čím hrnete sníh ?

co nejde zařadit jinam

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
eclipse

Re: čím hrnete sníh ?

#241 Nový příspěvek od eclipse »

pěkný nejhorši je na tom že necejtíš ani obrubníky to prostě jede a nezastaví
Zetor 6911,7711,7745,5211,JD6830Premium,JD6420Premium,UNK320,Case 527

ota

#242 Nový příspěvek od ota »

To máš pravdu, že to ani necejtí, když mu něco přijde do cesty. Ale tady moc ty chodníky a takové ty městské věci jako obrubník nemáme. :D Tak se nemusí ani bát, že něco někomu pokurví. Když mi prohrne vjezd a já ráno vyjedu do práce v pohodě, tak potom když to roztaje a sem tam někde je vyhrnuto na trávníku hlína, nebo nějakej ten šutr, tak vezmu hrábě a nevadí mi to. To on neuhlídá, že ta radlice zaleze do země.Jsem rád, když mi to prohrne a já nemusím ráno vstávat o půl hodiny dřív a házet. Nebo přijedu z práce a je vyhrnuto. Taky paráda. Ale co mě sere nejvíc, že tady mají takhle velkejch traktorů několik. Jezdí s nima jiní hoší. Jezdí s níma před barákem po silnici. Vozí všechno možné hnůj, hlínu, senáž, seno, atd. Mají takové ty hytláky, velký vozy, zběráky, atd. Okolo nás jedou co to snese. Nevím přesně co to jede, ale tipnul bych si 50 km/h. Jede dolů kopcem a za sebou senáž v tom velkém zběráku. Vím, že ta souprava váží víc než 30 tun, protože nejezdí přez váhu, ta je do 30 tun a nezváží ho. Ale on jede dolů 50 a chtěl bych ho vidět, kdyby od vrat u mě, nebo vedle u sousada, nebo i jinde vyjelo malé dítě třeba na kole a do silnice, co by s tím dělal? Vím teoreticky tam dítě nemá co dělat, ale znáte děti. Jo a co mě ještě na těhle strojích sere, vlastně stroje za to nemůžou. Mám před barákem tak do 3 m širokej a tak 60 m dlouhej pás trávy vedle silnice. Každé jaro to uhrabu, vyčistím a potom pravidelně sekám sekačkou. No a oni mi tam pořát jezdí. Vyhýbají se sobě navzájem a jezdí mi tudy. Vždycky mi to celé zničí a já musím opravovat a zavážet ty hrozný koleje od těch nákladů. Řekl bych, že někteří to možná dělají i naschvál. Prej to je obecní a na tom nesejde. Prd je obecní, co pak tam musí být bordel?

eclipse

#243 Nový příspěvek od eclipse »

Pravda u nas mají pole zemedelske drustvo z vedlejsi vesnice maji Case MXU 125 tahaj stim JUMBO (samozběrací vůz) ktery podle výrobce patři za 220 konovej traktor z kopečka vyradi aby to jelo rychlejc a dole pod kopcem so jen čáry od gum takže to je asi všude stejný hold když to není jejich tak si toho neváží
Zetor 6911,7711,7745,5211,JD6830Premium,JD6420Premium,UNK320,Case 527

Jaro25

#244 Nový příspěvek od Jaro25 »

Neviem ako je to v Česku, ale u nás stále platí že T-čko vodičák sa dá urobiť od 17 rokov. Keď si predstavím 17 ročného nevyskákaného chalana v takomto traktore s 30 tonovou vlečkou, ako sa rúti 50-kou dolu kopcom bez kvaltu, je mi z toho ťažko.

ota

#245 Nový příspěvek od ota »

Ahoj jak píšeš Jaro25 problém je v tom, že Ti ,,řidiči" tady u nás už toho mají hodně za sebou a věkově kolem 40 roků. I mladší i starší. To už by mohli ledasco mít v malíku. To jde jen než se něco stane. Potom už bude pozdě. Znám tady jednoho maníka a ten se jednou vyválel ze 70 traktorem a za ním zběrák se senem. Dá se říct, že to nebyla ani tak velká váha. Jel z táhlého kopce a vyřazoval si pokaždý. Samo sebou, že vzduch zapojenej neměl, naco? No až jednou, nějak to nevytočil a vyvalil to ze silnice do louky. Naštěstí nikde nikdo a nikde nic. Volná louka. Jemu se nestalo taky nic, nějaké oděrky a nějakej otřes mozku. On byl sejně ,,machr" Zapřáhnul si v klidu devítitunu s nástavkama za tu 70 a odvážel od kombajnu obilí. No a taky jednou v kopci skratkou šel nějakej strajda a on musel zastavit aby ho nepřejel. No a už se nerozjel. Jo ten se toho nebál. Ale ci Ti okolo něho?

