Hydraulický vývod na sklápění vlečky

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
milanhb1

Re: Hydraulický vývod na sklápění vlečky

#16 Nový příspěvek od milanhb1 »

Na mé Kubotě B6000 jsem na vývod (pod záslepkou) u kohoutu udělal vývod na sklápění vlečky.
Když vytočíš kohout na jednu stranu (zrovna teď nevím na kterou),tak mi jdou ramena a nechá se pootáčením kohoutu před dotočením natvrdo nastavit rychlost spouštění a zdvihu ramen .Když přetočím kohout na opačný konec,tak zastavím tlak do ramen a pustím ho do vývodu na sklápění vleku.
Stejně tak to měl udělaný Japončík od kterého ten traktor mám.Tlak do vývodu pouštíš normálně pákou jako by jsi zvedal ramena.
Funguje to na jednočinnou pístnici(mailer). Olej se vrací do převodovky pákou na druhou stranu váhou korby vlečky jako u dospělého traktoru.
Pokud by jsi chtěl (mám to tak) použít dvoučinnou pistnici,tak musíš udělat ještě jeden vývod s vyustěním do převodovky.Mám to puštěné na spodek převodovky do vypouštění oleje (bylo to nejjednodušší) a mezi rychlospojky dám rozvaděč,na který je napojena dvoučinná pístnice.Páku na hydrauliku je třeba mít ve směru jako bys zvedal ramena (něčím ji tam držet).
Pokud se pletu ,tak mě prosím někdo opravte.
Milan

MiguelB6
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od MiguelB6 »

tak koupíš Prutokový rozvadeč já mám Mitshu MT 16 v pravo dole máš 2 trubky tenká tlačí z čerpadla a ta tlustá ta jde do čerpadla řízneš trubku z čerpadla do okruhu dáš rozvadeč a z rozvadeče to spojíš zase z5 do Hydraulické kostky co je někde pod sedačkou respektive do té trubky co si rozříznul tim pádem zatáhneš za páku z rozvadeče ti pujde olej žádné tahání za ramena toučení kohoutku a ješet si to mužeš nastavit tak protože se stane že máš třeba nesenej obracák a zvedneš pluh chceš ho otočit pomoci rozvadeče muže ramena spadnout protože mu vemeš olej proto se dělá to že na rozvadeči ej šroubek nevím asi 13 a pomalinku ho dotahuješ tak aby se koza nažrala a vlk zustal celí to znamená že i když vemeš za hydrauliku na otočení čerpadlo stale bude mít slu držet ramena jo bude se to otačet pomaleji ale lepší než rukou

Takže Prutokovej Hydraulickej rozvadeč nejlepe funkl novej aby jsi veděl kde co je jaká díra je na co bejvá 1 páka 2 okruhy na dvoučinou pístnici jo

Takže čerpadlo z čerpadla do rozvadeče z rozvadeče do ramen řikam je to trupka tenka tu tlusou nechaš bejt a když to namontuješ sundej klinak a treba skus rukou jestli jsi to zaopjil spravne aby netlakoval nevo neco fakt je to japonec a díli moc neseženeš já jsem to udělal a hodinu jsem se přemlouval ale musím zaklepat je to OK dkyby neco napiš

brapet

#18 Nový příspěvek od brapet »

Zdravim vsetkych,
zaujimala by ma informacia, ci by bolo mozne vyuzit vyvod PAC MAC systemu na vyklapanie vlecky. Len taky napad, mozno blbost..
Vdaka za napady.

chavier
Site Admin

#19 Nový příspěvek od chavier »

Kluci poraďte, koupili jsme tátovi sklápěcí vlečku na Kubotu B1-17, je tam dodělávaný vývod na sklápění vleku, pochopitelně, jedna zásuvka. Zapojili jsme vlek, nádherně se to zvedlo, první ramena, pak korba, horší to bylo dolů. Páku jsem dal dolů do plovoucí polohy, ramena klesla, ale korba ne, museli jsme 2 po tom skákat, aby se to sklopilo. Kohoutem jsem kroutil, ale na sklápění to nemělo vliv.
Jak to řešit?

pepa36

#20 Nový příspěvek od pepa36 »

a necvaklo ti to někde hadici jak jsi to zvedl a ještě bych skotroloval ventily 8)

MiguelB6
Kontaktovat uživatele:

