Super...
Moderátor: Lukashil
Super...
Zdravim...
Aby som sa cez zimu nenudil,tak som si doniesol supra,predtym som mal ZT 303,ale Super sa mi velmi paci....
Traktor sa dal aj nastartovat, ale dymil jak lokomotiva,ved necudo preco...
Mal prasknuty blok za cerpadlom,po rozobrati motora, som zistil tiez prasknute kruzky na piestoch,ryhy na valci od segerky-poistky piestneho capu,ventily sa zasekavali...
inac do srotu odniesli zavazia z kolies+ramena hydr.ktore odpalili od bloku prevodovky...
posielam par fotiek
Aby som sa cez zimu nenudil,tak som si doniesol supra,predtym som mal ZT 303,ale Super sa mi velmi paci....
Traktor sa dal aj nastartovat, ale dymil jak lokomotiva,ved necudo preco...
Mal prasknuty blok za cerpadlom,po rozobrati motora, som zistil tiez prasknute kruzky na piestoch,ryhy na valci od segerky-poistky piestneho capu,ventily sa zasekavali...
inac do srotu odniesli zavazia z kolies+ramena hydr.ktore odpalili od bloku prevodovky...
posielam par fotiek
- Přílohy
Re: Super...
Super robotička na dlhé zimné večery vo vykúrenej garáži. Hoď aj fotku celého traktora, nech máme predstavu. Prajem ti veľa úspechov pri oprave.
neake foto tu,po zgeneralkovani motora ,sa pustim do klampiarciny,plechariny...
Tak ako vidím o zábavku na zimu , jar a možno aj leto máte postarané. Dúfam že budete priebežne dopĺňať aj foto dokumentáciu. Pri práci vám prajem veľa úspechov a pevné nervy.
nestraste,do jari by som to chcel zmaknut...akurat teraz cakam na sadu valcov,ale maju koncorocnu inventuru,takze az po 4.1 2012
mam dost prezrate tie tesniace u-pliesky medzi hlavami,daju sa kupit nove...?
http://www.nd-traktory.cz/nd-pro-traktory/ Skúste tu pokukať hádam niečo nájdete.
Přeji hodně štesti při renovovani
Začínal sem z eresama tet jedině ZETOR !!
Pokud traktor tak jedině ZETOR !
Pokud auto tak jedině ŠKODA
Pokud traktor tak jedině ZETOR !
Pokud auto tak jedině ŠKODA
- pištabáger
markopolo
Už som sa zlakol že ten pekný červenočierný Zetor50Super (moju fotku si použil v hlavičke)
je v takom zdevastovanom stave. Ja som ten traktor predal asi pred ôsmimi rokmy do Helpy.
Zaujímalo by ma kde si vyhrabal tú fotku. A čo sa týka tej generálky keď vymeníš valce ,zabrúsiš ventily tak by nebolo za škodu pozriet sa na klukovku .
Už som sa zlakol že ten pekný červenočierný Zetor50Super (moju fotku si použil v hlavičke)
je v takom zdevastovanom stave. Ja som ten traktor predal asi pred ôsmimi rokmy do Helpy.
Zaujímalo by ma kde si vyhrabal tú fotku. A čo sa týka tej generálky keď vymeníš valce ,zabrúsiš ventily tak by nebolo za škodu pozriet sa na klukovku .
nasiel som ho na fore v jednom vlakne ,a tak sa mi zapacil , ze som si ho dal za vzor, tomu buducemu mojmu vytvoru...
aj som si myslel,ze sa niekto ozve ze som porusil autorske prava ,ale dufam ze sa neako dohodneme...
hej,pozeral som na kluku,ta by aj s loziskami mohla este nieco vydrzat...
skor mam obavy o ten blok ci nebude po zvarani a prevadzke motora praskat,a ak hej tak tam dam zvonku zaplatu...
aj som si myslel,ze sa niekto ozve ze som porusil autorske prava ,ale dufam ze sa neako dohodneme...
hej,pozeral som na kluku,ta by aj s loziskami mohla este nieco vydrzat...
skor mam obavy o ten blok ci nebude po zvarani a prevadzke motora praskat,a ak hej tak tam dam zvonku zaplatu...
