ovce vs. psi
Re: ovce vs. psi
Jak jsem psal výše... Těch psů je vážně dost na to abych je střelil a myslel si že bude klid... Je otázkou času kdy si najdou cestu další.
Přes myslivce cesta není... Není z toho maso, tak nebudou plýtvat munici. Párkrát už je měli nahnaný v močálu a stejně trefili prd ikdyž každou chvíli někde leží stržená vysoká a mělo by to být i v jejich zájmu.
To se semnou budou radši hádat o tom, že jsem jim odvezl na kraj louky plevy a bordel na přikrmování když jsem měl sušit a smlouvu máme až od 1.11. Za pytel plevů po mě chtěli 3tis Kč... To jsou taky takoví psi, ikdyž ti se postřílí sami...
Přes myslivce cesta není... Není z toho maso, tak nebudou plýtvat munici. Párkrát už je měli nahnaný v močálu a stejně trefili prd ikdyž každou chvíli někde leží stržená vysoká a mělo by to být i v jejich zájmu.
To se semnou budou radši hádat o tom, že jsem jim odvezl na kraj louky plevy a bordel na přikrmování když jsem měl sušit a smlouvu máme až od 1.11. Za pytel plevů po mě chtěli 3tis Kč... To jsou taky takoví psi, ikdyž ti se postřílí sami...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
jestli je v MS jeden hospodář a dva členové myslivecké stráže,tak nemůžeš čekat se se skrze smečku psů přetrhnou.Chce to motivaci pokud se k tomu nemají.Jak v každé dědině,neco za neco.
Když dáš každému po krabičce nábojů nebo půllitra,tak si myslím,že tím nic nepokazíš. Je to furt levnější řešení než pořizovat nějakého psa...
Ostatně,dobrý chovatel-zemědělec by si měl poradit sám
Když dáš každému po krabičce nábojů nebo půllitra,tak si myslím,že tím nic nepokazíš. Je to furt levnější řešení než pořizovat nějakého psa...
Ostatně,dobrý chovatel-zemědělec by si měl poradit sám
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.
Vozím jim vždycky v zimě ulovenou zvěř, vyhrnuju sníh k posedům atd. semtam za kus masa, nehledě na to, že mají v honitbě mejch 40ha, takže myslím, že by nějakou patronu obětovat mohli... Ve vsi je minimálně 12 myslivců, hospodář i stráž. Když jdeš navečer na špacír, všechny posedy jsou plný, ale pořád nějak nic. Do lesa totiž asfaltky nevedou a oni se po polňačce nepotáhnou.
Je to jedno. Defakto je vyřešeno.... Zbylé ovce mám na sadě a hned vedle je můj domácí trhač, takže vpoho... Myslel jsem, že je k ničemu ale teď jí byly 2 roky a je jak vyměněná...
Je to jedno. Defakto je vyřešeno.... Zbylé ovce mám na sadě a hned vedle je můj domácí trhač, takže vpoho... Myslel jsem, že je k ničemu ale teď jí byly 2 roky a je jak vyměněná...
myslivců může být kolik chce,pro tebe je podstatná myslivecká stráž a hospodář-jedině ti,jsou oprávněni usmrcovat toulavé psy a kočky.Běžný člen ti do toho nepůjde,neboť nebude chtít přijít o papíry,kdyby na to někdo přišel.
stráž tu jsou minimálně 4... O to tak uplně nejde. Jednoho taky trefil onehdá běžnej myslivec a jinej to vezme na sebe... O to nejde... On do toho nikdo šťourat nebude, to se neboj. Lidi budou rádi když se tu přestanou toulat a Poláci se neozvou, páč mají máslo na hlavě.
tak jedině záškodnicky.Na netu je spousty návodu na různé "jungle" pasti,z nichž většina se používala hlavně ve vietnamu na vojáky. Co ti na to řeknou myslivci a ochránci přírody raději nedomýšlet ale,když si to vyžaduje situace...
