Kubota
Moderátor: DYK
Re: Kubota
Fotečky pěkný. Dej si je do svého vlákna, aby všichni věděli, co máš za stroj. Tady v této diskuzi to zapadne.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
S tým "posratým" eurom si to naozaj presne vystihol. Keby si to kupoval pred jeho zavedením, bolo Euro cca za 40 Sk a pri jeho zavedení bol kurz 30,126 Sk. To súčasným cenám dovážaných vecí naozaj ublížilo.Nestor.Kea píše:Tak som bol dnes v Opave sice som rozpraval iba s mechanikom ale už aspon viem že ake su tie traktory velke L1802 tam bohužial nemali ale aj tak je to cenovo niekde inde ako to čo si možem dovolit ( posrate €uro...!!!!!) No tak mi chlapec ochotny ukazal B1400 mali 2ks a naštartoval a predviedol B1402 neviem kolko ten traktor stal ale Synek prišiel otočil klučom a drn drn drn Ked tam dal neviem aku rychlost tak to podskočilo a už ho nebolo :P neviem teda či to chodi až tak pomaly moje dojmy su super sice su tie traktory strašne škarede cele hrdzave ale aspon človek vidi ako to vypada a nieje to generalkovane farbou Ceny a podobne veci mi moc vysvetlit nevedel že to treba s maitelom tak tam pojdem zasa niekedy v Septembri a skusim si vypytat B1600 a ak nebude, dobra bude aj 1402....O ostatne modely som sa moc nezaujimal. Inak mate niekto skusenosti s tymito modelmi...?? A neviete niekto ako to je s DPH ked to chcem kupit na slovensko...??
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
Trochu jsem poupravil pluh a jel jsem na brigádu do družstevních lánů na zkoušku
Tady je docelá dobrý vyorávač brambor za Kubotou
Po velkolepé sklizni brambor a pořádném pohnojení je tu opět orba
- Minihansol
[quote="Kuba"]Po velkolepé sklizni brambor a pořádném pohnojení je tu opět orba
Paráda, aký záber má ten pluh_?
Záběr pluhu je asi 25cmMinihansol píše:Kuba píše:Po velkolepé sklizni brambor a pořádném pohnojení je tu opět orba
- milstav1
No nechci vám to vyvracet ale ten pluch máš špatně naštelovanej pokud bys měl težkou pudu tak bys to měl jak od sviní a nebo je to natom videu špatně vidětKuba píše:Záběr pluhu je asi 25cmMinihansol píše:Kuba píše:Po velkolepé sklizni brambor a pořádném pohnojení je tu opět orba
Pro Milstav1: Máme celý rok velmi dobře a správně nastavený pluh ale neoráme sním, je pod kolnou. Jak přijde podzim tak ho rozštelujeme a políčko neoráme, jenom ho s tím špatně nastaveným pluhem pojezdíme aby to bylo "jako od sviní". Já to natáčím a dávám sem na fórum a čekám, který odborník si toho všimne a napíše mi. Letos jsi vyhrál Ty, takže gratuluji.milstav1 píše:No nechci vám to vyvracet ale ten pluch máš špatně naštelovanej pokud bys měl težkou pudu tak bys to měl jak od sviní a nebo je to natom videu špatně vidětKuba píše:Záběr pluhu je asi 25cmMinihansol píše:Kuba píše:Po velkolepé sklizni brambor a pořádném pohnojení je tu opět orba
- milstav1
No gratulovat nemusíš jenom vidím jaká je za tebou brázda a to mi stačí tak temu neříkám orba jinak sem zaměstnán a vyučen traktorysta takže mi něco povídej o orběKuba píše:Pro Milstav1: Máme celý rok velmi dobře a správně nastavený pluh ale neoráme sním, je pod kolnou. Jak přijde podzim tak ho rozštelujeme a políčko neoráme, jenom ho s tím špatně nastaveným pluhem pojezdíme aby to bylo "jako od sviní". Já to natáčím a dávám sem na fórum a čekám, který odborník si toho všimne a napíše mi. Letos jsi vyhrál Ty, takže gratuluji.milstav1 píše:No nechci vám to vyvracet ale ten pluch máš špatně naštelovanej pokud bys měl težkou pudu tak bys to měl jak od sviní a nebo je to natom videu špatně vidětKuba píše:Záběr pluhu je asi 25cmMinihansol píše:Kuba píše:Po velkolepé sklizni brambor a pořádném pohnojení je tu opět orba
Podľa mňa je pri tej orbe všetko vporiadku , od nastavrnia pluhu až po samotnú orbu....
