Kotel Viadrus
Re: Kotel Viadrus
Zdravím,chtěl bych se zeptat jestli nema někdoskušenos při spalování štěpky ve Viadrusu U22.
Jaké mate vychytavky stěmito nešťastnyma kotlama.
Jaké mate vychytavky stěmito nešťastnyma kotlama.
ZAJMAVÝ...ZKOUŠÍM NĚCO PODOBNÍHO-CO DÁT 2 TRUBKY BLÍŽ KE KRAJI-ASPON BY SE DAL STŘED KOTLE NACPAT PLNÝ DŘEVEM???kenybz píše:Fotky "sekundární trubky" s rozměry
používám to teprve dva dny a kotel se začíná čistit...
horní výměník je už čistý uplně a boky se čistí pomalejc no hlavně že už dehet nevzniká, klesla spotřeba
a nepřikládám tak často.
Zetor 6718 DEEP RED
- stano 4011
- stano 4011
zavidím ti ty přídavné rošty....kolik máš článků??? já mám 5 a topím v něm teprve 9 dní.....
Zetor 6718 DEEP RED
- stano 4011
9 ? tak to si mazak ,ja zhruba 5 hodin ,rosty ma bohuzial vysli69 e , aj z postovnym ,a mam 4 clankovu ,terazky tam horia 3 polianka , bojler nahriaty ,pec na 80 a na radiatoroch 50 ,no uvidim , ako to buede ,mozno by mi stacila aj 3 clankova , problem je ale prilis male ohnisko ,aj tu to neni nejaka vyhra ,ale cca 30x30 [samozrejme ze drevo som si na jar napilil do krbu na cc35 cm ]
já do ted topil v H148T ,pokud nenasypal dřevo tak byla zima........ a ted stačí 30 min na plno a mužu doma chodit v trenkách........
akorád to dost rychle hoří bez těch přídavních roštu-topím jenom dřevem-mám je sice objednaní,nemají je skladem-tak čekám...
akorád to dost rychle hoří bez těch přídavních roštu-topím jenom dřevem-mám je sice objednaní,nemají je skladem-tak čekám...
Zetor 6718 DEEP RED
ta trubka funguje dobře tak jak je no uvidím jestli bude čas to předělávat ...kůpil jsem trošku černého uhlí metrák...enom jakože na noc aby bylo do rána žhavé to je cifra až ňa z teho olélo...černý ořech 522kč s daňů
tak jsem ke dřevu přihodil lopatku a hned to byl jiný kotel tak jsem to tak kombinoval až do 22ti hodin a začal jsem topit až v 18:00 no to byl hic jsem sa mosel vysléc aj v dílně no ale ta cena...takže šup do stodoly a hybaj řezat palety bo ty sů zadarmo.
Doporučuju všeckým ten spalinový teploměr hned je vidět co jde do komína a podle toho přivřít komínovů klapku u toho dřeva ta teplota léce fur hore dole ale jak sa dá uhlí tož to je jak stabilizátor stále 200°C
tak jsem ke dřevu přihodil lopatku a hned to byl jiný kotel tak jsem to tak kombinoval až do 22ti hodin a začal jsem topit až v 18:00 no to byl hic jsem sa mosel vysléc aj v dílně no ale ta cena...takže šup do stodoly a hybaj řezat palety bo ty sů zadarmo.
Doporučuju všeckým ten spalinový teploměr hned je vidět co jde do komína a podle toho přivřít komínovů klapku u toho dřeva ta teplota léce fur hore dole ale jak sa dá uhlí tož to je jak stabilizátor stále 200°C
Kto máte možnosť rezania laserom alebo plazmou mám na rošty výkres na 5 článkovú a 4 článkovú U26. Pár ľudí vrátane mňa ich už má a sú OK. Vôbec nemusia byť z liatiny idú 2 sezónu a neprehlo ich.
Výkres mám v robote v počítači, tak v pondelok sem dám súbor na stiahnutie.
Výkres mám v robote v počítači, tak v pondelok sem dám súbor na stiahnutie.
dobrý nápad na kolka článkový máš ten výkres?
neumím číst
A nešlo by do toho roštu vyskládat nařezaný T, ucpalo by to tu velku mezeru a zůstaly by jen malý otvory po krajích
Ahoj než koupím kotel asi bych měl proštudovat co je 3. emisní třída.
