Zetor 25 K - renovace

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Bronťo
Kontaktovat uživatele:

Re: Zetor 25 K - renovace

#136 Nový příspěvek od Bronťo »

Ahoj jaky je to uhel nemam paru z venku jak došlo cca 45° a vnutri na žhavič jaky uhel mal vrták vrespektyve zahlbovak aby bolo sedlo pekne gulate uhle som nerišiu ked su presne kruhy a rovnake priemerovo stredom nekde to sedne zariesa a mosi držat (moja teoria)
A rozmeri žhaviča dam zajtra.

P.S.

#137 Nový příspěvek od P.S. »

ak dotahuješ tu svíčku do pouzdra aby tam nefoukalo ven z válce??Ten konus se musí trochu více dotáhnout než když by tam bylo těsněné .

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#138 Nový příspěvek od Bronťo »

Ja sem to dotaheu a držito, nejde my sem vložit ten obrazek až to pujde dam ho sem

P.S.

#140 Nový příspěvek od P.S. »

Změříš mi ty úhly na pouzdru a na svíčce? Já mám taky pouzdro bohužel nevím na jaký typ svíčky to pasuje.
Přílohy
Vstřiky z Avie_PP.jpg

CBS

#141 Nový příspěvek od CBS »

Ako máte s timito žhavičmi doriešené zeraviace vinutie v saní? Kontrolku (hlídač) žhavenia ste necali pôvodný?

P.S.

#142 Nový příspěvek od P.S. »

Můj známej vše vyřadil.Jde kabel rovnou na svíčky.

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#143 Nový příspěvek od Bronťo »

Hlidač je puvodny žavič, v sani druhy asi ras tak dlhy ako origo alebo tieš žavenie vzduchu avia ale netreba žadny ty tyčinky žava lepšijak origo žhaviče a hlavne su lacinši a duchši vydrža ajket origo je origo ale mala vynimka od originalu snat nevadi.

P.S.

#144 Nový příspěvek od P.S. »

Do kontrolní spirály jde také 12V??

CBS

#146 Nový příspěvek od CBS »

Ono je s timi áviáckimi žhavičmi možno zbitočné používať žeravenú kontrolku, lebo tie žhaviče sú stavané priamo na 12V a nažeravenie kontrolky a žhaviča nebude rovnaké.

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#147 Nový příspěvek od Bronťo »

Mudrí CBS a už si to mal nekedy tak zapojene ked temu tak rozumiš 12v je to max čo tyčinky avia znesu aj to len chvilu a dobra baterka ma13,5 a origo avia ma modul ktori žhavy len určity čas v zavyslosti na odpore lebo čim večšia teplota tym menši odpor a u Zetora 25 je to to najednoduchši rišeni ked hlidač je na cca3V a žhavič avia 11V odpor maju vyrovnany čiže sa jednak nažhavia obe tyčinky aj hlidač a je zaručene že sa tyčinky tak lachko neodpala napr pri dlchšim pretačani klukou. To je muj nazor robte si to do scete jak scete.

P.S.

#148 Nový příspěvek od P.S. »

V Avii je taky cca 13,5V. V kabině je jen kontolka doby žhavení a jinak to jde taky přímo

CBS

#149 Nový příspěvek od CBS »

Kúpim, akumulátor na ktorom pri žhavení nameráš 13,5V :D Máš pravdu, že tá kontrolka pôsobí ako predradný odpor, ale keby si tie napätia pomeral, tak tu nepíšeš bludy, pri žhavení ti napätie na akumulátore klesne na cca 11V, s pôvodným žhavením bol úbytok na kontrolke žhavenia cca 3V, aby napätie na žhavičoch bolo približne rovnaké počas žhavenia aj počas štartovania 8V.
Akumulátor v dobrej kondícíí má ustálené napätie naprázdno 12,3 až 12,7V. Počas jazdy je to samozrejme iné, ale vtedy bežne nežhavíš. Elektronické regulátory žhavenia sú rôzne, tie najjednoduchšie žhavia počas pevne stanoveného času, tie lepšie kompenzujú teplotu okolia, prípadne teplotu motora v čase žhavenia, ale v každom regulátore žhaviče ovláda relé, ktoré pripája priamo napätie akumulátora.
Nechcem nikoho urážať, ani odsudzovať, ak štartuješ kľukou a máš stále zopnuté žhavenie cez kontrolku je to možno dobré, lebo žhavíš dlhšiu dobu, ako je bežné až kým ti to nenaštartuje a nemusíš sa báť, že ti roztaví žhaviče. Inak bežne jednoduchí elektronický regulátor vypína žhavenie počas štartovania (zopnutím cievky štartéra), je to možnosť ako skrátiť dobu žhavenia pri teplom motore. :friends:

saimon25

#150 Nový příspěvek od saimon25 »

Aj ja mam na 25A žhaviče z avie a mam ich tam už 6 rokov!!!a žiaden problem,napojene to mam tiež cez kontrolne žhavenie.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“