení, konečně se zadařilo a někdo v našem okolí prodával za rozumný peníz solidní lesní pozemek, tak budu moct jezdit do svého (resp. jeden kousíček u rybníka mám, ale tam je jen pár olší).
Jinak jsem přes vánoční volno zamakal na štípačce, ale asi je vadné čerpadlo, tak to k mému velkému smutku zatím neštípe. Ale já ji přemluvím. Dodám po víkendu i nějaké fotky, byl docela velký shon a brzy tma tak jsem nestíhal.
Tak to je super:
1. naklonené priateľka a aj sladký medovník
2.vlastný lesík -dúfam že dodáš nejaké foto
3. a dodaj aj foto štiepačky....
Ale neviem ako u Vás ale v SR je trochu problém stým vlastným lesíkom,,aj keď je tvoj nemôžeš si tam robiť čo chceš-vyrezávať, aj tak musíš mať povolenie od správcu lesa....
Mihi
Ale neviem ako u Vás ale v SR je trochu problém stým vlastným lesíkom,,aj keď je tvoj nemôžeš si tam robiť čo chceš-vyrezávať, aj tak musíš mať povolenie od správcu lesa....
Mihi
Mihi
Mihi, mít vlastní les neznamená, že se v něm můžeš chovat jak chceš... To je stejné všude, ne jenom na Slovensku. U nás se všichni majitelé lesů řídí Lesním zákonem (289/1995 Sb.)mihi píše:Tak to je super:
Mihi
Na foto štípačky se taky těším
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak už to štípe, hurá. Přikládám i fotky. Je to v podstatě okopírovaná štípačka dle Dana zde na fóru (vlečky a jiná příslušenství - danova štípačka 2). Liší se pouze v tom, že se nevrací sama nazpět, nemá diferenciální zapojení rozvaděče a je hnaná z traktoru. Použil jsem převodovku z pětistovky nakladače (1:3,6) a čerpadlo tam mám UN32 také z nakladače. Mohu štípat polena délky 115 cm, výsuv pístnice 88 cm. Na volnoběh traktoru to běhá tak, že píst vyjede celý za 12 sekund, nazpět rychleji, štípal jsem z 90 % suchou borovici, někdy pěkně sukatou a vzalo to úplně všechno, bez problémů. Když malinko přidám plyn, tak to běhá rychleji, ale je to zbytečné, stejně nejvíc času potřebuje člověk na podávání špalků, dávání do hranice apod. Bál jsem se, zda je vše dostatečně nadimenzované - škarohlídi strašili: ta deska dole se ti hned ohne (15 mm), klín je ze slabého materiálu (8 mm, uprostřed trojúhelníková výztuha), klín je moc úzký, nádoba na olej je malá, bude se to hřát... V neděli jsme s malými přestávkami dělali 5 hodin ve dvou až třech lidech a naštípali jsme 25 m3, nádobka měla tak teplotu lidského těla... Ještě mi zbývá udělat výztuhu na ten spodní plech - tak dlouho jsem to měřil, až když dám na rovině ramena traktoru úplně dolu, zbývají asi 2 cm, tak dám výztuhu a zároveň se to tím zvýší. Musím vymyslet sundavací kolečka na manipulaci ve složeném stavu (píst je spuštěn, výška cca 1,7 m) a dát to do barevného kabátu. Trochu to sem nepatří, ale beru to jako součást traktoru, bez něho to nepoběží.
Mooc pěkná štípačka super .Olejovou nádrž máš z mačkače E301 viď?Je dobrý,že v tý bandasce je myslim magnet na kovové nečistoty..
Perfektné, veľa ľudí by si povedalo že tieto staré traktory sú hodno už iba do zberu a nie na prácu....
A vidíme že to tak nemusí byť.
Si šikovný a vidno že Ťa to z 25-kou baví...
Tech. otázka: koľko Litrová asi je tá nádrž na ten olej??
Ja som skôr na kužeľové štiepačky ale táto kombinácia sa mi páči a to aj hlavne že je to spojené zo Z 25.
Mihi
A vidíme že to tak nemusí byť.
Si šikovný a vidno že Ťa to z 25-kou baví...
Tech. otázka: koľko Litrová asi je tá nádrž na ten olej??
Ja som skôr na kužeľové štiepačky ale táto kombinácia sa mi páči a to aj hlavne že je to spojené zo Z 25.
Mihi
Mihi
Odkud je nádž nevím, dal mi ji zdarma člověk, co jsem od něho kupoval tu pístnici - říkal něco o kombajnu a o liště, nebudu spekulovat, moc se v tom neorientuju, ale DDR by sedělo. výhoda byla, že byla kompletní a dobře uschovaná s malým zbytečkem oleje, takže uvnitř bez známky rezu narozdíl od vzduchojemu (20l) který jsem měl původně připravenej (z kovošrotu). Jsou nahoře dva silné magnety u vracečky, po rvním proběhnutí na nich trochu bordelu ulpělo, teď po štípání jsou už čistý.