Abych ho za 10l nemusel vyřadit.Ty zelení jsou potřeba ale vetšina z nich
neřeší problém s čím topit.
Tady je kus z článku :
Od letošního října pak pracovní skupina znovu prověřovala, zda by se kontrola kotlů nemohla do zákona v nějaké podobě vrátit. Dokonce si k tomu pozvala i čtyři právní kanceláře, které se zabývají ústavním právem, a experti z Univerzity Karlovy v čele s renomovaným ústavním právníkem Alešem Gerlochem.
"Všichni jsme si vědomi toho, že právo na nedotknutelnost obydlí, právo na ochranu zdraví a právo na příznivé životní prostředí stojí vedle sebe, jedno nemá právní převahu nad druhým, všechna musí koexistovat ve vzájemné rovnováze a být limitována pouze, pokud je to nezbytné k ochraně práv a svobod druhých," uvedl ministr Chalupa.
Autor: Martin Netočný
větší obrázek »
Dodal, že chystaná úprava zákona zohledňuje ochranu všech ústavních práv.
Kontrola úřední osobou
Pracovní skupina se shodla, že kontrolou by měla být pověřen zástupce obecního či městského úřadu, který si bude moct přizvat odborníka proškoleného mimo jiné od výrobce kotle.
Ti pak rozhodnou o případné pokutě pro majitele kotle.
Do 10 let od nabytí účinnosti nového zákona by navíc všechny domácnosti měly použít výhradně kotle, které splňují 3. emisní třídu. Do té doby bude v dvouletých intervalech kontrolován technický stav kotle.
Abych ho za 10l nemusel vyřadit.Ty zelení jsou potřeba ale vetšina z nich
neřeší problém s čím topit.
Tady je kus z článku :
Od letošního října pak pracovní skupina znovu prověřovala, zda by se kontrola kotlů nemohla do zákona v nějaké podobě vrátit. Dokonce si k tomu pozvala i čtyři právní kanceláře, které se zabývají ústavním právem, a experti z Univerzity Karlovy v čele s renomovaným ústavním právníkem Alešem Gerlochem.
"Všichni jsme si vědomi toho, že právo na nedotknutelnost obydlí, právo na ochranu zdraví a právo na příznivé životní prostředí stojí vedle sebe, jedno nemá právní převahu nad druhým, všechna musí koexistovat ve vzájemné rovnováze a být limitována pouze, pokud je to nezbytné k ochraně práv a svobod druhých," uvedl ministr Chalupa.
Autor: Martin Netočný
větší obrázek »
Dodal, že chystaná úprava zákona zohledňuje ochranu všech ústavních práv.
Kontrola úřední osobou
Pracovní skupina se shodla, že kontrolou by měla být pověřen zástupce obecního či městského úřadu, který si bude moct přizvat odborníka proškoleného mimo jiné od výrobce kotle.
Ti pak rozhodnou o případné pokutě pro majitele kotle.
Do 10 let od nabytí účinnosti nového zákona by navíc všechny domácnosti měly použít výhradně kotle, které splňují 3. emisní třídu. Do té doby bude v dvouletých intervalech kontrolován technický stav kotle.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Nech idú všetci doriti s takýmito kokotinami čo furt vymýšľajú. Len nech mi skúsi dakto prísť pozerať do kotolne pošlem ho rovno doriti. Kúrim drevom a uhlím, výrobcom predpísaným palivom pre môj kotol tak dovidenia. Tí kokoti čo toto vymýšľajú nežijú na dedine, kde kúrenie máš vo svojej réžii a musíš sa namakať s drevom sám si všetko okolo toho zariadiť, oni sedia vo vykúrených kanceláriách, prdia do stoličiek a večer keď idú do svojich rezidencií tiež pochybujem, či riešia kúrenie, oni majú všetko hotové. A zelení nech idú bývať do jaskýň, keď chcú a nám nech dajú pokoj, som zvedavý, koľkí zelení sa správajú vo svojom súkromí tak, ako to prezentujú v médiách.