Zetor Maxterra

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
cipisek

Re: Zetor Maxterra

#136 Nový příspěvek od cipisek »

Žeby konečně reakce na můj kritické Mail co jsem jim psal na Podzim? :D
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....

Danek
Kontaktovat uživatele:

#137 Nový příspěvek od Danek »

Milhauss
Kontaktovat uživatele:

#138 Nový příspěvek od Milhauss »

Dost dobrá galerka. Povedla se jim,to zase joóó 8) 8) 8) 8)

Jozka

#139 Nový příspěvek od Jozka »

bigles píše:NEchci zaskládat nový téme tak to dám se, zetor dělá nový prototyp, nejspíše traktoru, vím to tak že děláme v práci odlitky do zetoru dělali se 4 kusy je to prý na nějaký prototyp tak snad se časem dozvíme něco víc
Možná to má nějakou spojitoist s novou řadou, kterou Zetor chystá: http://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-e ... oru-727741

bigles
Kontaktovat uživatele:

#140 Nový příspěvek od bigles »

Ano , vypadá to na odlitek přední vany na nápravu

cipisek

#141 Nový příspěvek od cipisek »

Ten článek mě hodně potěšil. jsem jsem zvědavé kdy zas po Zetoru příznivci cizáckých vetřelců začnů plivat.
Všelikého kvaltování toliko pro hovado jest.....

buco
Kontaktovat uživatele:

#142 Nový příspěvek od buco »

Chlapi nebolo by dobré porozmýšľať opäť o výrobe strojov 52-77 a 53-73 boli to šikovné stroje dostupne aj pre zahraničných poľnohospodárov bolo by dobre vsadiť na klasické motory a manuálne prevodovky....u nás je to bieda kupovať tie drahé zahraničné značky ako deutz, JD, a pod. veď čínske a bieloruské niesú o nič lepšie ako 6340 z 96 roku čo vy na to? :)
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com

lukisek 099

#143 Nový příspěvek od lukisek 099 »

buco píše:Chlapi nebolo by dobré porozmýšľať opäť o výrobe strojov 52-77 a 53-73 boli to šikovné stroje dostupne aj pre zahraničných poľnohospodárov bolo by dobre vsadiť na klasické motory a manuálne prevodovky....u nás je to bieda kupovať tie drahé zahraničné značky ako deutz, JD, a pod. veď čínske a bieloruské niesú o nič lepšie ako 6340 z 96 roku čo vy na to? :)
natom něco bude buco 8) :)

buco
Kontaktovat uživatele:

#144 Nový příspěvek od buco »

Priekupníci tu predávajú 7340 z "pár" MH stočenými za 15500eur a taký poľnohospodár radšej priplatí ešte 1000 až 2000 eur mohol by byť nový za 17000-18000 eur keď tie nové proximy predávajú za 27000 eur????
Zetor 7340(7245 T), 2 x 6911, 5011 V prípade otázok môžete písať aj na mail: lukasbratko@gmail.com

premo

#145 Nový příspěvek od premo »

buco píše:Chlapi nebolo by dobré porozmýšľať opäť o výrobe strojov 52-77 a 53-73 boli to šikovné stroje dostupne aj pre zahraničných poľnohospodárov bolo by dobre vsadiť na klasické motory a manuálne prevodovky....u nás je to bieda kupovať tie drahé zahraničné značky ako deutz, JD, a pod. veď čínske a bieloruské niesú o nič lepšie ako 6340 z 96 roku čo vy na to? :)
taky mě to napadlo byly to celkem jednoduché traktory a spolehlivé i zájem by o ně určitě byl kdyby cena byla rozumná, bohužel kvůli emisním normám by už nemohli mít staré jednoduché motory tudíž ikdyž by se vyráběly v čr by se nemohli prodávat :'(

buco
Kontaktovat uživatele:

#146 Nový příspěvek od buco »