jeden příklad http://infolific.com/leisure/wilderness ... mal-traps/
-
Otázka je jak se s tím porve státní zástupce, jasně ochrana zdraví a majetku, ale musíš bezpečně prokázat že tě napadl, nejlépe mít nezávislého a důvěryhodného svědka. Se zeptej na Slovensku, napadne tě medvěd, zastřělíš ho vozí se po tobě úřady. Nezastřelíš ho vozí se po tobě mědvěd Si vyber, medvěd bolí, ale je to zadarmoAdler píše:Pokud má zp. sk E.-pro ochranu zdraví,života či majetku,může uplatnit své právo a je jedno,jestli je to uprostřed honitby nebo města.Pes po něm vystartoval a on jako držitel patřičné sk. ZP se bránil.Když to pak pěkně nahlásí,PČR to zaprotokoluje a je po problému
Toulavý pes není ani domácí zvíře, ani zvěř co pak s tím. A co bouchnout psa až odchází s plným břichem to je na nic, a když ho práskneš dřív, jak budeš dokazovat, že měl jasný úmysl ti poškodit tvůj majetek. Třeba se chtěl jen podívat do ohrady co je to za zvířátko v ní.
Myslivce chápu, teda chápu tu jejich lenost (maso z toho není, na zeď to nedáš), ale nechápu tu netečnost k problému druhých, v podstatě teda společnému problému. Ale to je asi nátura českého národa, házet vinu jeden na druhého a hádat se čí je to problém a spojit se až potom, kdy skoro není co bránit a řešit.
Já bych do toho jako myslivec šel hned, s tím teda že by mě musela zastřešit mysl. stráž, nebo hospodář. Bylo by to dobrodružství, prospěšný čin a ještě dobrý skutek. Je je, já bych tam u těch ovcí i spal.
-
No pokud se teda jedná o záškodnický typ boje. Tak bych na to šel jednoduše a neriskoval že chytím něco co nechci. Zbroják sk. B nebo C. Někde přes inzerát koupit malorážku, k ní tlumič. Ten se dá sehnat, já ho bohužel půjčil a už ho nikdy neviděl. Pak si zajít za hospodářem říct mu na rovinu co mám v plánu a Svatosvatě slíbit, že opravdu ani v nejmenším nikdy nebudu pytlákem a jde mi jen o polské ořechy. No a sem tam si na ně počkat jednoho máznout, a nechat ho zmizet.Adler píše:tak jedině záškodnicky.Na netu je spousty návodu na různé "jungle" pasti,z nichž většina se používala hlavně ve vietnamu na vojáky. Co ti na to řeknou myslivci a ochránci přírody raději nedomýšlet ale,když si to vyžaduje situace...
Uděláš si past na vojáky a co, chytíš srnu a už nejsi obránce majetku ale pytlák a už máš záznam. To je risk co opravdu za to nestojí. My chytili pytláka a šel si sednout na 1,5 roku za jednoho srnce chycenýho do oka. Srna je menší dostaneš rok Hlavně neblbnout
tím si mě pobavil malorážka tlumič a poďme. Nehledě na to,že když se ti podaří sehnat nějakou černotu,tak chodit s tím po revíru je blbost a tlumič-to ja kapitola sama pro sebe a na malorážce to není ani potřeba.ondra smetana píše:No pokud se teda jedná o záškodnický typ boje. Tak bych na to šel jednoduše a neriskoval že chytím něco co nechci. Zbroják sk. B nebo C. Někde přes inzerát koupit malorážku, k ní tlumič. Ten se dá sehnat, já ho bohužel půjčil a už ho nikdy neviděl. Pak si zajít za hospodářem říct mu na rovinu co mám v plánu a Svatosvatě slíbit, že opravdu ani v nejmenším nikdy nebudu pytlákem a jde mi jen o polské ořechy. No a sem tam si na ně počkat jednoho máznout, a nechat ho zmizet.Adler píše:tak jedině záškodnicky.Na netu je spousty návodu na různé "jungle" pasti,z nichž většina se používala hlavně ve vietnamu na vojáky. Co ti na to řeknou myslivci a ochránci přírody raději nedomýšlet ale,když si to vyžaduje situace...