- pištabáger
Doporučil by som to z vonka zatreť lepidlom (tekutý kov) ale nedá mi to nepovedať že keď sa robí stredná oprava je lepšie ísť do detailov lebo sa to potom neskoršie môže vypomstiť,už mám aj takú skúsenosť.A že dávaš moju robotu za vzor tak to je celkom fajn.
Ked už meníte vložky tak by ste mal dať urobiť aj kľukovku aby sa vám to nevypomstilo, a o ten blok sa neobavajte keď to zavaríte tak to vydrží.
Čauko,mne takisto praskol blok na mojom supri ,dal som zaplatu z 3mm plechu pod to silikonovy plát, "namazal silikonom" a drži už 5-ty rok,ma to vyhodu že tam nevznika pnutie a ked sa motor nahreje a roztiahne tak vdaka pružnosti silikonu to drži .Aby som nezabudol , na konci praskliny som vyvrtal diery aby to nešlo dalej.
Zdravim...
tak nakoniec som pozhanal neposkodeny blok,a urobil go motora,foto nakoniec...
ale mam problem s hydraulikou ,neako mi nefungovala ani ked som ho doniesol...
vymenil som novy olej ,stareho bolo asi 30 litrov emulzie,dal som von hydrauliku precistil kos,nalial asi 45 l pp oleja ,ale hydraulika mi chodi strasne pomaly,dole asi 5 min a hore tak isto,mal som ju vytiahnutu ,precistil som sito,ale ziadne zlepsenie,rozobral vedla sedadla nastavovanie tlaku oleja,ale tam sa novy olej ani nedostal ,vzdy je tam ta stara emuzia.... neake mechanicke poskodenie som nezistil...
hladal som na fore neaky prispevok ,niektori mali ten isty problem ale nenasiel som pricinu ani riesenie...
dik za radu...
tak nakoniec som pozhanal neposkodeny blok,a urobil go motora,foto nakoniec...
ale mam problem s hydraulikou ,neako mi nefungovala ani ked som ho doniesol...
vymenil som novy olej ,stareho bolo asi 30 litrov emulzie,dal som von hydrauliku precistil kos,nalial asi 45 l pp oleja ,ale hydraulika mi chodi strasne pomaly,dole asi 5 min a hore tak isto,mal som ju vytiahnutu ,precistil som sito,ale ziadne zlepsenie,rozobral vedla sedadla nastavovanie tlaku oleja,ale tam sa novy olej ani nedostal ,vzdy je tam ta stara emuzia.... neake mechanicke poskodenie som nezistil...
hladal som na fore neaky prispevok ,niektori mali ten isty problem ale nenasiel som pricinu ani riesenie...
dik za radu...
problem bol v rozvadzaci-kostke vedla sedadla,podla katalogu tam bol opacne pod pruzinkou zalozeny ventilek+v strede nadekli hydr. medzi ramenami pod srubou prepadu bol zaseknuty piestik...
teraz hydr.funguje ,a ma dostatocnu silu...
chcem sa spytat ako vam funguje packa na ovladanie zdvihu,t.j ci vam bavi aj ta stredna poloha...?
ak sa dvihnu ramena do hornej polohy,ma tycka na ramenach vratit paku na ovlad.zdvihu do strednej polohy...?
teraz hydr.funguje ,a ma dostatocnu silu...
chcem sa spytat ako vam funguje packa na ovladanie zdvihu,t.j ci vam bavi aj ta stredna poloha...?
ak sa dvihnu ramena do hornej polohy,ma tycka na ramenach vratit paku na ovlad.zdvihu do strednej polohy...?