Terra
Moderátor: DYK
Re: Terra
Taky se to tak dá říct.Ono jde o to, že celý ten strojek je na taková kola lehký,nebo kola jsou šíroká, jak kdo chce, a výsledek je, že to jede jak po hranatých kolech. Záběrové elementy, jejich šířku a celkovou konstrukci proorávacích kol je třeba řešit s ohledem na hmotnost stoje tak, aby ta hmotnost pěkně zatlačila záběráky do země, nebo jich tam dát dostatečné množství, aby to tolik"nehopsalo".
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Jo jo. Poskakovalo to tak , že se uvolnil káblík k fajce od svíčky.
Pokud bych to ted´ dělal , asi bych okopíroval ty z Vary , nebo ty Kolotove. U těch kolotových je to myslím vedené tím talířem a šípama. A u Vary je to vedené talířem , který je v kraji toho válce. Takže se to opře.
Odkaz na Vary je na 14. straně. Přízpěvek od Sekalsemmalo.
Pokud bych to ted´ dělal , asi bych okopíroval ty z Vary , nebo ty Kolotove. U těch kolotových je to myslím vedené tím talířem a šípama. A u Vary je to vedené talířem , který je v kraji toho válce. Takže se to opře.
Odkaz na Vary je na 14. straně. Přízpěvek od Sekalsemmalo.
Právě ty SVS kola se mi moc nezdají. Mě by spíš zajímalo, kdo je výrobcem těch kol jako má kolot: http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Tak výrobcem bude nejspíš nějaká kovovýroba, jako u všech. Třeba je to z Mountfieldu, který ještě nevyrobil ani psí boudu, zato by ji dokázal dobře prodat v akci se štěnětem zdarma a se sedmiletou zárukou, nebo se mrkni na ten MKS od kultivátor.cz jak jsem již psal. Pak na taková kola můžeš použít hvězdici z rotavátoru a máš připojení vyřešený.
Napsal jsem ti Soukromou zprávu (nahoře vlevo, pod logem nasetraktory.cz). Podívej se prosím na to. Díkykolot píše:Právě že Vari má proorávací kola s rovnými ostruhami!
,,Kola proorávací SVS´´
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
No je tam jeden obrázek na kterém jde vidět, že tato kola existují, ale jinak jsem tam nic jiného nenašel... Chtělo by to nějakou detailnější fotku.DYK píše:Tak výrobcem bude nejspíš nějaká kovovýroba, jako u všech. Třeba je to z Mountfieldu, který ještě nevyrobil ani psí boudu, zato by ji dokázal dobře prodat v akci se štěnětem zdarma a se sedmiletou zárukou, nebo se mrkni na ten MKS od kultivátor.cz jak jsem již psal. Pak na taková kola můžeš použít hvězdici z rotavátoru a máš připojení vyřešený.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Jo, však já jsem s tím ani nepočítal, že bys mohl mít lepší. Já jim tam napíšu a domluvím se s nima kdyžtak. Díky moc za odkazDYK píše:To mě mrzí, ale já jiné - lepší foto nemám.
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Máš to pěkný, ale prakticky tam vidím dva problémy. Chybí ti možnost bočního náklonu radlice, alespoň trochu, a ta kolečka, co máš uprostěd je vhodnější mít na koncích radlice, lépe to kopíruje terén. Ale praxe ti ukáže.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Terén mám celkem rovný tak snad to naklápění nebude potřeba ,pokud se ukáže že je potřeba ,předěláme....Lišák1 píše:Máš to pěkný, ale prakticky tam vidím dva problémy. Chybí ti možnost bočního náklonu radlice, alespoň trochu, a ta kolečka, co máš uprostěd je vhodnější mít na koncích radlice, lépe to kopíruje terén. Ale praxe ti ukáže.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím!
Vim, že to sem nepatří. Ale měl bych k prodeji sekačku s košem k VARI, pouze na 2t motory. Nechtěl by někdo? Kupoval jsem nějaký starší věci a tuto bylo k tomu a já to nepotřebuji.
Vim, že to sem nepatří. Ale měl bych k prodeji sekačku s košem k VARI, pouze na 2t motory. Nechtěl by někdo? Kupoval jsem nějaký starší věci a tuto bylo k tomu a já to nepotřebuji.
Nevadí. Nechám to tu, zájemci se budou hlásit po SZ a jen mi řekni, má pojezd, nebo je bez. Doplnil bych ti to tam. Taky dodám, že lze použít i pro čtyřtakty po výměně nýtů pro spony motoru.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo na to jsem zapomněl, pojezd nemá. Já mam doma tu samou, kupoval ji kdysi otec, tuto jsem sehnal s motorem. Ale na 4t se musí upravit ta příruba, jinak by to samozřejmě záměnou těch koliků šlo. Dodám fotky rozdílu těch přírub.
Dělali se tuty sekačky i pro 4t, ale to měli jinou přírubu pro usazení motoru. Je mezi nima rozdíl. Protoře 4t tam nenacvakneš ty spony a ty motory co se dělaj teď s novýma řidítkama tam nedostaneš, protože vzadu na řidítkách je šikmý odlitek, který překáží. Ta příruba na 2t motory je "čtvercová" a je taková velká.
Dělali se tuty sekačky i pro 4t, ale to měli jinou přírubu pro usazení motoru. Je mezi nima rozdíl. Protoře 4t tam nenacvakneš ty spony a ty motory co se dělaj teď s novýma řidítkama tam nedostaneš, protože vzadu na řidítkách je šikmý odlitek, který překáží. Ta příruba na 2t motory je "čtvercová" a je taková velká.
-
- Kontaktovat uživatele:
Posílám foto, na nich je vidět rozdíl. Na první fotce je příruba orig. bez úprav. pro 2t motory.
Na druhé fotce je moje příruba s odfrézovaným materiálem, aby šel nasadit i 4t motor.
Jak je vidět na fotkách tak by nešli zacvaknout ty spony, jak jsem psal.
Na druhé fotce je moje příruba s odfrézovaným materiálem, aby šel nasadit i 4t motor.
Jak je vidět na fotkách tak by nešli zacvaknout ty spony, jak jsem psal.