AGZAT a prislusenstvo od Milanka 25
Moderátor: DYK
-
Re: AGZAT a prislusenstvo od Milanka 25
Dnes som bol u kamoša a mal som možosť vyskúšať šnekový rotavátor: http://www.agzat.sk/obchod/action/produ ... dvis.xhtml s mojím motorom B&S 6.5hp. Všetko bolo super až na rýchlosť otáčania nožov rotavátora. Keďže on má 2taktný motor Jikov a ja 4taktný B&S. Je mi jasné, že 2 takt má zhruba do 5000ot/min a 4takt do 3600ot/min. Lenže keď on nastaví obmedzovač rýchlosti na dvojku tak sa mu tie nože krútia rýchlejšie ako mne na plný plyn. Tak sa chcem opítať či sa tieto šnekové rotavátory vyrábajú zvlášť pre 2taktné motory a zvlášť pre 4taktné motory? (mám namysli prevodový pomer)
-
tá spiatočka by nemusela byť úplne od veci, len treba vypnúť pohon na kolesách
som majitelom agzatu a aj rotacneho kyprica rk 800,
ak plati ze rychlost otacania by nemala presiahnut 180 ot./min...(optimum 100?)
a posun na 1 otacku rotavatoru cca 0,1 m,tak potom rychlost by mala byt 18 m/min?
tak to je asi na redukciu...na vystupe pohonu kol,.....okrem reverzu otacania rotavatora
ak plati ze rychlost otacania by nemala presiahnut 180 ot./min...(optimum 100?)
a posun na 1 otacku rotavatoru cca 0,1 m,tak potom rychlost by mala byt 18 m/min?
tak to je asi na redukciu...na vystupe pohonu kol,.....okrem reverzu otacania rotavatora
Je to mzne, lebo otec kupil rotavator, ktorym mu dvojtakt toci tak rychlo, ze pri plnom plyne je to uz rychlejsie, ako snehova freza.ivann1 píše:Dnes som bol u kamoša a mal som možosť vyskúšať šnekový rotavátor: http://www.agzat.sk/obchod/action/produ ... dvis.xhtml s mojím motorom B&S 6.5hp. Všetko bolo super až na rýchlosť otáčania nožov rotavátora. Keďže on má 2taktný motor Jikov a ja 4taktný B&S. Je mi jasné, že 2 takt má zhruba do 5000ot/min a 4takt do 3600ot/min. Lenže keď on nastaví obmedzovač rýchlosti na dvojku tak sa mu tie nože krútia rýchlejšie ako mne na plný plyn. Tak sa chcem opítať či sa tieto šnekové rotavátory vyrábajú zvlášť pre 2taktné motory a zvlášť pre 4taktné motory? (mám namysli prevodový pomer)
-
A mohol by si vyzistiť čo je ten rotavátor zač (model, typa), a najlepšie by bolo keby si to vyfotil a hodil semStevo píše:Je to mzne, lebo otec kupil rotavator, ktorym mu dvojtakt toci tak rychlo, ze pri plnom plyne je to uz rychlejsie, ako snehova freza.
-
BPISTA
A aké máš ty skúsenosti s rk 800 ?
Ok, Skusim, ked tam pojdem. Foto neslubujem, ale aspon typ urcite zistim.ivann1 píše:A mohol by si vyzistiť čo je ten rotavátor zač (model, typa), a najlepšie by bolo keby si to vyfotil a hodil semStevo píše:Je to mzne, lebo otec kupil rotavator, ktorym mu dvojtakt toci tak rychlo, ze pri plnom plyne je to uz rychlejsie, ako snehova freza.
pri vacsej hlbke zaberu vyfrezuje pod uroven terenu a vyhrnie zem na okrajeivann1 píše:BPISTA
struktura je v tomto pripade na urovni prasku...podla vlhkosti
pri praci to vyzera tak ze sa kolesa obcas pretacaju (asi pomahaju drobeniu )
odpoved z radosiny bola v style ...tak to ma byt
vysledok sa neda porovnat s malym rotavatorom
Tak jim klidně odepiš, že už i v Číně vědí, jak funguje rotavátor. To, že oni tvrdí, že to tak má být je hezké, ale je to k ničemu, nehledě na to, že to jinak než takhle blbě na Agzatu nejde. Kdo to takto zkonstruoval by zasloužil pár facek.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
BPISTA
takže skúsenosti máš asi také ako ja
DYK
musím s tebou súhlasiť
Len by som chel poznamenať, že postupom času si myslím, že RK 800 asi ani nebol pôvodne určený na hĺbkové spracovanie pôdy. Iba na také povrchové. Cez týždeň som zarovnával záhradu po zemiakoch (a to tam ostali riadne hrudy po vyorávaní) a išlo to ako pomasle, ešte aj suchú vňať som s tým pekne "povyberal". Akurát som musel vyčistiť nože, pretože sa tá vňať na ne riadne namotala Ale záhrada ostala krásne rovná
takže skúsenosti máš asi také ako ja
DYK
musím s tebou súhlasiť
Len by som chel poznamenať, že postupom času si myslím, že RK 800 asi ani nebol pôvodne určený na hĺbkové spracovanie pôdy. Iba na také povrchové. Cez týždeň som zarovnával záhradu po zemiakoch (a to tam ostali riadne hrudy po vyorávaní) a išlo to ako pomasle, ešte aj suchú vňať som s tým pekne "povyberal". Akurát som musel vyčistiť nože, pretože sa tá vňať na ne riadne namotala Ale záhrada ostala krásne rovná
mi to pripada ze urobili nieco co vyzera ako rotavator a je im jedno ako to pracuje,hlavne ze sa predava
otazka,...kolko si na tom odmakam nez to bude pracovat ako ma..reverz 1:1 a redukcia do kolies 1:3 az 1:6
otazka,...kolko si na tom odmakam nez to bude pracovat ako ma..reverz 1:1 a redukcia do kolies 1:3 az 1:6
Zdravím. Chcel by som si vyrobiť nastavovacie teleso, nemá niekto niečo skreslené. Bol by som povďačný aj za foto z viac detailami ako som našiel na prvej strane vlákna. Dík
Zdravim Milanko dneska som oral svoju zahradu a som sa utahal ako kôn porad mi ako si vyrobit nosič naradia nie zeby som bol antitalent ale rad si necham poradit niekym čo ma v tom prax. Bud niejaky plan alebo čo ktomu potrebujem aky material.Zatial ti vopred dakujem Jozino
- milanko25
Vies ja s nosicom som skusal orat ale neslo to dobre aspon v mojej zahrade kde je dost tazka zem mozno to trebalo lepsie nastavit.Na youtube som vydel videa kde oral jednoosak sam ibaze ja to neviem nastavit tak sa trochu potrapim v malej zahradke cca60m2 a velku zahradu to orieme zetorom.Ale teraz k nosiču.Nosič som robil tak od oka naprava je z prednej napravy sirku som volil podla sirky rozostupu agzata a zvysok to islo samo mozno by bolo lepsie keby som pouzil lahsie materialy mozno by sa s nim dalo orat alebo by stacilo do kolies agzata vonkajsie zavazie ktore nemam.Dobre by bolo ak by si mal moznost pozicat si nosic a vyskusat ci v tvojej zahrade je pouzitelny .
Já si totiž myslím, že orba s nosičembude vždy nebo většinou problém. X krát jsem o tom psal. Nakonec viděl to někdo, že se s tou sestavou dá orat? Je třeba nějaké video? Kdyby to šlo, jak si mnozí myslí, určitě by toho Youtube bylo plné.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod