Zetor 3011-Kompresor
Moderátor: Lukashil
Zetor 3011-Kompresor
Zdravím,
Prosil bych o radu, zda-li se dá ještě někde sehnat válec a píst na kompresor o průměru 60 na Zetor 3011(první typ). Také mě napadlo jestli někdo nevíte, jestli by tam pasoval kompresor z jiného motoru. Nebo pokuď máte někdo zkušenosti s předěláním kompresoru na průměr 65, ale prosil bych o podrobnější popis.
Prosil bych o radu, zda-li se dá ještě někde sehnat válec a píst na kompresor o průměru 60 na Zetor 3011(první typ). Také mě napadlo jestli někdo nevíte, jestli by tam pasoval kompresor z jiného motoru. Nebo pokuď máte někdo zkušenosti s předěláním kompresoru na průměr 65, ale prosil bych o podrobnější popis.
Re: Zetor 3011-Kompresor
Nevim to jistě, ale Crystal měl jěště tušim 60mm vrtání kompresoru. Jinak, stačí si koupit novej válec, píst s pístníma kroužkama a čepem a hlavu válce cca vše 1000kč a vyměnit. Jen pozor na motáž pístních kroužků musí jít TOP nahoru směrem k hlavě. TOP je vypáleno u zámku pístního kroužku.
Mám Z4011 a v něm kompresor s průměrem pístu 60 mm. Zkoušel jsem tam dát válec s pístem o průměru 65 mm, ale válec se do bloku nevejde. Pak jsem zjistil, že se musí blok profrézovat na větší průměr, ba i jsem našel člověka, který by mi tu frézu půjčil. Vzdal jsem to kvůli pracnosti a obavám, abych tu díru neudělal ke straně. Pak jsem zjisti, že na Domažlicku je firma, která by byla schopná udělat nový píst, ale trvalo by to dlouho. nyní přemýšlím o tom přesoustružit píst z kompresoru Z8011. ten má průměr 62 mm. To bude asi nejschůdnější. Ještě podotýkám, že válec mám nově vybroušený, ale protože píst v něm kloktá tak mi kompresor žere olej.
Neměl by jste nějakou adresu, kde bych mohl zakoupit tyto náhradní díly?.Nevim to jistě, ale Crystal měl jěště tušim 60mm vrtání kompresoru. Jinak, stačí si koupit novej válec, píst s pístníma kroužkama a čepem a hlavu válce cca vše 1000kč a vyměnit. Jen pozor na motáž pístních kroužků musí jít TOP nahoru směrem k hlavě. TOP je vypáleno u zámku pístního kroužku.
www.monsta.czwishten píše:Neměl by jste nějakou adresu, kde bych mohl zakoupit tyto náhradní díly?.Nevim to jistě, ale Crystal měl jěště tušim 60mm vrtání kompresoru. Jinak, stačí si koupit novej válec, píst s pístníma kroužkama a čepem a hlavu válce cca vše 1000kč a vyměnit. Jen pozor na motáž pístních kroužků musí jít TOP nahoru směrem k hlavě. TOP je vypáleno u zámku pístního kroužku.
www.nekvinda.cz
www.nd-zetor.cz
Pokud fouká dobře to je na volnoběh máme do 10min 6 barů a žere olej, tak jestli není otočenej naopak stěrací kroužek na pístu.
Našel jsem adresu brusírny, která vyrobí i potřebný píst. Její adresa: VANEP s.r.o. Brusírna válců Domažlice, Kozinova 43, tel.: 379 722 231.
Nový válec neřeší problém pokud k němu není píst s kroužky a to tam nemají.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kde aktualne shanet valec, pist, krouzky?
- -sheppard-
Pánové nezlobte se na mě ale toto už je vrchol lenosti, o pár přispěvků výš jsou napsané tři obchody kde se daji sehnat nahradní díly nehledě tomu že pan google ví všechno.
Zetor 7211 Tunis
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby ty obchody válec průměru 60mm aspol měli tak tento dotaz nedávám.-sheppard- píše: ↑čtv srp 18, 2022 8:51 am Pánové nezlobte se na mě ale toto už je vrchol lenosti, o pár přispěvků výš jsou napsané tři obchody kde se daji sehnat nahradní díly nehledě tomu že pan google ví všechno.
Děkuji za velmi cennou radu a ochotu která je uplně k ničemu.
Myslím si že toto fórum má sloužit k radám když si někdo neví rady a nebo nejde něco sehnat a ne k vzájmenému hejtění, ale bohužel jsme v zemi české :-(
Shepparde ať se ti daří !
emartin: Zalezi od toho na koho tu na fore natrafiš a padneš do rany.
-
Cześć, mam na imię Marcin i jestem z Polski, remontuję Zetor 3011 i znalazłem na Waszym forum że udało się Tobie kupić cylinder do Zetor 3011. Czy mógłbyś mi pomóc kupić cylinder i wysłać do Polski? Oczywiście zapłacę za wszystko. Pozdrawiam
Cześć, spróbuj do nich napisać: kubikzetor@kubikzetor.czMarcin105lux píše: ↑pon úno 06, 2023 7:38 pm Cześć, mam na imię Marcin i jestem z Polski, remontuję Zetor 3011 i znalazłem na Waszym forum że udało się Tobie kupić cylinder do Zetor 3011. Czy mógłbyś mi pomóc kupić cylinder i wysłać do Polski? Oczywiście zapłacę za wszystko. Pozdrawiam
Zetor 4712 + Fella KM166, Poettinger LW 15, Rožmitál SP4 204, Abbra Pajak, Sukov 3x30, Kromag DSV1, PAJ-1, Star MRB 850
Castelgarden XZ4 180 PWX + bubnovka B82, kartáč Kova PA 501
Castelgarden XZ4 180 PWX + bubnovka B82, kartáč Kova PA 501