Fishermoon píše:Jo Supr je skvělej stroj, spotřeba mě mile překvapila. Vez sem ho po vlastní ose asi 120km a to sem do něj nalil 40litrů nafty (něco málo tam bylo cca 15l) a ještě sem na to tady dva víkendy lítal se dřevem po loukách, lesích a silnicích (i krpály) to je dalších asi 170km a včera kouknu do nádrže a je tam furt něco pod půlkou, to jde ne? Mam ho 3 týdny a furt jezdim na tu naftu co sem tam lil když sem ho kupoval a ještě asi dost najezdim. Nalil sem do nádrže teda ještě 1litr petroleje na 10l nafty, na radu starýho traktoristy, kterej má Supra taky (prej se pak nezapékaj kroužky a líp ten petrák maže) a je fakt že si motor krásně přede. Pětadváca toho sežere asi trochu míň, ale co mam chytrou knížku o traktorech tak tam má při normální dopravě a lehký orbě 25tka jen o drobek menší spotřebu než Supr, 3011 dokonce stejnou, ale v těžký orbě apod. většim zápřahu zas má spotřebu menší Supr než ty dva slabší traktory, páč se nemusí tolik honit a stačí ho jen lechtat. Výhoda je, že je těžkej a hodně stabilní, má vysokou světlost a táhne pěkně odspodu fakt velkou silou a prostě všechno projede jak tank. Taky má přední kola dvacítky, se kterejma mimochodem po silnici upaluje fakt sprintem, ani sedmdesátka mi nestačila. A síly na rozdávání, takový fakt prudký kopce drtim na trojku naloženej a ještě s rezervou. S volantem je trochu dřina akorát když se Supr nehejbe, tak to chce docela dost síly, ale stačí s nim cuknout a je to v pohodě (je holt těžší no), za jízdy se ovládá přímo lehce. Řazení je o cviku, ze začátku sem to tam rval přes zuby, ale teď to mam vychytaný, kdy dát mezi plyn a kdy ne a je to krásně tichý a přesný řazení (i když občas to tam chroupnu přes zoubky). Ale zase mi docela prd brzdí (ale na to trpěj prej skoro všechny Supry), takže dobrzďuju ručkou, ta ještě jakž takž brzdí. Musim se na ně až bude čas podívat. Jinak sem zatim spokojenej, mam ho komplet na papírech s technickou, mam tam nový čerpadlo, novou baterku 180tku, takže starty mam přímo skvělý. Takže jestli seženeš nějakýho slušnějšího za rozumnou cenu tak do něj jdi, i když sehnat Supra s papírama je celkem problém, já sem měl kliku že sem byl první zájemce a tý koupi určitě nelituju.
Promiň, ale SUPRA znám dost dobře na to, abych uvěřil tomu, že 290 km jsi mohl ujet na cca 40l nafty ! ! !
Je to nesmyls - něco z těchto údajů oprav