Objem nádrže nevím, musel bych ji oměřit, ale celkem jsem tam nalil skoro 15 litrů oleje - hadice, pístnice, baňka. S teplotou vůbec žádnej problém nevidím, možná kdybych přidal traktoru a točil to trochu rychleji, tak to bude zřejmě víc hřát, ale mně to stačí na ten volnoběh, stejně jsem nestíhal podávat a rovnat do hranice... Mohu doporučit excelovskou tabulku pro výpočet štípačky (našel jsem zde na fóru v příslušné sekci), sedí to úplně perfektně, časy na výsuv podle otáček čerpadla resp. motoru traktoru. Síla na pístu by u mě měla být 8,2 tuny, což je jak jsem poznal dostatečný.
O kuželové štípačce jsem přemýšlel, vyšlo by to určitě levněji, ale pozoroval jsem videa ze štípání a bojím se toho. Pak jsem ještě viděl jedno video, kde na ní nahnali veliký špalek a tím, že nelze točit na druhou stranu jej nemohli sundat. Nechci ale rozproudit debatu o výhodách a nevýhodách jednotlivých typů štípaček, já to mám takhle a přes počáteční potíže jsem moc spokojenej. Poprvé v životě jsem byl kupovat tlakové hadice (tu na vleku jsem dostal zdarma - jsou to propojené 2 starší), resp. si je nechat namíru nalisovat a při placení se mi silně protočily panenky .
Objem nádrže nevím, musel bych ji oměřit, ale celkem jsem tam nalil skoro 15 litrů oleje - hadice, pístnice, baňka. S teplotou vůbec žádnej problém nevidím, možná kdybych přidal traktoru a točil to trochu rychleji, tak to bude zřejmě víc hřát, ale mně to stačí na ten volnoběh, stejně jsem nestíhal podávat a rovnat do hranice... Mohu doporučit excelovskou tabulku pro výpočet štípačky (našel jsem zde na fóru v příslušné sekci), sedí to úplně perfektně, časy na výsuv podle otáček čerpadla resp. motoru traktoru. Síla na pístu by u mě měla být 8,2 tuny, což je jak jsem poznal dostatečný.
O kuželové štípačce jsem přemýšlel, vyšlo by to určitě levněji, ale pozoroval jsem videa ze štípání a bojím se toho. Pak jsem ještě viděl jedno video, kde na ní nahnali veliký špalek a tím, že nelze točit na druhou stranu jej nemohli sundat. Nechci ale rozproudit debatu o výhodách a nevýhodách jednotlivých typů štípaček, já to mám takhle a přes počáteční potíže jsem moc spokojenej. Poprvé v životě jsem byl kupovat tlakové hadice (tu na vleku jsem dostal zdarma - jsou to propojené 2 starší), resp. si je nechat namíru nalisovat a při placení se mi silně protočily panenky .
Kuželovej štiepačky by som sa bál asi aj ja sused má takú za svojou 3011 a raz ked štiepal dosť velké kusy traktor mu nevládal dal tam vačší plyn a vylámal všetky kolieska v prevodovke čo pohánajú kardan Jednoznačne sa priklánam ku hidraulickej štiepačke aj ked je náročnejšia na výrobu alebo nákladnejšia na kúpu.U Zertora 25 by som si asi volil tiež hidraulickú
Zetor 25
Štiepačky:
Ako už som napísal som kužeľový fanatik.Ale mám pred ňou veľký rešpekt . ALe ja by som nevidel problém len v traktore (Vylámané zuby, zlomená vývod.hriadeľ...) ale skôr že je viacej nebezpečná ako hydraulická.Nechem si predstaviť ako sa mi ten veľký kužeľ nešťastnou náhodou zavrtne do nohy.
Ale zase tieto naše domo-výroba kuž. štiepačiek nedbá veľa na bezpečnosť, našiel som na nete foto takej ktorá má aj nejaké 2 prvky ochrany :Páku na rýchle zastavenie kužeľa a ochranný rám aby človek náhodou nespadol na kužeľ. AK najdem foto tak ho sem vložím.
Ale tak isto ako kužeľové sa mi páčia aj hydraulické, akurát ako ste písali sú náročnejšie na výrobu.
A nakoniec len že keď je človek debil (sory za výraz) tak môže mať štiepačku hociakú aj tak mu to nepomôže....
Ako už som napísal som kužeľový fanatik.Ale mám pred ňou veľký rešpekt . ALe ja by som nevidel problém len v traktore (Vylámané zuby, zlomená vývod.hriadeľ...) ale skôr že je viacej nebezpečná ako hydraulická.Nechem si predstaviť ako sa mi ten veľký kužeľ nešťastnou náhodou zavrtne do nohy.
Ale zase tieto naše domo-výroba kuž. štiepačiek nedbá veľa na bezpečnosť, našiel som na nete foto takej ktorá má aj nejaké 2 prvky ochrany :Páku na rýchle zastavenie kužeľa a ochranný rám aby človek náhodou nespadol na kužeľ. AK najdem foto tak ho sem vložím.
Ale tak isto ako kužeľové sa mi páčia aj hydraulické, akurát ako ste písali sú náročnejšie na výrobu.
A nakoniec len že keď je človek debil (sory za výraz) tak môže mať štiepačku hociakú aj tak mu to nepomôže....
Mihi
Ta nádrž z kombajnu neni,ale je z mačkače pár let jsem s nim jezdil.Mačkač má taky lištu 4.20m.Nádrž má z boku i stavoznak oleje (silonová průhledná hadička)tak to se taky hodí.Myslim že dobrá volba..