carlos
Kontaktovat uživatele:

#246 Nový příspěvek od carlos »

cau chlapy chci delat radlici na snih a budou obe v predu i vzadu ale k ty zadni chtel bych aby byla natačecí jako jsou ty predni nemate nekdo neco takoveho dik neco uz mam v hlave
Přeprava do 1,3t a rozměru vozíku 2,5x1,3m 11Kč/km Písek,kámen nebo co potřebute převezt Jičín,Boleslav,Turnov dál po dohodě
http://www.teamfofr.estranky.cz

P.S.

#247 Nový příspěvek od P.S. »

Tohle máme v práci
Přílohy
3011 s radlicí.jpg

Juch
Kontaktovat uživatele:

#248 Nový příspěvek od Juch »

Mám takový dotaz, sehnal jsem si pluh na oraní jednoradlice, napadlo mě přidělat na tento pluh kus plyn. trubky, či plechu silnýho, a udělat jakože z toho pluh na sníh....jen na takové lehke hrabaní, tady před barakem, dvorek, a kosek silnice. Je to pitomost nebo by to slo ?
Zetor 25K - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=37088
Multicar 22 klub o.s. - http://www.multicar22.cz
Zetor 6718, špalíkovač Biboš, vleky...

cartmanxv

#249 Nový příspěvek od cartmanxv »

Použít by to šlo, ale koukej to přidělat pořádně, na tu radlici působí dost velké síly, hlavně v hlubším a mokrém sněhu.
Předpokládám, že ta radlice na orání by šla na zimu dolů :) a použil by se jen ten rám pluhu jakožto nosný prvek, šly by na něj třeba navařit nějaké úchyty a radlice na sníh by se na ně jen našroubovala.
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718

Juch
Kontaktovat uživatele:

#250 Nový příspěvek od Juch »

tak jak píše, použít nosný rám a na to přidělat něco na hrnutí, uvidím co seženu.
Zetor 25K - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=37088
Multicar 22 klub o.s. - http://www.multicar22.cz
Zetor 6718, špalíkovač Biboš, vleky...

Rondra

#251 Nový příspěvek od Rondra »

Ahoj.Konečně se Mi povedlo dát prohrnovač do barvy a přes léto jsem sehnal gumu na břit takže teď už jenom aby napadlo víc sněhu :-) .V pozadí v létě postavená garáž.Přidávam nějaké foto,Zdraví Ondra.
Přílohy
pohled ze zadu.JPG
konečně v barvě a s gumou.JPG
boční pohled.JPG
garáž+traktůrek.JPG

zdeněk 1

#252 Nový příspěvek od zdeněk 1 »

tak ta kamená garáž to je nádhera 8) 8) 8) a radlice samozdřejmě tady
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje

fikejz

#253 Nový příspěvek od fikejz »

Sníh zatím nehrnu ničím (ještě nenapadl), ale už jsem nachystaný. Zkoušky proběhly během roku na hlíně, na teréních úpravách a dobrý, i když ještě pořád nemám hydrauliku!
Přílohy
řezání
řezání
konečně nařezáno, ještě naohýbat
konečně nařezáno, ještě naohýbat
už svářím
už svářím
hrot, nebo chcete-li srdce radlice
hrot, nebo chcete-li srdce radlice
a zase svářím...
a zase svářím...
nastříkáno!
nastříkáno!
sestavování (první křídlo)
sestavování (první křídlo)
druhé křídlo
druhé křídlo
nasadit čep
nasadit čep
vytlačit pryč (sníh ze dvora..)
vytlačit pryč (sníh ze dvora..)
na stranu
na stranu
a na druhou
a na druhou
a je to!!!
a je to!!!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

amatér

#254 Nový příspěvek od amatér »

Moc pěkné, akorád tomu musíš udělat nějaké omezení, aby Ti to nelezlo do země, na hydraulice traktoru to neudržíš, já to nakonec vyřešil plechovými patkami, na kolečka ještě nedošlo. Jinak pokud budeš hrnout sníh na ploše, která není tvrdá, nebo promrzlá, tak to pojede pořád do hloubky.

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#255 Nový příspěvek od fajlla »

to je hodně vymazlené. 8) jen to nejde radlici dát rovně nebo se dá ten střed nějak natáčet nebo to po celou dobu kopíruje ten prostředek a pak tam vznikne jakoby hrot.Chtelo by to vydeo

Odpovědět

Zpět na „Ostatní technika“