Ale na traktory mohli dať výnimku na emisie pre malých poľnohospodárov nie pre družstvá veď aj tá STK a EK to je také PÍ... že traktor nevylezie celý rok na cestu musí mať STK a v Poľsku netreba ani značky a môže vyjsť na cestu stačí aby spĺňal zákonné osvetlenie a brzdil a ide :'(

Chudej farmar

#147 Nový příspěvek od Chudej farmar »

kdyz si koupis zakladni proximu tak je to v podstate 77 s jinym motorem.. stejna prevodovky stejna hydraulika atd jen ten motor je tam jinej ale stale mechanickej.. pro me jsou to predrazeny krapy. a traktor dobrej na zahumenku a na to staci stara 77. kdyz si de soukromnik koupit traktor a vi ze v nem travi i vic jak 18h tak si todle proste nekoupi i kdyby to stalo 400tis.

k polakum jen jedno mejte na pameti ze tam nikdy neprobehla kolektivizace a ze tam dela v zemedelstvi 20% obyvatelstva ( u nas 1,8%) a tech 20% to uz je slusna volebni zakladna takze se tam snazej i pro sedlaky neco delat... treba sedlak si tam neplati ani soc ani zdrav. pojisteni maj vetsi dotace atd atd, proto jsou schopny vyrabet i levneji i kdyz mnohde to tam delaj jak za krale klacka a zetor 16245 s nasobicem je pro ne neco jak ufo (ale nerikam ze vsude!!!)
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)

mates11

#148 Nový příspěvek od mates11 »

Já se v práci starám o šest traktorů, se kterýma jezním, udržuju je co se týče oprav atd. Co se týče těch traktorů jsou to Zetor 6911,7745,Forterra 11441, Proxima Plus 105, Case MXU 135, a asi tři dýdny starej JD 6830. Takže si myslím že mám plné právo se také plně zapojit do diskuze. Co se týče naších prací většinou se to týká dopravy a proto musím přiznat že ty traktory nejsou plně vytížeý na 100% a nedostávají tak zabrat jako v klasickém zemědělství. Já jsem jako řidič a mechanik s našema zetorama maximálně spokojenej klidně mrkněte na naše stránky ať víde očem je řeč.

Uvedu příklad který mám několikrát ověřený: Když vemu Case 130Hp s plnou 8mi kubíkovou cisternu a porovnám to s Proximou 100Hp s tou samou cisternou tak vám řeknu že ten Case v kopci dostane na prdel a to nemulvím o tom že ten zetor jezdí s úplně jinou spotřebou. Ale zase na druhou stranu to řeknu asi takhle, jsem zetorák fandím české značce ale už mě i párkrát zradila.

Naše proxima má právě nějakých 1480Mth a náš nedávno dovezený JD z rakouska má taky necelých 1500Mth a když to postavím vedle sebe tak se nestačím divit, JD jednoznačně vyhrává, musím přiznat že Ta proxima už je na několika místech vhká co se týče mastných fleků servis mi už několik dílů takhle přetěsňoval a bez prolémů asi v tom zetoru šetří na silikonu nebo já nevím.

Nemám s JD ještě žádné skušenosti ani žádné poznatky co se týče spotřeby nebo výkonu v agregacích ale zatím z něho mám velice dobrý pocit a kdych měl hospodařit jako soukromý zemědělec tak bych si asi určitě vždycky vybral něco jiného(JD, Case, NH, Fend-i když ta cena no...) ale né zetora. Já neříkám že je zetor špatnej ale je někde úpně jinde než konkurence a ta konkurence za ty peníze stojí, to mi věřte. :)

ODAS

#149 Nový příspěvek od ODAS »

TAK JE TO TADY 8) vypadá to na prototyp crystala ;-)
Obrázek

víc info: http://www.agroportal24h.cz/news/novy-z ... otografie/

Sedlák

#150 Nový příspěvek od Sedlák »

No tak na ten jsem zvědavej :shock: , tipuju že bude vycházet z forterry HD 8)
Zetor 6911 (1980)
Vlek 3,5T

Odpovědět

Zpět na „Kuriozity, zajímavosti, tisk ZETOR“