Argumenty pro výrobu 4x4 místo 4x2

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
kalina

Argumenty pro výrobu 4x4 místo 4x2

#1 Nový příspěvek od kalina »

Vím, že se to už tady probíralo a myslím, že jsem vše toho týkající přečetl ale řeším dilema.
Chci stavět domaděl a pořád se nemůžu rozhodnout jestli 4x4 nebo že stačí 4x2.
Na 4x2 už prakticky kromě hydrauliky mám všechno a můžu začít stavět.
Vypadalo by to následovně: Motor - peugeot 405D spolu s převodovkou, rovnou do zadní zúžené nápravy V3S, přední náprava M25. (tohle všechno mám už připraveno).
V případě 4x4 bych musel dokoupit přídavku V3S a přední nápravu V3S (protože uzávěrku předku bych v případě 4x4 chtěl v každým případě). To jsou samozřejmě peníze navíc + pracnost. Bydlím ve středních čechách, takže tady žádný extrémy moc nejsou ale v zimě nebo v lese by se 4x4 hodila.
Otázka zní, vyplatí se investovat peníze (5-6tis navíc) a smířit se s bídným rejedem ?(kterej mi na tom nejvíc vadí a kloubák stavět nechci) nebo se na to vykašlat a udělat jen 4x2 s tím, že bych nic už kupovat nemusel.? Zajímalo by mě, jaký na to máte názor/zkušenosti... :)

Roman
Kontaktovat uživatele:

Re: Argumenty pro výrobu 4x4 místo 4x2

#2 Nový příspěvek od Roman »

kalina píše:Vím, že se to už tady probíralo a myslím, že jsem vše toho týkající přečetl ale řeším dilema.
Chci stavět domaděl a pořád se nemůžu rozhodnout jestli 4x4 nebo že stačí 4x2.
Na 4x2 už prakticky kromě hydrauliky mám všechno a můžu začít stavět.
Vypadalo by to následovně: Motor - peugeot 405D spolu s převodovkou, rovnou do zadní zúžené nápravy V3S, přední náprava M25. (tohle všechno mám už připraveno).
V případě 4x4 bych musel dokoupit přídavku V3S a přední nápravu V3S (protože uzávěrku předku bych v případě 4x4 chtěl v každým případě). To jsou samozřejmě peníze navíc + pracnost. Bydlím ve středních čechách, takže tady žádný extrémy moc nejsou ale v zimě nebo v lese by se 4x4 hodila.
Otázka zní, vyplatí se investovat peníze (5-6tis navíc) a smířit se s bídným rejedem ?(kterej mi na tom nejvíc vadí a kloubák stavět nechci) nebo se na to vykašlat a udělat jen 4x2 s tím, že bych nic už kupovat nemusel.? Zajímalo by mě, jaký na to máte názor/zkušenosti... :)
Co tam budeš mět za kola? Podobné to má udělany i soused, vzadu kola s ventry a jezdi jak pán. Holandik je taky 4x2, radši sem investoval do pořádnéch gum a závaží a pro my učely je to tank. Je to o tym, jak řiká Vladimir2, že néslabši článek na jakymkoliv traktoru je ta spojka mezi volantem a motorem (řidič), ta vždy odkrágluje traktor, né traktor sám sebe.
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995

kalina

#3 Nový příspěvek od kalina »

v případě 4x4 bych chtěl mít kola z ventry na obou nápravách...

timexy
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od timexy »

Určitě bych volil verzi 4x4.
Pak se nemusíš rozmýšlet kam stím zajet a jestli to vytáhneš nebo ne.
Pokud stím budeš jezdit i v zimě , tak bez čtyřkolky budeš mít problém

skret007

#5 Nový příspěvek od skret007 »

DIFER

#6 Nový příspěvek od DIFER »

Za prve už jednou tu to tema bylo stači dat o jednu straku dal, chtěl jsem tě ti doporučit bubina 4x4x4 ale skřet byl rychlejši, tam to s Pepou autorem bubina jsme rozebirali. Ale nemusel bys mit řizeny ten zadek a ta přidavna převodovka z v3s u tohoto systemu neni třeba tim padem z těch peněz co maš by ještě mohlo něco zustat na darky.
KDE KOLA KONČÍ KOLOPÁSY ZAČINAJÍ

kalina

#7 Nový příspěvek od kalina »

DIFER píše:Za prve už jednou tu to tema bylo stači dat o jednu straku dal, chtěl jsem tě ti doporučit bubina 4x4x4 ale skřet byl rychlejši, tam to s Pepou autorem bubina jsme rozebirali. Ale nemusel bys mit řizeny ten zadek a ta přidavna převodovka z v3s u tohoto systemu neni třeba tim padem z těch peněz co maš by ještě mohlo něco zustat na darky.
Díky, no já jsem všechny témata který se toho týkaj četl, zajímaj mě hlavně zkušenosti a srovnání, jestli to prostě za tu práci, malej rejd a peníze navíc stojí. ?
No že bych mohl udělat bubina bez řiditelný zadní nápravy je dobrej nápad, děkuju.