#21 Nový příspěvek od MiguelB6 »

tak jako správný traktorysta ti poradím když otevřeš ventil zniká v převodovce tlak tím že to zvedáš to jde nahoru to je v pohodě ale dolu špatně a to tím buď máš skříplou hadici nebo kostka propouští udělej todle povol ventil vytoč ho a natoč stroj měj ale ramena dole puštený nezvedej to páku dolu prostě a když ti z díry začne lítat volej tak si namydlenej vetšina traktoru už má to že i když máš ramena dole tak ti stále tlačí a někam ten tlak musí jit mužu ti poradit to že když zvedneš a dáš páku dolu tak to zdechni a ono to spadne to ti mužu zaručit žádnej tlak tam nebudeš mít a to bude fofr ale zajimalo by mě to já mám páku a nemužu si ji vynachválit jinak dávej pozor čerpadlo dá +- 600 KG tak fakt citovka

chavier
Site Admin

#22 Nový příspěvek od chavier »

jsem zapomněl dodat, že u této Kuboty není klasický rozvaděč, ale páka s potenciometrem a + kolečka na ovládání jaderné elektrárny Fukušima, vůbec jejím nastavením nerozumíme, používám jen jedno na naklápění jednoho ramene.

Traktor jsem zkoušel vypnout se zvedlou korbou, pak to syčelo a hrozně pomalu padalo. Zkusím ještě ty další rady. Když je ventil úplně povolený padají ramena vlastní váhou, tak nerozumím proč nepadá korba. Hadice nemůže být skříplá, když to tak pěkně zvedá.

milanhb1

#23 Nový příspěvek od milanhb1 »

Ještě bych se podíval na odvzdušnění převodovky,aby ten tlak (vzduchu) mohl ven ,když se bude tlačit olej zpátky.
Milan

MiguelB6
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od MiguelB6 »

přemejšlim přemejšlím neco na tom bude hele stim tlakem určitě jo když ti to syčelo tak jdi kde to sičí to bude ten ventil (snad přetlakový stačí jen otevřit víčko od převodovky ale pozor aby tě to nevylavilo ale je divne že ramena padaj to by i ramena šli děsně pomalu kamo nevim ten ventil se mi nikdy nelibil

milanhb1

#25 Nový příspěvek od milanhb1 »

Na zvedání ramen stačí trochu oleje.navíc podtlak který vznikne Ti vlastně pomůže sundat ramena dolů.
Milan

chavier
Site Admin

#26 Nový příspěvek od chavier »

Dneska jsem tam na chvíli zaskočil, udělal jsem nějaké fotky. Bez připojení traktoru je problém ručně korbu zvednout, je dost těžká. Zkoušel jsem sundat dolevání oleje do převodky, kroutil jsem regulátorem zpátečky a nic. Chcípnutím motoru se taky nic neději, syčení je u motoru, ale to muže byt i voda.

Pod sedátkem jde vidět taková příruba do které vede hadice od sklápění vleku (pozdější dodělávka), uprostřed je ten regulátor.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

milanhb1

#27 Nový příspěvek od milanhb1 »

Zvednutí korby bez tlaku oleje Ti brání váha korby a podtlak v pístnici (pokud je v pořádku a nemáš odpojenou koncovku rychlospojky).
Ještě bych zkusil (ale asi je to blbost)vyměnit koncovku rychlospojky,kbyby olej zpáky nějak šprajcoval,nebo jenom studený a hustý olej.
Milan

chavier
Site Admin

#28 Nový příspěvek od chavier »

milanhb1 píše:Zvednutí korby bez tlaku oleje Ti brání váha korby a podtlak v pístnici (pokud je v pořádku a nemáš odpojenou koncovku rychlospojky).
Ještě bych zkusil (ale asi je to blbost)vyměnit koncovku rychlospojky,kbyby olej zpáky nějak šprajcoval,nebo jenom studený a hustý olej.
Milan
možná bude špatná hydrospojka, ale když to zvedá? Zkusím to ještě napojit na klasický rozvaděč, co je k přednímu nakladači, popř prohodím rychlospojku.

Nechal jsem to přes noc zvednuté a dolů se to nepohlo ani o mm. Ještě zajímavé, že když korbu zvedám jen tak 20cm, tak padá krásně. zavzdušněno to nemůže být ne?

ladiki

#29 Nový příspěvek od ladiki »

:shock:
Naposledy upravil(a) ladiki dne sob led 07, 2012 1:32 pm, celkem upraveno 1 x.

ladiki

#30 Nový příspěvek od ladiki »

ladiki píše:pokud ti to jde po 20cm dolů, tak to musí jít furt. Protože máš dvoj-čin. pístnici nesmí být ucpaný ten druhý vstup. A není špatná geometrie pístnice? Jakože, když ji naplno vyklopíš, funguje jako šprajc nebo naopak korba tahá pístnici? jde rukou korba zatlačit zpět? Zvolit větší průřez hadice a rychlospojky?

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“