Uděláš si past na vojáky a co, chytíš srnu a už nejsi obránce majetku ale pytlák a už máš záznam. To je risk co opravdu za to nestojí. My chytili pytláka a šel si sednout na 1,5 roku za jednoho srnce chycenýho do oka. Srna je menší dostaneš rok Hlavně neblbnout
Nejlepší sou pasti a zařídit si to tak aby se tam chytlo jen to co potřebuju,založit tam ujediště např.(srnčí k tomu nepůjde).
Nebo vylepšené krmení pokládat,řada zemědělců má ještě zásoby furadanu.
-
Ale vždyť já nemluvil o černotě no teda jak se to vezme. Tlumič a odstřel toulavých psů = černota to jo no Ale malořážka se ZP to jsem tam přece psal sk. B nebo C. A taky jsem si nemyslel, že si sežene nějakou maloráchnu s vypilovanejma číslama No ale dle mého názoru by to bylo bezpečné a účinné. Co se týče pastí jsem odpůrce, půjde tam někdo venčit, nebo myslivec se psem a šup past nerozlišuje a nepřítel ve vsi na světě, to pak hodně těžko bude vysvětlovat a asi ho dotyčný ani nebude poslouchat. Past v ohradě - 100% chytíš ovci past před ohradou - tam už bude repertoár asi barevnější Každopádně průserový na jakýkoliv straně barikády, teda ohrady.
Něco ke středoasiatům u stáda: http://forum.stredoasiat.info/viewtopic.php?f=1&t=1024
- kovboj2000
Otázka trochu na telo (nekomu,,) Skúšal niekto z nás kamarádi doma vyrobiť tlmič na pištol alebo na pušku? Nejaké plány mám, stačí k tomu sústruh , vrtačka a bežné náradie (všetko mám). Len neviem či a ako by to fungovalo.ondra smetana píše:Ale vždyť já nemluvil o černotě no teda jak se to vezme. Tlumič a odstřel toulavých psů = černota to jo no Ale malořážka se ZP to jsem tam přece psal sk. B nebo C. A taky jsem si nemyslel, že si sežene nějakou maloráchnu s vypilovanejma číslama No ale dle mého názoru by to bylo bezpečné a účinné. Co se týče pastí jsem odpůrce, půjde tam někdo venčit, nebo myslivec se psem a šup past nerozlišuje a nepřítel ve vsi na světě, to pak hodně těžko bude vysvětlovat a asi ho dotyčný ani nebude poslouchat. Past v ohradě - 100% chytíš ovci past před ohradou - tam už bude repertoár asi barevnější Každopádně průserový na jakýkoliv straně barikády, teda ohrady.
-
...jen tolik, že je to zakázaná úprava. Vzhledem k tomu, že máš důsledně vyplněný profil, usnadnil jsi kriminálce práci a čekej návštěvu
-
jo tlumič je zakázaný doplněk a už jeho výroba nebo držení bez povolení je trestným činem.
jak už je napsáno toulavého psa může střelit myslivecká stráž, průměrná cena náboje do kulovnice je kolem 25,- to snad nebude problém ne? vždyť od toho ta myslivecká stráž taky je ne?
ale napadla mě jedna zajímavá otázka: zbraň můžeš vlastnit i pro ochranu zdraví, života a majetku
jak by to tedy bylo když by jsi na svém pozemku legálně drženou zbraní odvracel přímo hrozící útok na své ovce?
jak už je napsáno toulavého psa může střelit myslivecká stráž, průměrná cena náboje do kulovnice je kolem 25,- to snad nebude problém ne? vždyť od toho ta myslivecká stráž taky je ne?
ale napadla mě jedna zajímavá otázka: zbraň můžeš vlastnit i pro ochranu zdraví, života a majetku
jak by to tedy bylo když by jsi na svém pozemku legálně drženou zbraní odvracel přímo hrozící útok na své ovce?