šaman

#8 Nový příspěvek od šaman »

jsi psal ze chces predni uzaveru,ale V3S ji ve predu nema!!!
na takové to domácí ježdění...
..........POPA...........

Toreto

#9 Nový příspěvek od Toreto »

šaman píše:jsi psal ze chces predni uzaveru,ale V3S ji ve predu nema!!!
Ale dá sa dobre dorobiť, a ja a vela ludí čo malo 4x2 a prešlo alebo dorobilo predný náhon tak by už od 4x4 nechceli ist :nene: ale je to len vec názoru a hlavne na čo to chceš a v akých podmienkach to budeš použivat :)
P.S a ak si ochotny tie peniaze do toho dat tak daj a lutovat ich nebudeš :nene: :friends:

kalina

#10 Nový příspěvek od kalina »

No právě, že se dá uzávěrka dodělat. Jinak traktor budu používat pro práce na poli a občas vození dřeva z lesa. Používat bych ho chtěl i v zimě. Jinak nepotřebuju tahat mnohakubíkový klády na jeden zátah, nejsem línej jet 2x... Ten malej rejd mi ale vrtá hlavou, bo si pamatuju, když jsem kdysi jezdil s V3S, že to žádnej šlágr nebyl...

milstav1

#11 Nový příspěvek od milstav1 »

kalina píše:No právě, že se dá uzávěrka dodělat. Jinak traktor budu používat pro práce na poli a občas vození dřeva z lesa. Používat bych ho chtěl i v zimě. Jinak nepotřebuju tahat mnohakubíkový klády na jeden zátah, nejsem línej jet 2x... Ten malej rejd mi ale vrtá hlavou, bo si pamatuju, když jsem kdysi jezdil s V3S, že to žádnej šlágr nebyl...
No a cotale použit na předek jinou nápravu jinak já měl kloubáka a teď mám mam řízenou nápravu a chybí mi ten rejt ten kloubák se otočil kolem stromu nebo aj napoli to bylo jiné jak stem předním řízením

Toreto

#12 Nový příspěvek od Toreto »

kalina píše:No právě, že se dá uzávěrka dodělat. Jinak traktor budu používat pro práce na poli a občas vození dřeva z lesa. Používat bych ho chtěl i v zimě. Jinak nepotřebuju tahat mnohakubíkový klády na jeden zátah, nejsem línej jet 2x... Ten malej rejd mi ale vrtá hlavou, bo si pamatuju, když jsem kdysi jezdil s V3S, že to žádnej šlágr nebyl...
Lenže si zober aku máš V3S dlhu, a aka bude dlžka traktora, a riadenie na v3s nejde nejak lachko a na traktore použiješ predpokladam hydraulicke ORSTU, PIESTNICU ATD...TAKŽE to nebude tak zle keby bolo tak tu neni vyše polovice traktorov v 4x4 z prednou v3s

milstav1

#13 Nový příspěvek od milstav1 »

Toreto píše:
Lenže si zober aku máš V3S dlhu, a aka bude dlžka traktora, a riadenie na v3s nejde nejak lachko a na traktore použiješ predpokladam hydraulicke ORSTU, PIESTNICU ATD...TAKŽE to nebude tak zle keby bolo tak tu neni vyše polovice traktorov v 4x4 z prednou v3s
Tuším že tu někdo psal že poloměr otáčení je tušim 5 metrú to jako neni zlé jo ?

kopr

#14 Nový příspěvek od kopr »

zaleži na co to maš když udelas 4x2 udelas malinkej stroj kerej všude vleze a jak piše roman zaleži hodne na gumach ale jestli to maš na praci na poli a v lese tak by se ti hodilo vic 4x4 ale zase to bude dlouhy a v3s rejd nic moc ikdyž se da zvetšit spis bych volil předni napravu gaz aro atd :)

Toreto

#15 Nový příspěvek od Toreto »

milstav1 píše:
Toreto píše:
Tuším že tu někdo psal že poloměr otáčení je tušim 5 metrú to jako neni zlé jo ?
z velkým traktorom sa nezatočis tak ako s tím malim tvojim čo mas na obrázku len tolko ti poviem ..

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“