Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
no tento rok ešte môžeš ale len u určitom čase a musíš mať povolenie na prejazd na cesty 1 a 2 triedy, zaplatenú poistku, a to povolenie dostaneš len na zaklade technickeho osvedčenia zvlaštneho motorového vozidla a musíš mať živnosť. Sukromným osobám už to zatrhli celkom a firmám to davaju len velmi neradi...... Na tento rok to dostať bol boj a na buduci rok už asi ani ja nepochodim.... Takže od 2013 to musí mať špz a ešte ani sami nevedia akým systemom sa to bude dať zlegalizovať...... Tu v okolí mám bagrov viac ako byciklov takže asi sa na to na buduci rok vykašlem celkom....
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
Ajtak by som to skúsil s tým ,malým techničákom, alebo čo to vlastne je len či ste to ochotný niekto požičat na jeden den? Živnost mám a báger mi pri nej vie dost pomoc.
Dobrý deň, musí sa pri prejazdoch vypínať hlavne čerpadlo čo poháňá podkop? Ide o to či by to prežila ta prevodovka. Či sa musí vždy vypnuť keď sa traktor pohybuje alebo sa vypína len z preto aby zbytočne nešlo čerpadlo keď to nieje potrebne.
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
ja ho výpínam na mojom type je to riešené tgak že ked potrebuješ podvihnuť pri prejazde rameno alebo uhnúť na bok , tak to je ovladané od malého čerpadla na motore. Z tým velkým zapnutým to zbytočne hučí...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
No mne sa jedná hlavne o tu prevodovku či sa nerozsipe. Ja mam rusa prerobeneho na traktor a len tak ma napadlo, čisto teoreticky dorobyť yvodovy hriadeľ. Že by som zohnal nejaky hydromotor a trochu sa s tým pohral. A napojil by som ho na čerpadlo čo mám na tej revodovke na priamo aby sa zapýnal (vypínal) tym že sa zapne (vypne) čerpadlo. Či by to bolo možnécont33 píše:ja ho výpínam na mojom type je to riešené tgak že ked potrebuješ podvihnuť pri prejazde rameno alebo uhnúť na bok , tak to je ovladané od malého čerpadla na motore. Z tým velkým zapnutým to zbytočne hučí...
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
ked máš z toho traktror tak v polsku zožen originál vyvodový hriadel a maš to vyriešené...pedro643 píše:No mne sa jedná hlavne o tu prevodovku či sa nerozsipe. Ja mam rusa prerobeneho na traktor a len tak ma napadlo, čisto teoreticky dorobyť yvodovy hriadeľ. Že by som zohnal nejaky hydromotor a trochu sa s tým pohral. A napojil by som ho na čerpadlo čo mám na tej revodovke na priamo aby sa zapýnal (vypínal) tym že sa zapne (vypne) čerpadlo. Či by to bolo možnécont33 píše:ja ho výpínam na mojom type je to riešené tgak že ked potrebuješ podvihnuť pri prejazde rameno alebo uhnúť na bok , tak to je ovladané od malého čerpadla na motore. Z tým velkým zapnutým to zbytočne hučí...
Je prtavda že jumzov tam behá celkom dosť alenže moj rusák je MTZ-5 a neviem či by pasoval. Obal prevodovky vyzerá byť rovnaký ale či ja rovnaký aj z vnútra to netuším.cont33 píše:ked máš z toho traktror tak v polsku zožen originál vyvodový hriadel a maš to vyriešené...pedro643 píše:No mne sa jedná hlavne o tu prevodovku či sa nerozsipe. Ja mam rusa prerobeneho na traktor a len tak ma napadlo, čisto teoreticky dorobyť yvodovy hriadeľ. Že by som zohnal nejaky hydromotor a trochu sa s tým pohral. A napojil by som ho na čerpadlo čo mám na tej revodovke na priamo aby sa zapýnal (vypínal) tym že sa zapne (vypne) čerpadlo. Či by to bolo možnécont33 píše:ja ho výpínam na mojom type je to riešené tgak že ked potrebuješ podvihnuť pri prejazde rameno alebo uhnúť na bok , tak to je ovladané od malého čerpadla na motore. Z tým velkým zapnutým to zbytočne hučí...
Chalani je nejaká tabulková cena za búranie resp odvoz sute? Potrebujem cenu za zbúranie a odvoz sutín starého domu. Je toho cca 20kubíkov, je to medzi domami priestor asi 6 x 20. Vopred vdaka.
Našiel som na nete farebnu schemu na rusa.
nieje tam viac foto z tým vyosením??? to som nevedel že to na EOčkach mali vykoumané....
Kde si to našiel?
Bohužiaľ v tejto učebnici viac obrázkov nie je, skúsim ešte či sa tam o tom niečo nepíše. Tiež ma to zaujalo. Je to kniha Melioračné a stavebné stroje, autori Gorkij, Mer.
Ahoj priaznivci stroja ,bielorus, prajem vám požehnané sviatky a načerpajte kopec nových síl nech vládzeme obsluhovat tie naše pekelné stroje a ja som si nadelil takýto darček p.s. cont vdaka za sz, potom ti napíšem ako to dopadlo
och páni sorry akosi mi tam nejde vložit fotka tak asi som blbý.