MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
To snad ani není možné, že by to byla tovární výroba, vypadá to jako směska domáda a karosérie Mini. Spíš to vypadá, že to někdo ufušoval v tom JZD.
V rámci různých JZD fungovaly různé tzv. "přidružené výroby". Někteří chovali nutrie na kůži, někteří dělali nábytek, například v JZD v Jablunkově se vyráběly laminátové karoserie na první Miníky (jak se mi podařilo sehnat ty náhradní části karoserie, tak tam byla cedulka). Toto podle mě někdo po večerech nakreslil, a v malé sérii to vyrobili. Je to hodně inspirované Minim, ale Mini to není. Nicméně je to moc zajímavé - myslím že tak před rokem jsem už jeden takový kousek na prodej viděl.strafnik píše:To snad ani není možné, že by to byla tovární výroba, vypadá to jako směska domáda a karosérie Mini. Spíš to vypadá, že to někdo ufušoval v tom JZD.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Minihansol
Ja som problém s dvíhaním hydraulikou nemal, buď to zdvihlo alebo postavilo miniho na zadné. Keď som zaťažil predok tak v pohode dvíhal zemiakový sadzač plný zemiakov a aj mládenca, ktorý stál na ňom a dozeral aby v každej myštičke bol zemiak.strafnik píše:Tož lehce se mi to staví když mám blbě pluh, rotavátor má 100kg a je to tak akorát, jak to bude nad 100 budou potíže se stabilitou předku. Další problém je TBZ, po zkušenostech s čelní origo radlicí bych řekl, že nabírat tlakem do desky TBZ nebude dobré, deska se časem ohne a blbě se to pak rovná...! Nezapomenout že zrovna uložení ramen TBZ Miniho není podepřené stěnou převodovky a je v luftě.
Síce mal som perobenú hydrauliku, ale úprava spočívala v druhom pieste a čerpadle z posilovača riadenia osobného auta.
S TBZ jsme si možná nerozuměli. V mém příspěvku není slova o zdvihací síle hydrauliky. Celý příspěvek je o odlehčení přední nápravy-snížení stability. S odlehčenou přední nápravou to blbě zatáčí... Ale hlavně jsem připomínal riziko plynoucí z nabírání materiálu (písek, hlína, štěrk...) lopatou uplou v TBZ. Ale tvé zkušenosti se sazečem by jistě ocenilo víc lidí, napiš o tom víc, zkušenosti, fotky konstrukčního řešení sazeče. Díky.
- Minihansol
To si mu priťažil, ale sa drží pri zemi ako má. Našiel som foto sadzača s minim, foto sadzača budú neskoršie musím ho vytiahnuť z kúta garáže.
- Minihansol
Neaké foto som dal do vlákna - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=30
Jak jsi měl konstruované zavěšení? Ramena TBZ vodorovně, když byly kola sazeče na zemi a rám sazeče vodorovně? Ty máš dvojčinný hydraulický válec, že? Takže nemáš ten řetízek co tahá TBZ? Mám strach, že mi ho bude převažovat. (nadzvedávat TBZ
- Minihansol
Zavesenie bolo trojbod, ramená v pracovnej polohe trošku dolu a ako na foto vidieť sú trošku hore ale sadzač je na pevnej zemi a kolesá sadzača sa dajú voľne otáčať. Válec hydrauliky je dvojčinný, ale je tam reťaz ako na pôvodnom vybavení TBZ. Ja som kúpil miniho s TBZ, ale bez hydraulického piestu a ručného čerpadla. Prvému majiteľovi to zmizlo v servise pri oprave. Toto je foto z prvého testu, ešte bez dodatočnej prednej záťaže. Pokiaľ nikto nestál na sadzači tak v pohode sa dal zdvihnúť a predné kolesa sa držali pri zemi.strafnik píše:Jak jsi měl konstruované zavěšení? Ramena TBZ vodorovně, když byly kola sazeče na zemi a rám sazeče vodorovně? Ty máš dvojčinný hydraulický válec, že? Takže nemáš ten řetízek co tahá TBZ? Mám strach, že mi ho bude převažovat. (nadzvedávat TBZ
Dnes jsem testoval sazeč brambor Vari doplněný o závěs pro TBZ Miniho.
Mé pocity z testu: Rýha pro pokládku brambor je patrně správná, dostatečně hluboká. Zato zahrnovací disky mě docela zklamaly Navíc už nelze dále ovlivnit velikost hůbku, při druhém testu jsem snížil pozici disků na nejnižší dostupné nastavení. Kde může být chyba?
Mé pocity z testu: Rýha pro pokládku brambor je patrně správná, dostatečně hluboká. Zato zahrnovací disky mě docela zklamaly Navíc už nelze dále ovlivnit velikost hůbku, při druhém testu jsem snížil pozici disků na nejnižší dostupné nastavení. Kde může být chyba?
- Poupic
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych víc roztočil třetí bod aby se ty disky dostaly více do země.
Taky mě to napadlo, později, ale byla tam zima, tak jsem další pokus už nedělal. Ještě to má další aspekt, začátek řádku je málo zahrnutý (disky se zahloubí později) a konec řádku není vůbec, jelikož je nutno vyhloubit sazeč a to už jdou ven i disky takže od radličky k diskům je nezahrnuto. Jak se to řeší, co dělám špatně?
- Poupic
- Kontaktovat uživatele:
A kdes sehnal tenhle sazeč? a kolik tě stál? taky jsem ho dřív za miniho chtěl.
Ahoj,zkusím se vložit do diskuze,myslím že by ta zem měla být lépe zpracována,pořádně rozrotavátorovat a mohlo by to být lepší,začátek a konec zahrábneš ručně,nebo musíš nechávat souvrať jako u velkého sazeče,je to jen můj názor
Sazeč, jak jsem psal je origo Vari a koupen byl před týdnem na inzerát Ještě mě zajímá co je to ta souvrať?