Je rozdiel orať pôdu ktorá je vlhká a z ktorou sa dlhší čas nič nerobilo a orať pôdu ktorá má minimum vlhkosti a je prekyprená od vyorávania zemiakov , je jasné že sa rosípa ako na tom videu a nerobí sa ani pekná brázda....
..môj názor..
Je rozdiel orať pôdu ktorá je vlhká a z ktorou sa dlhší čas nič nerobilo a orať pôdu ktorá má minimum vlhkosti a je prekyprená od vyorávania zemiakov , je jasné že sa rosípa ako na tom videu a nerobí sa ani pekná brázda....
..môj názor..
S tou hlínou máš pravdu. Asi 14 dnů před tím jsme dokopali brambory čertem a potom to ještě přejedu poměrně hluboko kultivátorem. Takže při orání je ta půda hodně kyprá, spíš na sázení než orání. A to nejsem vyučený traktorysta.saano píše:Podľa mňa je pri tej orbe všetko vporiadku , od nastavrnia pluhu až po samotnú orbu....
..môj názor..
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim. Libi se mi kubota 1810-1820 a chtel bych se zeptat na postrehy?
koukam, ze ji ma uzivatel Kuba, tak bych se chtel zeptat na par veci. Prvni je, jak je to s prevodovkou a s plynem, nechci rucni plyn, jako meli TK nebo Kubota B6000. Poradnej traktor ma plyn na podlaze potom me zarazi prevodovka, ze se radi jen levou rukou, coz pri tazeni plnyho vleku v kopci nebo rozjezdu na malej kvalt nemusi bejt zrovna nejlepci, preci jen nejsme v Anglii
hlavni duvod, proc se mi libi kubota je, ze to ma SPZ (nebo apson to tak vypada) a muze to na silnici, ne jak ty nase domada, je to tak?
a dalsich par postrehu?...nemam to na tahani 9t vleku, ale proste nasazet brambory, sklidit brambory, pripravit, zorat, v zime navozit drevo...doted jsme to vozili Karlikem v podpisu, ale po zprisneni predpisu uz se s tim nejak bojim stradovat mezi vesnicema 10km od domu, preci jen policajti sou dneska prisny, ne jako driv, ze spis vyzvidali, z ceho to je postaveny a jak to je udelany...dneska to je flastr jako prase, ze to nema TP a STK.
dekuju za odpovedi
koukam, ze ji ma uzivatel Kuba, tak bych se chtel zeptat na par veci. Prvni je, jak je to s prevodovkou a s plynem, nechci rucni plyn, jako meli TK nebo Kubota B6000. Poradnej traktor ma plyn na podlaze potom me zarazi prevodovka, ze se radi jen levou rukou, coz pri tazeni plnyho vleku v kopci nebo rozjezdu na malej kvalt nemusi bejt zrovna nejlepci, preci jen nejsme v Anglii
hlavni duvod, proc se mi libi kubota je, ze to ma SPZ (nebo apson to tak vypada) a muze to na silnici, ne jak ty nase domada, je to tak?
a dalsich par postrehu?...nemam to na tahani 9t vleku, ale proste nasazet brambory, sklidit brambory, pripravit, zorat, v zime navozit drevo...doted jsme to vozili Karlikem v podpisu, ale po zprisneni predpisu uz se s tim nejak bojim stradovat mezi vesnicema 10km od domu, preci jen policajti sou dneska prisny, ne jako driv, ze spis vyzvidali, z ceho to je postaveny a jak to je udelany...dneska to je flastr jako prase, ze to nema TP a STK.
dekuju za odpovedi
-
Bez obav. Má to nožní i ruční plyn. Poloha řadící páky je ok - žádný problém. SPZ u stroje určeného pro evropský trh žádný problém. Ale na občasné použití dost drahá hračka.
to milstav1 a kuba: chlapi klídek. Ta orba vypadá pěkně, akorát se nevyužije potenciál traktoru. Protože je to obracák, musí být pluh na střed traktoru. A to je u Kuboty trochu problém protože má rozchod cca 830mm. Proto se musí použít pluh s břitem aspoň 25cm. Ale u takového záběru to taktor táhne z brázdy ven. Proto se jezdí s takovým pluhem šířka brázdy menší cca 12cm. A proto není pluh kolmo na brázdu. V takové hlíně jakou má Kuba to nevadí. Ale fakt je, že se hodně najezdí a orba neubývá. Kubovi by na takovou pěknou parcelu lépe posloužil 2až3ják o záběru radlice 20cm.
Ale jinému na těžšší půdě by právě pasoval tento pluh.
Ale jinému na těžšší půdě by právě pasoval tento pluh.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas