Argumenty pro výrobu 4x4 místo 4x2

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
DIFER

Re: Argumenty pro výrobu 4x4 místo 4x2

#16 Nový příspěvek od DIFER »

Ja jezdim s tatrou sem tam s manem bez předku a to co s manem vyrejduju na poprve s tatrou na dvakrat i třikrat ale hlavně těd jakk je zima na krku bych neměnil.
KDE KOLA KONČÍ KOLOPÁSY ZAČINAJÍ

gastly

#17 Nový příspěvek od gastly »

Tak se taky přidám.
Tutově je lepší poloměr 5m s vejdou,na kterým spolehlivě točí i ve VELMI ztíženéch podmínkách a nezanedbatelná možnost couvání i s vozíkem a to na blatě a proti kopci.Můj první slušné výtvor byl 4x2 fiat 600 s uzávěrkou. Mrňavý, točivý,dopředu trhal asfalt,ale jak měl couvnout s vozíkem řepy,tak né a néééééé. Tak vznikl agroš 4x4 a když přestal stačit velikostně a váhově,tak nastoupil bubin. ( Ještě je doma Fiat agro 4x4x4 ve fázi 15sti leté rozpracovanosti). Je pravda že dobře vyvážené traktor bez předku dokáže hodně,ale tam kde on zůstane,tam ti druzí s menším rejdem,zapnou předek a jedou dál. Ti co chcou předek s velkým rejdem mají bubina nebo tatraku. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... it=tatraka . Pepa.

DIFER

#18 Nový příspěvek od DIFER »

Svata pravda, neni co dodat.
KDE KOLA KONČÍ KOLOPÁSY ZAČINAJÍ

milstav1

#19 Nový příspěvek od milstav1 »

Toreto píše:
milstav1 píše:
Toreto píše:
kalina píše:No právě, že se dá uzávěrka dodělat. Jinak traktor budu používat pro práce na poli a občas vození dřeva z lesa. Používat bych ho chtěl i v zimě. Jinak nepotřebuju tahat mnohakubíkový klády na jeden zátah, nejsem línej jet 2x... Ten malej rejd mi ale vrtá hlavou, bo si pamatuju, když jsem kdysi jezdil s V3S, že to žádnej šlágr nebyl...
Lenže si zober aku máš V3S dlhu, a aka bude dlžka traktora, a riadenie na v3s nejde nejak lachko a na traktore použiješ predpokladam hydraulicke ORSTU, PIESTNICU ATD...TAKŽE to nebude tak zle keby bolo tak tu neni vyše polovice traktorov v 4x4 z prednou v3s
Tuším že tu někdo psal že poloměr otáčení je tušim 5 metrú to jako neni zlé jo ?
z velkým traktorom sa nezatočis tak ako s tím malim tvojim čo mas na obrázku len tolko ti poviem ..
No já počitám že bude staviat traktor tak aby moch aj na pole a kolem baráku tak tuším že nebude staviat obludu tak jak tady někteří mají 180 cm širokou atd . tak že počítám že obratnost je taky hodně duležitá a néaby musel vykácet púl lesa aby se otočil :smich: jinak by nepsal že rači jede dvakrát než aby nakládal kubíky

vohnutjan

#20 Nový příspěvek od vohnutjan »

Len nezabudni na to že klasická 4-kolka musí mať vypínatelný predný náhon.

kalina

#21 Nový příspěvek od kalina »

Tak Vám tedy všem děkuji a budu tedy shánět přední nápravu z vejdy a pustím se do stavby 4x4.. :) . Když se s tím už budu dělat...

josip

#22 Nový příspěvek od josip »

vohnutjan píše:Len nezabudni na to že klasická 4-kolka musí mať vypínatelný predný náhon.
nemusi ja vobec nemam vypinatelny a nieje stim ziadny problem ani na asfalte :rally:

Toreto

#23 Nový příspěvek od Toreto »

kalina píše:Tak Vám tedy všem děkuji a budu tedy shánět přední nápravu z vejdy a pustím se do stavby 4x4.. :) . Když se s tím už budu dělat...
:ano: 8)

radim.strnad

#24 Nový příspěvek od radim.strnad »

kalina píše:Tak Vám tedy všem děkuji a budu tedy shánět přední nápravu z vejdy a pustím se do stavby 4x4.. :) . Když se s tím už budu dělat...
Dobrá volba, bude to pracnější, ale myslím si, že to bude stát za to.... :ano: :ano:
To se musí kalit co to dá....

kalina

#25 Nový příspěvek od kalina »

Říkám si, jestli ten 51kw atmosférickej diesel nebude málo... ?

gastly

#26 Nový příspěvek od gastly »

51kw je až nad hlavu (na prácu). Jedna věc jsou koně v motoru a jiná je dostat je na podloží. Bubin má 40kw (Před 26 léty v papírech) a su max. spokojené. Pepa.

sedypeta

#27 Nový příspěvek od sedypeta »

jsem rozhodně pro 4 x 2
daleko snazší výroba. žádné praskání poloos a kardanů. velký rejd. možno i s odpružením.
já mám 4x2 s navyjákem uprostřed (lano dopředu i dozadu) a nikdy bych nemenil
ten předek zas tak často nepotřebuješ ( teda pokud neděláš LKT ) a když už to nejde kolama tak to jde navyjákem.
dřevem jako benzínem

milstav1

#28 Nový příspěvek od milstav1 »

sedypeta píše:jsem rozhodně pro 4 x 2
daleko snazší výroba. žádné praskání poloos a kardanů. velký rejd. možno i s odpružením.
já mám 4x2 s navyjákem uprostřed (lano dopředu i dozadu) a nikdy bych nemenil
ten předek zas tak často nepotřebuješ ( teda pokud neděláš LKT ) a když už to nejde kolama tak to jde navyjákem.
Tak to zas nemáš pravdu pokud si napoli tak předek je předek jak v oračce tak všady naviják kolikrát nemáš zaco uvázat tak zabere předek a to je jak když tě nakopne

timexy
Kontaktovat uživatele:

#29 Nový příspěvek od timexy »

Je pravda, že naviják ti na poli nebo při pluhování v zimně nepomůže. To že máš malý rejd a nemůžeš se v lese otočit bych neřešil. Vetšinou se všechno v lese tahá navijákem k cestě a tam to pak naložíš na vlek a jedeš domů.

timexy
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od timexy »

Je pravda, že naviják ti na poli nebo při pluhování v zimně nepomůže. To že máš malý rejd a nemůžeš se v lese otočit bych neřešil. Vetšinou se všechno v lese tahá navijákem k cestě a tam to pak naložíš na vlek a jedeš domů.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“